Çiftim yumurtaladı ve bir kaç sorum olacak?

motifcan

Uzman Üyemiz

7-8 aydır bekliyordum artık değiştirmeye karar vermiştim ki gecen hafta bugün çiftleştiklerini gördüm vazgeçtim.İşte en son dün aksam çiftleştiler ve haftaya beklerken bugun ilk yumurtasını yapmış ilk defa o duyguyu yaşayınca çok mutlu oldum :).. Kafama takılan bir kaç soru oldu.
1-Mama vermeyi arttırmalımıyım yoksa 3 gün normal yem 4. gün mama vermeye devam mı edeyim?
2-Yeşillik, meyve falan olsun ne sıklıkla vermeliyim?
3-Yumurtadan ne kadar sürede cıkıyorlar?
4-Yumurta döllenmemiş falan veya kırıldı ben bunları nasıl rahatsız etmeden nasıl alabilirim?(sitreste girip kırmasından korkuyorum ve ya öldürmesinden)
5-Sularına vitamin katayım mı?

ibrahim halil

Takipçi Üyemiz
Adı
İBRAHİM HALİL
Soyadı
OKŞAŞ
-benim çiftimde şuan yumurtada 3 günde  bir meyve versen olr elma en idealidir ama fazla verme ...
-yumurtalara kesinlikle dokunma kırılmışsa zaten dişi onu yer dölsüzsede dişi bekler belli bi süre sonra çıkmazsa onuda kendisi kırar yer yumurtalara elllemen senin zararına olr ünkü bu zamanda dişi çok stresli  olr rahatsız edildimi yumurtayı hemen kırar...
-bide yumurtadan 18-21 gün arasında çıkarlar biraz sabret ve fazla kuşları rahatsız etme...şuan aynı şekilde mama ver yavrular çıktımı mama vermeyi arttırırsın...

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
hayırlı olsun.Nice yavrular alman dileğiyle alkisd alkisd

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Oğuz Koray Kardeşim, Gözün aydın..
  Sorularını kendimce, kendi kuşlarıma uyguladığım şekilde cevaplayacağım; Birazda kısa ve öz..

1-Mama vermeyi arttırmalımıyım yoksa 3 gün normal yem 4. gün mama vermeye devam mı edeyim?
  Hergün ver ki, Anne kuş embriyonun içerisinde 18 gün gelişim göstereceği yumurtanın içerise zengin bir besin kompleksi koyabilsin..

Kuşlarının sindirim sistemi alışıksa hergün ver, zaten ihtiyacı kadar yiyeceklerdir. Unutmayalım ki, çiftleşme dönemindeki beslenme yavruları içinde önemli olacaktır..

Bu soruyu sana pek yakıştıramadım Valla..
  Ilık ortamlarda 17 günde çıktıkları da görülmüştür fakat embriyo gelişim süreleri 18 gün baz alınıyor; Başka bir anlatımla ayın 1 inde yapılmış yumurta 19 unda, 3 ünde yapılmış yumurta 21 inde açılması muhtemeldir..

4-Yumurta döllenmemiş falan veya kırıldı ben bunları nasıl rahatsız etmeden nasıl alabilirim?(sitreste girip kırmasından korkuyorum ve ya öldürmesinden)
  Günde iki kez yuvalık kontrolleri öneriliyor; Yumurtlama günlerinde 1 kez kontrol etsende olur; Anne kuş, su içmek, dışkılamak yahut çiftleşmek için dışarı çıkacaktır. Yumurtaları işaretlemeni öneririm.

Sen normal günlerde, hasta olmadığın günlerde vitamin hapı içer misin ?
  İçmediğini tahmin ederek; "Sakın katma; gerek yok" diyebilirim.. Muhakkak, beslenmeleri çok çeşitli olacaktır.
  Sorunsuz nice kuluçka dönemleri olsun dilerim..

istanbullu_35

Takipçi Üyemiz
Adı
Hiranur
Hayırlı uğurlu olsun inşallah yumurtadan sağ salim çıkıp büyüdüklerini onlarında yavruladıklarını görürsünüz.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Oğuz Koray Kardeşim, Gözün aydın..
  Sorularını kendimce, kendi kuşlarıma uyguladığım şekilde cevaplayacağım; Birazda kısa ve öz..

Hergün ver ki, Anne kuş embriyonun içerisinde 18 gün gelişim göstereceği yumurtanın içerise zengin bir besin kompleksi koyabilsin..

Kuşlarının sindirim sistemi alışıksa hergün ver, zaten ihtiyacı kadar yiyeceklerdir. Unutmayalım ki, çiftleşme dönemindeki beslenme yavruları içinde önemli olacaktır..

Bu soruyu sana pek yakıştıramadım Valla..
  Ilık ortamlarda 17 günde çıktıkları da görülmüştür fakat embriyo gelişim süreleri 18 gün baz alınıyor; Başka bir anlatımla ayın 1 inde yapılmış yumurta 19 unda, 3 ünde yapılmış yumurta 21 inde açılması muhtemeldir..

Günde iki kez yuvalık kontrolleri öneriliyor; Yumurtlama günlerinde 1 kez kontrol etsende olur; Anne kuş, su içmek, dışkılamak yahut çiftleşmek için dışarı çıkacaktır. Yumurtaları işaretlemeni öneririm.

