Birkaç Soru İlgilenirseniz sevinirim.

Serdar_84

Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Bozarslan
Bu ay başında 10 gözlü bir salma ve 15 adet 2 aylık kuş aldım. Ardından 2 çift 6 aylık eş aldım. Kuşları salmaların gözlerine 2 şer 2 şer dağıttım. Tabi şu anda 1 tanesi tek kaldı. kuşların bulunduğu yer neredeyse hiç gün ışığı almıyor. Timer sistemiyle günde 13 saat aydınlatıyorum. Sistem şöyle; sabah 6 da gece lambası yanıyor. saat 7 de normal 26 watt lık tasarruflu lamba yanıyor. Akşam saat 20 de normal lamba sönüyor gece lambası yanıyor. saat 21:30 da o da sönüyor ve zifiri karanlık. ( bu arada yuvalıkların girişleri kağıt ile kapalı) Sorularıma gelince

1) Bu aydınlatma sistemi yeterli mi?

2) Yuvalıklar kapalı kalmaya devam etsin mi?

3) Pak mama kullanıyorum fakat mamaya birtürlü alışmadılar ne yapmalıyım, mamaya katkı olarak neyi ne kadar ve nasıl koymalıyım? Koyduğum marulu bile 1 çift hariç hiçbiri yemiyor.

4) 1 kuşumun kafası sürekli eğik. Neredeyse tüneğe deyecek kadar. Fakat herhangi bir halsizlik görülmüyor. Kafse elimi sokunca deli gibi kaçabiliyor. Neden olabilir?

5) Haftada 3 gün sularına HIPRAMINCHOK P markalı vitamin koyuyorum 1 litre suya 1 çay kaşığı. Doğru mu yapıyorum. Başka sürekli kullanmam gereken ilaç var mı?

6) OPIGAL 5 isimli bit ilacını haftada 1 gün kuşların üslerine ve kafeslere püskürtmek suretiyle kullanıyorum. Kuşların üstlerine püskürtmek zararlı mı? ( solunum yolu bakımından)

Biraz fazla soru oldu ama ben kuşlarım herşeyden önce mutlu ve huzurlu olmalarını istiyorum.

Yardım ederseniz sevinirim.

Saygılar
Serdar BOZARSLAN

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
slm
yeni kuşlarınızın hayırlı olmasını dilerim
aydınlatma sisteminiz yeterli bence. ayrıca kuşların 2 çifti hariç hepsinin 2 aylık olduğunu söylüyorsunuz. 2 aylık kuşları eşe atmak olmaz. O 2 aylık olanların hepsini büyük bir salmanın içine koyun . bakımı daha kolay olacaktır. 6 aylıktan sonra eşleşenleri ayırırsınız.
mamayı sevmemelerinin sebebi : acaba yeterince nemlendirmedenmi veriyorsunuz. mamanın içine havuç yumurta vs. katıyormusunuz? mamanın nasıl yapıldığı forumda var incelemenizi öneririm.vitaminide çok sık veriyorsunuz gibi geldi bana. ben haftada bir avivit veriyorum
bunlar benim nacizane fikirlerimdir. hayırlı üretimler dilerim.

Serdar_84

Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Bozarslan
Aykut Bey ilginiz için teşekkürler. Ayrı büyük salma kafesim yok. Yuvalıkları kapalı bir şekilde çift çift durmalarının bir zararı var mı?
Mama konusunda ise; Bir su bardağı pakmama, 1 yumurta, yarım havuç ve 2 çorba kaşığı irmik şeklinde veriyorum. ( yarım çay bardağı su ile karıştırıp)

Diğer üstadların da yorumlarını bekliyorum.

Saygılar

E

elaziz2316

Guest
aykutsüzer' Alıntı:
slm
aydınlatma sisteminiz yeterli bence. ayrıca kuşların 2 çifti hariç hepsinin 2 aylık olduğunu söylüyorsunuz. 2 aylık kuşları eşe atmak olmaz. O 2 aylık olanların hepsini büyük bir salmanın içine koyun . bakımı daha kolay olacaktır. 6 aylıktan sonra eşleşenleri ayırırsınız.
mamayı sevmemelerinin sebebi : acaba yeterince nemlendirmedenmi veriyorsunuz. mamanın içine havuç yumurta vs. katıyormusunuz? mamanın nasıl yapıldığı forumda var incelemenizi öneririm.vitaminide çok sık veriyorsunuz gibi geldi bana. ben haftada bir avivit veriyorum
    +1

Yavruları aynı salmaya koyacaksın ki, kendi eşlerini seçme şansları olsun. Bu arada da bakımları kolay olmuş olur. Mamaya henüz alışmamış olabilirler. Sen vermeye devam et. Bence Opigal-5'i de üzerlerine serpmene gerek yok. Ben Opigal-5'i sadece yuvalarının içerisine ve kafesin köşe birleşim yerlerine az olmaz şartı ile sepiyorum. Kuşlara da sirkeli banyo yaptırdığım için bit endişem de zaten yok. Ama salma, ya da büyük bir çifthane şart.

