Biliyorum artık benden bıktınız kuşlar ne yapsa gelip buraya yazıyorum sorular soruyorum ama bildiğiniz üzere daha tam kesin cevaplar alamadım .... Veterinerler kuşların cinsiyetini tahlil yolları ile bulabilirler mi sizce böyle bir şey var mı ?
genellikle o yöntemi papağanlar için kullanıyorlarMert AYDIN' Alıntı:varda
mubişlerin cinsiyeti için veterinere gerek yokki??
Mert AYDIN' Alıntı:varda
mubişlerin cinsiyeti için veterinere gerek yokki??
Teşekkürler..Gökhan YILDIZLI' Alıntı:yeşil erkek beyaz dişi kesin
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:yeşil erkek beyaz dişi kesin
Volkan GÜLEÇ' Alıntı:cinsiyeti belli olmayan türlerde eski bir usül de var iğneyle cinsiyeti anlamak ama çok tecrübe gerektiren bir yöntemdir oda
Kuşlar gayet güzel anlaşıyorlar birbirlerini kaşıyorlar zaten resimlerde. Ara sıra anlaşmazlıklar çıkabilir aralarında alışma sürecindeler sonuçtaGökhan YILDIZLI' Alıntı:yeşil erkek beyaz dişi kesin
Öncelikla lazım olan bir ip ve iğne. ipi iğneden geçiriyoruz ipimiz yaklaşık 15-20 cm olsa yeterli daha sonra cinsiyetini öğrenmek istediğimiz kuşumuzu avucumuza ters yatırıyoruz iğneyi düz bir şekilde kuşun poposuna doğru yaklaştırıyoruz 2 cm kadar mesafe kalsa yeterli.iğnenin sallanmaması lazım ama doğru cevap için.yaklaştırdığımız iğne kuşun pop etrafında dire çizerek dönüş yaparsa kuşumuz dişi,ileri geri iğne hareket ederse kuşumuz erkektir.bunu çok tecrübeli bi kanarya üreticisi olan Ali VARLIK ustamızdan öğrenmiştim.Bu usül çok önceleri insanlar üzerindede uygulanmıştır.Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:ne tür bişi o biraz açarmısınz konuyu...
Ooo çok garip galiba ben bu kadar tecrübeli değilimVolkan GÜLEÇ' Alıntı:Öncelikla lazım olan bir ip ve iğne. ipi iğneden geçiriyoruz ipimiz yaklaşık 15-20 cm olsa yeterli daha sonra cinsiyetini öğrenmek istediğimiz kuşumuzu avucumuza ters yatırıyoruz iğneyi düz bir şekilde kuşun poposuna doğru yaklaştırıyoruz 2 cm kadar mesafe kalsa yeterli.iğnenin sallanmaması lazım ama doğru cevap için.yaklaştırdığımız iğne kuşun pop etrafında dire çizerek dönüş yaparsa kuşumuz dişi,ileri geri iğne hareket ederse kuşumuz erkektir.bunu çok tecrübeli bi kanarya üreticisi olan Ali VARLIK ustamızdan öğrenmiştim.Bu usül çok önceleri insanlar üzerindede uygulanmıştır.
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:yeşil erkek beyaz dişi kesin