Sen normal günlerde, hasta olmadığın günlerde vitamin hapı içer misin ?
  İçmediğini tahmin ederek; "Sakın katma; gerek yok" diyebilirim.. Muhakkak, beslenmeleri çok çeşitli olacaktır.
  Sorunsuz nice kuluçka dönemleri olsun dilerim..
+1

motifcan

Uzman Üyemiz
İyi dilekleriniz için teşekkürler herkese :)

Yılmaz abi 3. soruyu sormamın maksadı ben 21 gün olarak okumuştum ama emin olmak ve yumurtaların boş olup olmadığını anlamak için sormuştum artık heyacanıma ver :)..
Bir kaç kere dısarı cıktı tam bakıp emin olmak istedim ama yaklaştığım an yuvalığa fırlayıp giriyor nasıl işaretleyebilirim?
Sorularımı cevapladığın için teşekkür ederim Yılmaz abi :)..

jeopar

Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
BABAYAVRUSU
Dişi kuş yuvadaykende bakabiirsin yuvalığa 1-2 tıklat o çıkar zaten ondan sonra bak işaretlemek istiyosan siyah cd kalemi ile üzerine küçücük sayılarla veya harflerle işaretleme yapmam mümkün.
Saygılarımla..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Gözün aydın diyelim koray sorunsuz bir şekilde yavrularınıda alırsın inşaallah. Yılmaz bey gereken cevapları vermiş.

motifcan

Uzman Üyemiz
Burak BABAYAVRUSU' Alıntı:
Dişi kuş yuvadaykende bakabiirsin yuvalığa 1-2 tıklat o çıkar zaten ondan sonra bak işaretlemek istiyosan siyah cd kalemi ile üzerine küçücük sayılarla veya harflerle işaretleme yapmam mümkün.
Saygılarımla..
Denedim çıkmadı :(
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Gözün aydın diyelim koray sorunsuz bir şekilde yavrularınıda alırsın inşaallah. Yılmaz bey gereken cevapları vermiş.
İnşallah Şahin abi teşekkür ederim :)
İsmail Akbaş' Alıntı:
hayırlı olsun inşallah yavrularunıda görmek nasip olur
Teşekkür ederim İsmail abi :)..
Teşekkür ederim Çağlar :)..

E

elaziz2316

Guest
    Gözünüz aydın, inşallah tüm yumurtalar dolu çıkar ve sağlıklı yavrularınız olur. Darısı bekleyenlerin başına.  thumbsupbo

motifcan

Uzman Üyemiz
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Gözünüz aydın, inşallah tüm yumurtalar dolu çıkar ve sağlıklı yavrularınız olur. Darısı bekleyenlerin başına.  thumbsupbo
İnşallah herkez bu günleri yaşar..
Teşekkür ederim :)..

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Gözün aydın diyelim koray sorunsuz bir şekilde yavrularınıda alırsın inşaallah

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
yumurta var ken kesinlikle kuşları sürekli rahatsız etme yumurtaları kıskanıp kuş yumurtaları kıra bilir veya yuvadan ata bilir mama vermeye her gün devam et mamaya alışırlar yavrulara daha iyi bakarlar yeşillik ve meyve her gün verme kuşlar isal ola bilir haftada 2 sefer vermen yeterli vitaminide haftada bir sefer vermen yeterli

fıstık_mübişim

Yeni Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
CİCEĞEN
ne güzel sağlıklı doğup büyürler inşallah.benim dişimede erkek aldım birbirlerini kaşıyorlar yem alıp veriyorlar ama henüz çiftleşme yok.yaklaşık 36 gün olduu:)sabır etmek gerekir demekki..

motifcan

Uzman Üyemiz
Ünal YILMAZ' Alıntı:
Gözün aydın diyelim koray sorunsuz bir şekilde yavrularınıda alırsın inşaallah
Teşekkür ederim Ünal abi...
Ahmet ÇETİN' Alıntı:
sağlıklı yavrular alman dileğiyle
Teşekkür ederim Ahmet abi...
Ahmet Tatlıpınar' Alıntı:
yumurta var ken kesinlikle kuşları sürekli rahatsız etme yumurtaları kıskanıp kuş yumurtaları kıra bilir veya yuvadan ata bilir mama vermeye her gün devam et mamaya alışırlar yavrulara daha iyi bakarlar yeşillik ve meyve her gün verme kuşlar isal ola bilir haftada 2 sefer vermen yeterli vitaminide haftada bir sefer vermen yeterli
Hergün mama hazırlayıp vermeye özen göstericem..Vitamin vermeyi düşünmüyorum..Yardımın için teşekkürler Ahmet..
fıstık_mübişim' Alıntı:
ne güzel sağlıklı doğup büyürler inşallah.benim dişimede erkek aldım birbirlerini kaşıyorlar yem alıp veriyorlar ama henüz çiftleşme yok.yaklaşık 36 gün olduu:)sabır etmek gerekir demekki..
İnşallah sabır gerçekten çok önemli 7-8 ay kadar bekledim umudum bitmişti tam değiştirmeyi düşünürken bir anda çiftleştiler ve dünde yumurta aldım bakalım herseyin Hayırlısı.. :)