BU İŞ BİTMİŞ ARKADAŞLAR 10TL YERLİ MUBİŞ

nuse14

Uzman Üyemiz
Sıddık YAMAÇ' Alıntı:
Arkadaşlar kuş piyasasını üretici belirler.Üreticiler belli bir zaman 20 den aşağı kuş vermesin bakalım ne yapacaklar.Şhow muhabbetede ilk etapta ticari bakarak hiç bulaşma bakım ve masraf daha ağır ve yavru alması çok zor.
aynen  katılıyorum  herkes  birlik  olsa  hiç  bir  toptancı  ucuz  kuş  alamaz

Murat TÜRK

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRK
Bence daha çok hayıflanırız arkadaşlar.Bu işin tek bir çüzümü olduğu ortada dernek ve dernek faliyetleri .Peki 6000 kişinin üye olduğu forumdan derneğe kayıt olan kaç kişi var 100 bile değil.Kimse taşın altına elini koymazsa herkes başkalarınıdan birşeyler beklerse ilerleme kaydedemeyiz.Dernek üyelerimizin sayısını biran önce yükselmemiz gerkiyor ki sesimizi duyuralım bazı konularda masaya yumruğumuzu koyalım artık.Ayrıca yem ,malzeme ,kafes ,box,vitamin,mama,her nevarsa artık satan arkadaşlarda dernek üyelerine indirim promosyon yapsılar ki derneğe üyeliği teşvik etsinler.Bizlerde başka yerlerden ihtiyaçlarımızı karşılamamalıyız.Biz iki arkadaş topu topu 40 takımla felan üretim yapıyoruz .Az da olsa çok şükür yavrularımızı satmakta zorlanmıyoruz.Keşke daha çok üretimimiz olsa onlarıda satsak.Ama bu demek değil ki sorun bizi ilgilendirmiyor.Sorun büyük küçük tüm üreticilerin sorunu.

DERNEĞİMİZE ÜYE OLALIM ARKADAŞLAR NE KADAR ÇOK KİŞİ OLURSAK SESİMİZ O KADAR ÇOK ÇIKAR.

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
arkadaslarım  uretımhanemızın butun eksıklerını dernegımız  temınetse  tabı toplu oldugu ıcın bıze uygun gelecek dernek bunu uygun temın ettıgı ıcın dernege talep artacak herkes memnun kalacak kanaatındeyım

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
İzmir sorunu daha önce de tartışılmıştı...bazı çözüm önerilerinden alıntılar ekliyorum

Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Tam olarak değil, aslında bu iş iyi takip etmekten ve stoklu üretimden geçiyor. Ayrıca kışın bunu yapamazsınız çünkü ithalat durmuyor. Örneğin, kuşlarınızı yazın dinlenmeye çıkarmadan aldığınız son kuluçkayı hemen satmayın...1 - 1,5 ay bekletin. Piyasada üreticilerin son kuluçkalarını satmalarını bekleyin. Bu ayni zamanda ithalatçılar için de artık ölü sezon oluyor...yani yurtdışında da üretim olmadığı için yeterince veya hiç kuş ithal edemiyorlar. O anı yakaladığınızda sıra artık sizin borunuzun ötmesine gelmiş demektir...sen ne fiyat biçersen o fiyattan alınıyor. Bunlar boş laf değil, tecrube ile sabit.
diğer alıntı

Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Diğer tek çözüm ise birlik ve beraberlik olmaktan geçiyor. Mesela bundan birkaç ay önce bu sitede bir karar alındı, 20 liranın altında hiç kimse satılık kuş ilanı vermiyor. Buna benzer bir karar Izmir üreticileri toplanıp alırlarsa fiyatlar en azından makul seviyelere yükselebilir. Hele ki Manisa gibi yer, ben gidip görmedim ama en az 1500 irili ufaklı üretimhaneden bahsediliyor. Bu 1500 kişi ve 1500 ses demektir. 1500 üreticiden 1000i HE dese bak ozaman petşopların haline...istediğinizi almak yine sizin kendi elinizde, sadece iyi organizasyon gerekiyor. Aslında bu konuda da eksiğiniz olduğu söylenemez...100ce dernek var bölgenizde, dernek üyesi olmasanız bile dernek toplantılarına katılın ve bu sıkıntıları dile getirin...birlik ve beraberlik talep edin. Izmir ve Manisa bölgesinde 500 üretici yan çizse ne yazar...500 üreticinin çıkardığı kuşlar bölgenizde bulunan petşopların talebini karşılamaya 5 gün bile yetmez. Ithalatçılar da kuş yetiştiremez...yani yine kucağınıza düşerler. 1 hafta sizden kuş almazlar, ikinci hafta kuşsuz kaldıklarında istediğiniz fiyattan kuş satarsınız. Izmirdeki üretici potansiyeli bizim Antalyada olacak neler olur neler.
diğer alıntı

Ziya GÖKKAYA' Alıntı:
Burada herkes kuşunu kendi satmaya çalışıyor. bu iş böyle olursa alıcı tabiki işi öldürecek
afyon başmakçı diye bir belde var tavuk çiflikleri var yumurta satıyorlar köy koperetifi yumurta fiyatı belirliyor türkiyedeki tüm yumurta üreticileri o fiyatı baz alıyor örnekleri var. yumurta fiyatıda talep arz a göre koperatifte değişiyor her hafta...
saygılar...
diğer alıntı

Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Ziya usta, bu dediklerini dün gece önceki yorumlarımı yaparken düşündüm ama yazmaktan vazgeçtim...sebebi de bu dediklerin olabilmesi için öncelikle en erken 2013 yılını beklemek gerek, zira bu tarihten itibaren üreticiler artık resmileşiyor ve kayıt altına alınıyor. Demek istediğim bir kooperatif olabilmesi için öncelikle resmi olarak üreticiler olması gerek. Tarlada domates üretenin kooperatifi var ama adam çiftçi olarak kayıdı var...bizim neyimiz var  8)

Yani 2013 den itibaren önümüz Kooperatif kurmaya açık arkadaşlar. Bu kooperatifleri kurmak ve yönetmek için çekinmeyin ve şimdiden hazırlıklarınıza başlayın derim. Özellikle İzmir bu konuda öncülük yapabilir ve hatta yurt çapında piyasa belirleyen Kooperatif olabilir. Kısacası, üreten biziz...satan biziz, neden fiyatı da biz belirlemiyelim...işine gelen alır gelmeyen almaz...bukadar basit.

blueziya

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.ziyagokkaya.com
Adı
Ziya
Soyadı
GÖKKAYA
Günay beyin görüşlerine katılıyorum koperatif gibi oluşuma gitmenin dernek çatısı altında mümkün olacağına inanıyorum. üreticilerin birleşmesiyle fiyat belirlemede etkili olunabilir. tabi birlik olmak şart birlikte haraket etmek şart.

cetinky

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
KAYA
Durdu ACAR' Alıntı:
Abiler,kardeşler  10TL ye toptan suriye kuşu alamazsınız bırakın yerliyi. Toptancının kurnazlığından başka birşey değil.Sizden 10a alacak 20 ye gidip petshopçulara verecek. İzmirdeki arkadaşlar 2 ay kuş satmasınlar bakın nasıl fiyatlar yükseliyor. Yapabiliyorlarsa uygun fiyata izmir dışına göndersiler 1-2 ay. Kuş gribinin çıktığı sene dışardan kuş gelmiyordu fiyatlar 1 ayda 20-25 tlyi buldu... Masraflara bir kaç ay dayanan üreticiler piyasaya kuş sürmesinler zaten harcadığı masrafıda çıkartırlar...
Arkadaşa katılıyorum bence üreticiler bir kac ay dayınırsa sorun kalmaz bence.

