yalvaclı
Uzman Üyemiz
bana boyutları büyük geldi bu kadar büyük olmasının faydası olabilirmi acaba
The nestboxes we use
The nestboxes we use
+ gereğinden güyük olması durumunda ısıtma problemleri ortaya çıkacaktır.ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:Yuvalığın büyük olması kuşların rahat etmesi açısından çok önemlidir
Benim kullandığım şöyle. Genişlik 28, yükseklik 25, derinlik 25, 2cm altlık var içinde.yalvaclı' Alıntı:hımmm sabit bir ölçü varmı veya sizin kullandıgınız yavrulugun ebatı nedir
akin3734' Alıntı:istanbul'da dibi oyuk olan geniş yavruluktan nerede bulabilirim...

Bu söylediğiniz birazda plastik altlıklardan kaynaklanıyor. Plastik yalıtkan malzeme olduğu için ısıyı tutmaz. Çabuk soğurAHMET CAN PAŞAOĞULLARI' Alıntı:bende 1 partidir bu plastik altlıklı yuvalardan kullanıyorum. sunu söyleyebilirim. eskiden piyasada satılan ufak yuvalıkları kullanıyordum. yuvalığın altına dokunduğumda ateş gibi sıcaktı. Büyük yuvalıkllarda ısı tutma problemi olduğunu düşünüyorum.
Mdf, sunta, kontroplak gibi malzemelerde havalandırma açmak zorundasın. Yoksa içerisi terler. Onun yerine kavak gibi ağaçtan yaparsan (benim gibi) biraz yamuk yumuk olabilir ama ne hava deliği açarsın, nede terleme sorunu olur. Artı ne üşütürsün, nede nem birikir.AHMET CAN PAŞAOĞULLARI' Alıntı:bende birde yuvalıklara havalandırma delikleri açtım iki yanada 6 şar tane. yuva içi oldu buzhanesanırım bu yuvalıklara yaz - kış havalandırma açmaya gerek yok...
+1Ahmet SALMAN' Alıntı:nekadar büyük okadar iyi.
Yahya beye katılıyorumYahya SAYIN' Alıntı:+1
Yuva küçüldükçede anne veya baba sıkışıklıklan yavruları ezerek ya ölmelerine yada sakat kalmalarına neden olur...onun için büyük daha iyidir...
+1Yahya SAYIN' Alıntı:+1
Yuva küçüldükçede anne veya baba sıkışıklıklan yavruları ezerek ya ölmelerine yada sakat kalmalarına neden olur...onun için büyük daha iyidir...