Bir sorum olacak

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Biliyorum artık benden bıktınız kuşlar ne yapsa gelip buraya yazıyorum sorular soruyorum ama bildiğiniz üzere daha tam kesin cevaplar alamadım .... Veterinerler kuşların cinsiyetini tahlil yolları ile bulabilirler mi sizce böyle bir şey var mı ?

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Teşekkürler üstadlar Mert abim içime bir türlü sinmiyor ya bir türlü rahat değilim kuşlar kafeste birbirlerine saldırıyor genelde dişi erkeğe saldırıyopr ben kafese yaklaştığım anda bunu daha çok yapıyor bunun nedeni ikisinin de erkek olmasımı yoksa dişi evcilleştiği için mi anlamadım dişi 5,5 aydır bn de daha önce hiç yanına kuş gelmedi 2,5 haftadır da zaten saldırganlaştı elimi falan kafese sokamıyorum artık kuş beni korkutmaya başladı ........

:S :-X

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Teşekkürler Canan hanım size sorular sormamın temel sebebi o dişi :) alkisd

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bakın veterinere gerek kalmadı hayırlısı olsun hakkınızda

vlknglc

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
GÜLEÇ
cinsiyeti belli olmayan türlerde eski bir usül de var iğneyle cinsiyeti anlamak ama çok tecrübe gerektiren bir yöntemdir oda

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Volkan GÜLEÇ' Alıntı:
cinsiyeti belli olmayan türlerde eski bir usül de var iğneyle cinsiyeti anlamak ama çok tecrübe gerektiren bir yöntemdir oda

ne tür bişi o biraz açarmısınz konuyu...

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
yeşil erkek beyaz dişi kesin
Kuşlar gayet güzel anlaşıyorlar birbirlerini kaşıyorlar zaten resimlerde. Ara sıra anlaşmazlıklar çıkabilir aralarında alışma sürecindeler sonuçta :)

vlknglc

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
GÜLEÇ
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
ne tür bişi o biraz açarmısınz konuyu...
Öncelikla lazım olan bir ip ve iğne. ipi iğneden geçiriyoruz ipimiz yaklaşık 15-20 cm olsa yeterli daha sonra cinsiyetini öğrenmek istediğimiz kuşumuzu avucumuza ters yatırıyoruz iğneyi düz bir şekilde kuşun poposuna doğru yaklaştırıyoruz 2 cm kadar mesafe kalsa yeterli.iğnenin sallanmaması lazım ama doğru cevap için.yaklaştırdığımız iğne kuşun pop etrafında dire çizerek dönüş yaparsa kuşumuz dişi,ileri geri iğne hareket ederse kuşumuz erkektir.bunu çok tecrübeli bi kanarya üreticisi olan Ali VARLIK ustamızdan öğrenmiştim.Bu usül çok önceleri insanlar üzerindede uygulanmıştır.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Volkan GÜLEÇ' Alıntı:
Öncelikla lazım olan bir ip ve iğne. ipi iğneden geçiriyoruz ipimiz yaklaşık 15-20 cm olsa yeterli daha sonra cinsiyetini öğrenmek istediğimiz kuşumuzu avucumuza ters yatırıyoruz iğneyi düz bir şekilde kuşun poposuna doğru yaklaştırıyoruz 2 cm kadar mesafe kalsa yeterli.iğnenin sallanmaması lazım ama doğru cevap için.yaklaştırdığımız iğne kuşun pop etrafında dire çizerek dönüş yaparsa kuşumuz dişi,ileri geri iğne hareket ederse kuşumuz erkektir.bunu çok tecrübeli bi kanarya üreticisi olan Ali VARLIK ustamızdan öğrenmiştim.Bu usül çok önceleri insanlar üzerindede uygulanmıştır.
Ooo çok garip galiba ben bu kadar tecrübeli değilim :D

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
forumda aslında herşey yazıyor.sadece biraz ilgili olun ve okuyun lütfen. buradaki bilgileri okuduktan sonra emin ol muhabbet kuşları için çoğu veteriner hekimden daha çok bilgiye sahip olacaksınız. ayrıca buradaki bilgilerde tamamen tecrübedir teorik değildir. daha çok işinize yarar ve ayrıca pratiktir.  bye katılan arkadaşlarım olacaktır elbette.