gtatas

Takipçi Üyemiz
Adı
Gürcan
Soyadı
Tataş
Evet ben de geçen gün konuştuğum toptancılar 11 tlden bahsettiler ve ben de kendilerine teşekkür edip hayırlı işler dedim.Toptancılar kafamıza vura vura mal almak istiyorlar.Burdan forumdan bizi takip eden toptancılara sesleniyorum, kazın ayağı öyle değil arkadaş.Niyeti bozduracaklar İZMİR MUHABBET KUŞU ÜRETİCİLERİNİ KALKINDIRMA KOOPERATİFİNİ kuracağım vallahi. Var mı üretici dostlarımdan destek.Bir ses duyayım bakayım.Yorumlarınızı bekliyorum.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
izmirde bu işi yapan çok fiyatların bu kadar ucuz olması normal satmayız olur biter 10 liraya pakistan kuşlarını alsınlar

ALÜ ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
ünal
Erdinç ABACI' Alıntı:
Arkadaşlar ucuza satmayın, piyasayı üreticiler belirlemeli bence
hadi ben ve bu sitedeki arkadaşlar satmıyo ama pazarda 8 tl ye bile kuş satılıyo millet kafayı yemiş

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
Gürcan TATAŞ' Alıntı:
Evet ben de geçen gün konuştuğum toptancılar 11 tlden bahsettiler ve ben de kendilerine teşekkür edip hayırlı işler dedim.Toptancılar kafamıza vura vura mal almak istiyorlar.Burdan forumdan bizi takip eden toptancılara sesleniyorum, kazın ayağı öyle değil arkadaş.Niyeti bozduracaklar İZMİR MUHABBET KUŞU ÜRETİCİLERİNİ KALKINDIRMA KOOPERATİFİNİ kuracağım vallahi. Var mı üretici dostlarımdan destek.Bir ses duyayım bakayım.Yorumlarınızı bekliyorum.
Her türlü destek var benden ....

Ben nerdeyse her hafta kuş pazarına gider kuş satarım.Çok şükür her hafta kuşlarımın en az % 90 ını satarım ama geçen pazar 1 tane bile satmadım.Ölücüler doluşmuş kuşun nasıl olduğu önemli değil yeterki ucuz olsunda alıp diğer illere gönderip kar edeyim düşüncesindeler.Halbuki kendi dallarını kesiyorlar öyle dandik kuşları diğer şehirlerde kim kabul edecek.Yanımdaki tezgahtaki adam tüyü bozuk parmak kadar yeşil kuşları 12,5 tl den havada sattı ama ben olsam o kuşlar bedavaya gelse yine almazdım.Ayrıca şunu söyleyim 10 tl ye satılan kuşların hepsi ya yeme düşmeden anaçları tarafından yolunmuş kuşlar yada hastalıklı kuşlar  popolarından bile herşeyleri belli oluyor. İzmir şöyle İzmir böyle diyor herkez de, şehir dışından gelenlerde ucuz mal peşindeler iyi kuşun hakkını vermiyor onlarda. İzmire gelecek arkadaşlar bende pazarda oluyorum gelin görün kuşlarımı aradaki fark bellidir ama piyasa düşük kuş satmayalım diye çarkı çeviremezsek olmaz cepten yeriz. 20 tl ye kuş alacak olan varsa söylesinler verelim ama ya burada yok yada bize denk gelmiyor.

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
ben de çoğu zaman pazara gidiyorum geçen hafta özellikle çok kötüydü istanbuldan gelen bir toptancı 12 tl den topladı kuşları ben 15 tl sattım ama 2 aydır da sabrediyorum en kötü 15 den sattım inat ettim satmıcamda adamlar 11 tl veriyor bedava dağıtırım kuşları çocuklara ama yinede o fiyata satmam ama ne yazıkki izmirde üretici çok olduğu için ve yem su dışında birşey vermeyip kuş beslediğini sanan insanlar 2 kuruşu kar sayıp o paralara veriyorlar buda piyasayı öldürüyor birlik olalım diyoruz ama nerde bizim kuşlarımızın kalitesi ortada yılmak yok inadına 50 çiftimi 100 çifte çıkartıcam o zman görücez bakalım 2. 3. kuluçka aldığım kuşlarımıda dinlenmeye çektim ve gerisinden de kendime damızlık ayırmaya devam ediyorum bence sitemizde bulunup izmirde pazara giden arkadaşlarla ortak hareket edebiliriz en azından belki bir işe yarar

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli kardeşlerim.

