Oğuz Koray Kardeşim, Gözün aydın..
Sorularını kendimce, kendi kuşlarıma uyguladığım şekilde cevaplayacağım; Birazda kısa ve öz..
1-Mama vermeyi arttırmalımıyım yoksa 3 gün normal yem 4. gün mama vermeye devam mı edeyim?
Hergün ver ki, Anne kuş embriyonun içerisinde 18 gün gelişim göstereceği yumurtanın içerise zengin bir besin kompleksi koyabilsin..
2-Yeşillik, meyve falan olsun ne sıklıkla vermeliyim?
Kuşlarının sindirim sistemi alışıksa hergün ver, zaten ihtiyacı kadar yiyeceklerdir. Unutmayalım ki, çiftleşme dönemindeki beslenme yavruları içinde önemli olacaktır..
3-Yumurtadan ne kadar sürede cıkıyorlar?
Bu soruyu sana pek yakıştıramadım Valla..
Ilık ortamlarda 17 günde çıktıkları da görülmüştür fakat embriyo gelişim süreleri 18 gün baz alınıyor; Başka bir anlatımla ayın 1 inde yapılmış yumurta 19 unda, 3 ünde yapılmış yumurta 21 inde açılması muhtemeldir..
4-Yumurta döllenmemiş falan veya kırıldı ben bunları nasıl rahatsız etmeden nasıl alabilirim?(sitreste girip kırmasından korkuyorum ve ya öldürmesinden)
Günde iki kez yuvalık kontrolleri öneriliyor; Yumurtlama günlerinde 1 kez kontrol etsende olur; Anne kuş, su içmek, dışkılamak yahut çiftleşmek için dışarı çıkacaktır. Yumurtaları işaretlemeni öneririm.
5-Sularına vitamin katayım mı?
Sen normal günlerde, hasta olmadığın günlerde vitamin hapı içer misin ?
İçmediğini tahmin ederek; "Sakın katma; gerek yok" diyebilirim.. Muhakkak, beslenmeleri çok çeşitli olacaktır.
Sorunsuz nice kuluçka dönemleri olsun dilerim..