Bu ay başında 10 gözlü bir salma ve 15 adet 2 aylık kuş aldım. Ardından 2 çift 6 aylık eş aldım. Kuşları salmaların gözlerine 2 şer 2 şer dağıttım. Tabi şu anda 1 tanesi tek kaldı. kuşların bulunduğu yer neredeyse hiç gün ışığı almıyor. Timer sistemiyle günde 13 saat aydınlatıyorum. Sistem şöyle; sabah 6 da gece lambası yanıyor. saat 7 de normal 26 watt lık tasarruflu lamba yanıyor. Akşam saat 20 de normal lamba sönüyor gece lambası yanıyor. saat 21:30 da o da sönüyor ve zifiri karanlık. ( bu arada yuvalıkların girişleri kağıt ile kapalı) Sorularıma gelince
1) Bu aydınlatma sistemi yeterli mi?
2) Yuvalıklar kapalı kalmaya devam etsin mi?
3) Pak mama kullanıyorum fakat mamaya birtürlü alışmadılar ne yapmalıyım, mamaya katkı olarak neyi ne kadar ve nasıl koymalıyım? Koyduğum marulu bile 1 çift hariç hiçbiri yemiyor.
4) 1 kuşumun kafası sürekli eğik. Neredeyse tüneğe deyecek kadar. Fakat herhangi bir halsizlik görülmüyor. Kafse elimi sokunca deli gibi kaçabiliyor. Neden olabilir?
5) Haftada 3 gün sularına HIPRAMINCHOK P markalı vitamin koyuyorum 1 litre suya 1 çay kaşığı. Doğru mu yapıyorum. Başka sürekli kullanmam gereken ilaç var mı?
6) OPIGAL 5 isimli bit ilacını haftada 1 gün kuşların üslerine ve kafeslere püskürtmek suretiyle kullanıyorum. Kuşların üstlerine püskürtmek zararlı mı? ( solunum yolu bakımından)
Biraz fazla soru oldu ama ben kuşlarım herşeyden önce mutlu ve huzurlu olmalarını istiyorum.
Yardım ederseniz sevinirim.
Saygılar
Serdar BOZARSLAN
1) Bu aydınlatma sistemi yeterli mi?
2) Yuvalıklar kapalı kalmaya devam etsin mi?
3) Pak mama kullanıyorum fakat mamaya birtürlü alışmadılar ne yapmalıyım, mamaya katkı olarak neyi ne kadar ve nasıl koymalıyım? Koyduğum marulu bile 1 çift hariç hiçbiri yemiyor.
4) 1 kuşumun kafası sürekli eğik. Neredeyse tüneğe deyecek kadar. Fakat herhangi bir halsizlik görülmüyor. Kafse elimi sokunca deli gibi kaçabiliyor. Neden olabilir?
5) Haftada 3 gün sularına HIPRAMINCHOK P markalı vitamin koyuyorum 1 litre suya 1 çay kaşığı. Doğru mu yapıyorum. Başka sürekli kullanmam gereken ilaç var mı?
6) OPIGAL 5 isimli bit ilacını haftada 1 gün kuşların üslerine ve kafeslere püskürtmek suretiyle kullanıyorum. Kuşların üstlerine püskürtmek zararlı mı? ( solunum yolu bakımından)
Biraz fazla soru oldu ama ben kuşlarım herşeyden önce mutlu ve huzurlu olmalarını istiyorum.
Yardım ederseniz sevinirim.
Saygılar
Serdar BOZARSLAN