Ortam malesef bu şekilde .Siz yine dua edin de satılsın kuşlar.Adam burada kuş+kafes+1/2 kg yem+kafes tülü+gaga taşı+salıncak+zilli oyuncak diyor hemde 35 tl.Bu iş ancak birliktelikle düzeliceğine inanıyorum.

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
abi normal kuş nerden baksan yine 20 tl geliyor kafesi alıyorlar en fazla herşeyi içinde 10 tl ye bende yapıyorum hatta kuş 25 tl ye geliyo öyle

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Merhaba arkadaşlar hiç canınızı sıkmayın 2013 tarihinden itibaren İzmir kuş pazarı diye bir yer büyük bir ihtimalle olmayacak yeni kanunla beraber herkez kafasına göre kuş üretip kafasına göre satamayacak tüm üretici arkadaşlarım şimdiden örgütlenmeye başlasınlar kooperetifleşmek çok güzel bir fikir bölge bölge mutlaka hayata geçirilmeli  inanın gelecek günler daha güzel olacak yeni kanundaki birkaç maddeyi sizinle paylaşayım..

MADDE 4

ç) Çalışma izin belgesi: İl müdürlüğü tarafından kuruluş izni verilmiş üretim, satış, barınma ve eğitim yerlerinin faaliyete geçmesi için verilen belgeyi,

n) Satış yeri: Ev ve süs hayvanlarının satıldığı yerleri,

o) Üretim belgesi: İl müdürlüğü tarafından çalışma izni almış üretim yerlerinde üretilen hayvanlar için düzenlenen belgeyi,

ö) Üretim yeri: Ev ve süs hayvanlarının türlerine uygun ihtiyaçları sağlanarak, hayvan sağlığı ve hayvan refahı başta olmak üzere ilgili mevzuat çerçevesinde üretildikleri yerleri,

Çalışma izni almak için gerekli belgeler

MADDE 6 – (1) İş yeri açacak gerçek ve tüzel kişiler, çalışma izni alabilmek için ekinde aşağıdaki belgelerin yer aldığı bir dilekçe ile il müdürlüğüne müracaat ederler.

a) Muayenehane, poliklinik veya hayvan hastanelerinde çalışan ve hizmet içi eğitim belgesi olan veteriner hekimle yapılmış en az bir yıllık bölge veteriner hekimler odası onaylı noter tasdikli veteriner hekim sözleşmesi,

b) Eğitim yerlerinde görev yapacak uzman eğitimcinin çalışma izni verecek kurumca onaylı uzmanlık belgesinin aslı veya il müdürlüğünce onaylı fotokopisi,

c) Satış yerleri için 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim sertifikasının aslı veya il müdürlüğünce onaylı fotokopisi,

ç) Belediyeden alınmış işyeri ruhsatı.

(2) Başvuru, il müdürlüğü hayvan sağlığı, yetiştiriciliği ve su ürünleri şubesi müdürlüğünce incelenir. Belgelerin uygun bulunması halinde; mahallinde yapılan inceleme sonunda bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 İş Yeri Açma Raporu düzenlenir. İş yeri açma raporuna istinaden mevzuata uygun bulunan yerlere, mülki idare amirinin onayı alındıktan sonra il müdürlüğünce çalışma izni verilir. Gerçek ve tüzel kişiler adına, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-4 İş Yeri Çalışma İzin Belgesi düzenlenir. Çalışma izni verilmiş iş yerlerine ait bilgiler bölge veteriner hekimler odasına bir yazı ile bildirilir.

Kuş üretim yerleri

MADDE 10 – (1) Kuş üretim yerlerinin, aşağıdaki özelliklere sahip olması zorunludur.

a) Üretim yerlerinde; veteriner hekim odası, duş, depo, tuvalet, hayvan karantina ünitesi, üretim üniteleri, hayvanların yiyeceklerinin hazırlandığı bölüm ve temizlik ünitesi bulunur.

b) Üretim için kafesler zeminden ve tavandan 30 cm uzaklıkta ve kafes düzenekleri arasında koridor şeklinde en az 100 cm mesafe bulunur.

