Bizde çocukken çok defa kuş besledik uzun zaman almaya niyetlendim bi türlü kısmet olmadı sonra eşimin bir arkadaşının çocukları harçlıklarıyla bir çift almışlardı bende alacağım dedim espriyle takıldım birini bana verin diye onlar dişiyi çok sevmişlerdi hareketli diye erkek çok korkak ve durgun diye onunla çok ilgilenmiyorlardı aradan çok kısa zaman geçti eşim bir akşam elinde kafesle geldi dişi düşmüş ölmüş onlarda erkeği bana yollamışlar buda ölürse daha çok üzülürüz demişler. Yani bir dolu tesadüf sonucu üç kuşum oldu

o erkek kuşa eş alayım dedim bir gün doktora gittim aile hekimimize muaynehanede muhabbet kuşları vardı ikisi yeşim biri sarıydı dedim bizimde bu yeşillerden var eş alacağım dedi sarı olan dişi size vereyim dışarda gelmiş kafese konmuş oda alıp kuşlarının yanına koymuş

Bende olur dedim sarı kuşu aldım getirdim pet shopa gösterdiğimde ikiside erkek dedi kuşlara oradanda bir dişi aldık oldumu üç muhabbet

Sanırım kuş almayı çok canı gönülden istemişimki rabbim üç tane birde yolladı bana

)