Aydınlatma olarak da bence gün ışığı veren Folresan kullanmanız faydalı olacaktır.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
SERDAR
IŞIKLANDIRMAN YETERLİ
YUVALIKLAR KAPALI KALSIN KUŞLAR 6 AYLIK OLUNCA AÇARSIN
BU KUŞLARA ŞUAN İÇİN MAMA VERMESENDE OLUR YUMURTA,YAVRU ZAMANI VERİRSİN
KUŞLARI YENİ ALMIŞSIN ŞUANKİ YERİNİ YADIRGAMIŞLARDIR ZAMANLA KUŞLAR SANA ALIŞIRLAR KUŞLARINA BAKIM YAPARKEN ONLARI KORTUTACAK ANİ HAREKETLER YAPMA
VİTAMİNİ HAFTADA  1 KERE VER BAŞKADA İLAÇ VERME HAFTADA 1 GÜNDE ELMA SİRKESİ VEREBİLİRSİN
OPİGALİDE AYDA BİR KERE KUŞLARIN ÜSTÜNE DEĞİL BİTLERİN SAKLANACAĞI YUVALIK VE KAFESLERİN DİPLERİNE TÜNEK ARALARINA SERPERSİN

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
SERDAR
IŞIKLANDIRMAN YETERLİ
YUVALIKLAR KAPALI KALSIN KUŞLAR 6 AYLIK OLUNCA AÇARSIN
BU KUŞLARA ŞUAN İÇİN MAMA VERMESENDE OLUR YUMURTA,YAVRU ZAMANI VERİRSİN
KUŞLARI YENİ ALMIŞSIN ŞUANKİ YERİNİ YADIRGAMIŞLARDIR ZAMANLA KUŞLAR SANA ALIŞIRLAR KUŞLARINA BAKIM YAPARKEN ONLARI KORTUTACAK ANİ HAREKETLER YAPMA
VİTAMİNİ HAFTADA  1 KERE VER BAŞKADA İLAÇ VERME HAFTADA 1 GÜNDE ELMA SİRKESİ VEREBİLİRSİN
OPİGALİDE AYDA BİR KERE KUŞLARIN ÜSTÜNE DEĞİL BİTLERİN SAKLANACAĞI YUVALIK VE KAFESLERİN DİPLERİNE TÜNEK ARALARINA SERPERSİN
+1

Serdar_84

Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Bozarslan
İlginiz için teşekkürler. Elma sirkesi ne oranda kullanılıyor bilgi verir misiniz.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
Serdar Bozaslan' Alıntı:
İlginiz için teşekkürler. Elma sirkesi ne oranda kullanılıyor bilgi verir misiniz.
fazla koyarsanız zayıflatırsınız.haftada bir yarım suluğa 3 damla yeterli olur.

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
Serdar Bozaslan' Alıntı:
Aykut Bey ilginiz için teşekkürler. Ayrı büyük salma kafesim yok. Yuvalıkları kapalı bir şekilde çift çift durmalarının bir zararı var mı?
Mama konusunda ise; Bir su bardağı pakmama, 1 yumurta, yarım havuç ve 2 çorba kaşığı irmik şeklinde veriyorum. ( yarım çay bardağı su ile karıştırıp)

Diğer üstadların da yorumlarını bekliyorum.

Saygılar
serdar abi dikkat et mamayı fazla cıvık yapma kuşları ishal yaparsın  hafif nemlendırsen yeter o yarım çay bardagı suya gerek yok yumurta bile fazla bukadar hazır  mamaya 1 su bardagı pakmama yı yarım havuç bile nemlendırıyo dikkat et aga  ishale kapıldılar mı ugrasması cok zor  oluyo çok kuşum gitti ishalden.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
aykutsüzer' Alıntı:
slm
güzel açıklamaya bende ek yapayım.
Opigal5 sadece bit olduğunda üstlerine serpilir. Hayvanları yakar. Ondan dolayı kendilerine gelemezler.