VEEE Bence en önemli maddeler

Ev ve süs hayvanı satışı

MADDE 12 – (1) Ev ve süs hayvanlarının satışında, aşağıdaki hususlara uyulması esastır.

a) Ev ve süs hayvanı satışları, sahipsiz hayvanların bulundukları barınaklarda, üretim yerlerinde ve yer seçim komisyonu tarafından uygun görülen yerlerde yapılır.

b) Kimliklendirilmiş kedi ve köpek yavrularına Bakanlık tarafından talimatla belirtilen zamanlarda aşı ve iç-dış parazit ilaçlaması yapılır. En son yapılan aşılama tarihi üzerinden on beş gün geçmiş yavruların satışı yapılabilir.

c) İthali yasak hayvanların satışı yasaktır.

ç) Onaltı yaşından küçük kişilere ev ve süs hayvanı satılamaz.

d) Müşterilerin kafeste bulunan hayvanlara direk teması ve ulaşmasını önleyecek gerekli tedbirler alınır.

e) Satış yerinde gebe veya yeni doğum yapmış hayvanlar ile tüylenmemiş kanatlı yavruları ve iki aylıktan küçük kedi ve köpek yavrusu bulundurulamaz.

f) Satış yerindeki tüm hayvanlara periyodik aşılar, iç ve dış parazit ilaçlar işyeri veteriner hekimi tarafından bir program dahilinde gününde yapılarak kayıt defterine işlenir.

g) Hayvan satış yerlerindeki hayvanların türü, ırkı, yaşı ve diğer bilgilerini içeren etiketler hayvanın bulunduğu ünite ya da kafes üzerine asılır.

ğ) Çevreden ve doğadan alınan veya izinli kuruluştan alınmayan hayvanların satışı yapılamaz.

h) Yuvadan erken alınmış veya tüylenmesini tamamlamamış yavru kuşlar satışa sunulmaz.

Şimdi bazı bu kanunlar işine gelmeyen arkadaşlar diyecek ki bu kanunları kim nasıl uygalayacak unutmayınki sigara yasağıda çıktığında kapalı mekan sahipleri yok canım nasıl uygulanacak diyorlardı ama şimdi herkez paşa paşa uyguluyor. onun için hiç moralinizi bozmayın her şey çok güzel olacak tüm üretici abilerime ve kardeşlerime seygiler saygılar..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Tahminim 2013 ortaları gibi işler (yeni müfredat, kanun, kooperatifleşmeler, fiyatlar v.s.) biraz netleşip oturmaya başlar.

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
İlyas MERDİN' Alıntı:
ben de çoğu zaman pazara gidiyorum geçen hafta özellikle çok kötüydü istanbuldan gelen bir toptancı 12 tl den topladı kuşları ben 15 tl sattım ama 2 aydır da sabrediyorum en kötü 15 den sattım inat ettim satmıcamda adamlar 11 tl veriyor bedava dağıtırım kuşları çocuklara ama yinede o fiyata satmam ama ne yazıkki izmirde üretici çok olduğu için ve yem su dışında birşey vermeyip kuş beslediğini sanan insanlar 2 kuruşu kar sayıp o paralara veriyorlar buda piyasayı öldürüyor birlik olalım diyoruz ama nerde bizim kuşlarımızın kalitesi ortada yılmak yok inadına 50 çiftimi 100 çifte çıkartıcam o zman görücez bakalım 2. 3. kuluçka aldığım kuşlarımıda dinlenmeye çektim ve gerisinden de kendime damızlık ayırmaya devam ediyorum bence sitemizde bulunup izmirde pazara giden arkadaşlarla ortak hareket edebiliriz en azından belki bir işe yarar
Evet ortak haraket etmek en güzeli. Daha düşüğe kuş vermek mantıksızlık.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Kimse kusura bakmasın hata bizlerde dernek kuruldu 100 kişiyi zor bulduk ondan sonrada ağlaşıyoruz.Dernek bizlerin haklarını aramak için kurulur amma velakin 100 kişi ile hak aranmaz.Bu gün 50 TL vermekten çekinirsek sonrada oturup ağlamayalım hakkımız yok malesef :)