çift sandım meğer ikisi de erkekmiş:D

loves_oi

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
faruk
Kafesleri yeterince büyük , aldığım 2 dişiyi de onlarla aynı kafese koyayım mı? 4 ü birlikte geçinip giderler mi :D Dün güzel bir yuva da taktım kafese hem :) Yoksa erkek kuşlar kendi kafeslerini dişilerle paylaşmak istemezler mi ??Çünkü 2 aydır bu kafesteler sahiplenirler bi de mazallah burası bizim kafesimiz,burada başkalarını istemeyik derler mi:D

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
loves_oi' Alıntı:
Kafesleri yeterince büyük , aldığım 2 dişiyi de onlarla aynı kafese koyayım mı? 4 ü birlikte geçinip giderler mi :D Dün güzel bir yuva da taktım kafese hem :) Yoksa erkek kuşlar kendi kafeslerini dişilerle paylaşmak istemezler mi ??Çünkü 2 aydır bu kafesteler sahiplenirler bi de mazallah burası bizim kafesimiz,burada başkalarını istemeyik derler mi:D
erkekler değilde dişiler aynı kafaste olması sıkıntı olabilir, hemen değilsede alışınca eğer bi yuvalık kavgasına tutuşurlarsa işin sonu ölüme gider ve hem hemen yuvalık takmak pek önerilmiyor illaki takacaksanda 2 tuvalık taksan iyi olur.
ve birde eş yapma yönteminde sonucu hızlandırması için zaten erkeğin kafesine dişi kuş konulur o konuda düşüncen olmasın.

loves_oi

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
faruk
Zaten bunlar yaklaşık 3-4 aylık falan .9 aylık olmaları lazımmış sanırım üreyebilmeleri için.Benim düşüncem şöyle :
dişileri önce göstermicem erkeklere hatta o iki dişiyi de göstermicem birbirlerine :D önce onları kendime alıştırcam biraz oynucam falan ondan sonra belki yaklaşık 2-3 ay sonra belki daha çok sonra erkeklerle aynı kafese koycam.Hem kendi eşlerini kendileri seçerler gerçi iki seçenek çok değil ama :D .Tavsiyeleriniz nedir ey bu işten anlayan kardeşler :D.....

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
5 aylıkken eşleşebilirler. 6 . ayda eşe atarsın. daha kızmış durumda olurlar.

loves_oi

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
faruk
MEHMET KIDIR' Alıntı:
5 aylıkken eşleşebilirler. 6 . ayda eşe atarsın. daha kızmış durumda olurlar.
eşleşmek - eşe atmak aynı şey değil mi ??İnternette arattım ama açık bi bilgi bulamadım.Kısaca açıklayabilir misniz?

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
loves_oi' Alıntı:
eşleşmek - eşe atmak aynı şey değil mi ??İnternette arattım ama açık bi bilgi bulamadım.Kısaca açıklayabilir misniz?
Eşe atmak : Anlaşan çiftler için uygun ortamı hazırlamak. yuvasını takmak, diğer kuşlardan ayırmak v.s.
Eşleşmek  : Bir salma da eşlerin birbirini bulması. Anlaşmaları.

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
ikiside erkek gibi duruyor..biraz daha net foto lazım derim..gerci ustalarım dururken yorum yapmam sakıncalı oldu ama...bence mavide erkek sarıda alkisd

loves_oi

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
faruk
bir beyaz(albino) dişi bir de sapsarı dişi almayı düşünüyorum.Sizce bi sakıncası var mı :Veya tavsiye falan ?