CERELER NORMAL Mİ? (resimli)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bende maviş istiyorum ama bizim fıstık efendi beğenirmi bilemiyorum. Bir tane beyazlı mavili almıştım anlaşamadılar bu yeşil dişiyle değiştirdim sonra onu ama bu dişi çok hareketli fıstıksa anlaşıyordu ama çokta ilgilenmedi bu dişiylede sarı olana kısmetmiş dişi demekki :)

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Sevgili Mehtap hanım nedir bunlardan çektiğimiz biz mi keyif için besliyoruz onlar mı keyif yapıyorlar belli değil armudun sapı üzümün çöpü evde kalacak bu gidişle fıstık efendi, Benim yerime burnunu yani gagasını bir güzel sıkın fıstık efendinin. Kız beğenememiş efendiye bak sen.
Hayırlı günler.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ben biraz fazla titizleniyorum ailem ve arkadaşlarım gülüyor insan gibi davranıyorsun kuşlara diyorlar. Ama madem kafese kapattık evimize aldık elğimizden geleni yapmalıyız onlar için diye düşünüyorum :) Gözüm gibi bakıyorum onlara.İkisi çift olunca annem fıstığı ver diğer ikisi kalsın dedi ama o ilk göz ağrım vermem dedim :) Annem yavru yapmalarını pekte istemiyor :)) üçü yetiyor kafamı şişirmeye diyor :) Sizin kaç tane var canan hanım?

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Sormayın bu sıra frenim patladı. 3 çift mubiş 3 çift zebra finch. 1 tek zebra var ona  eş alacağım. 1 çiftte bengal. 1 çiftte bu öğlen mubiş çift ayırttım yerimi hazırlayayım 1 haftaya teslim alacam.
Finchlerde ayrı zevkli iyiki varlar. Sıraya koyduklarımı yazsam sanırım apartmanı tepeden zemine kiralamam lazım. Hayatta hiç bir standart merağım yok. Varsa yoksa kuş börtü böcek tabiat.
Annenize selam söyleyin benden. Geçmiyor maalesef bu sevgi. Benim annemde çok titizdi ve asla kolay hayvan edinmemişimdir ve sürekli kotam vardı geçemezdim. Evlende unutursun, bırakırsın  dediler  bu merağı, UNUTMADIM. Çoluk çocuk olsun görürüm aklına mı gelir dediler AKLIMDA Her 10 yıl güçlenerek PES etmeden kendi çapımda birşeyler baktım artık eşimde pes etti al balkonu istediğini yap dedi 40 yaşımdan sonra kısıtlıda olsa bir hürriyet edindim 1 çiftin üzerine çıktım. Ama ileride hedef üretim için  en az bir dükkan veya bir depo dolusu kuş olacak tabiki Allaha çok şükür bu günümüzü aramayalım Maaşallah. Ama sanki artık kendim içinde yaşıyorum kuşlarımın altını temizlerken bile Çok ŞÜKÜR BEN Bir insanım ve sevdiğim bir şeyle uğraşıyorum diye çok ama çok mutlu oluyorum ALLAH herkezin kalbine bu sevgiyi versin insanın evinde ailesi ile sevdiği işler ile  mutlu olması huzur bulmasından daha güzel daha önemli ne olabilirki. MAAŞALLAH
Benim annem 3 kuşa izin vermemişti hala garip bir üzüntüm var. Sizin anneniz en azından 2 çifte izin vermiş
İnşallah evladına nasıl iyilik  ettiğinin nasıl karşısında durmayıp yanında olduğunun huzurunu yaşıyordur. Canı gönülden tebrik eder ellerinden öperim.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bizde çocukken çok defa kuş besledik uzun zaman almaya niyetlendim bi türlü kısmet olmadı sonra eşimin bir arkadaşının çocukları harçlıklarıyla bir çift almışlardı bende alacağım dedim espriyle takıldım birini bana verin diye onlar dişiyi çok sevmişlerdi hareketli diye erkek çok korkak ve durgun diye onunla çok ilgilenmiyorlardı aradan çok kısa zaman geçti eşim bir akşam elinde kafesle geldi dişi düşmüş ölmüş onlarda erkeği bana yollamışlar buda ölürse daha çok üzülürüz demişler. Yani bir dolu tesadüf sonucu üç kuşum oldu :) o erkek kuşa eş alayım dedim bir gün doktora gittim aile hekimimize muaynehanede muhabbet kuşları vardı ikisi yeşim biri sarıydı dedim bizimde bu yeşillerden var eş alacağım dedi sarı olan dişi size vereyim dışarda gelmiş kafese konmuş oda alıp kuşlarının yanına koymuş :) Bende olur dedim sarı kuşu aldım getirdim pet shopa gösterdiğimde ikiside erkek dedi kuşlara oradanda bir dişi aldık oldumu üç muhabbet :) Sanırım kuş almayı çok canı gönülden istemişimki rabbim üç tane birde yolladı bana :))