çiftleşmede aynı ırktan mı olunmalıdır?

erhan yanar

Yeni Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
yanar
sorum açık sanırım. ırkın önemi var mıdır ve ne kadar önemlidir merak ediyorum.

teşekkürler.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
ırkın bir önemi yok ama eş tutmada boy kalıp farkı olunca zor oluyor.

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
ırkın önemi bence büyük şimdi siz yerli kuşa jumbo eş atarmısınız? veya tepeliye ? ırk kendı ırkıyla olması bence daha iyi hem eş tutması daha rahat olur hem çiftleşme daha rahat olur hemde ırk kırılmamış olur

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
ırkın önemi bence büyük şimdi siz yerli kuşa jumbo eş atarmısınız? veya tepeliye ? ırk kendı ırkıyla olması bence daha iyi hem eş tutması daha rahat olur hem çiftleşme daha rahat olur hemde ırk kırılmamış olur
+++

samet hocaoglu

Uzman Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
hocaoglu
bencede ırkın aynı olması lazım değişik ırklarda çiftleşme olunca ırk bozulması ve kalite düşmesi oluyor 

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Herkes bir şey söylemiş ama ben hiçbirine katılmıyorum. Kırık ırk kötü diye bir şey yok. Zaten siz saf kan diye aldığımız kuşların saf kan olduğunu mu sanıyorsunuz. İlla ki bir yerde kırıklık oluyor. Boyutu ne olursa olsun kuşlar birbirine alışırsa yavru alımı imkansız değildir. Jumbo dişi, yerli erkekle; tepeli erkek, çekoslavak dişiyle vs. hepsi olabilir. Yeter ki bakımları yapılsın. Ama tabii ırk kuş üretmek istiyorsanız aynı ırk almanız daha garanti olur. Tabi saf kan kuş bulabilirseniz.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Herkes bir şey söylemiş ama ben hiçbirine katılmıyorum. Kırık ırk kötü diye bir şey yok. Zaten siz saf kan diye aldığımız kuşların saf kan olduğunu mu sanıyorsunuz. İlla ki bir yerde kırıklık oluyor. Boyutu ne olursa olsun kuşlar birbirine alışırsa yavru alımı imkansız değildir. Jumbo dişi, yerli erkekle; tepeli erkek, çekoslavak dişiyle vs. hepsi olabilir. Yeter ki bakımları yapılsın. Ama tabii ırk kuş üretmek istiyorsanız aynı ırk almanız daha garanti olur. Tabi saf kan kuş bulabilirseniz.

erhan yanar

Yeni Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
yanar
cevaplar için çok teşekkür ederim ama aslında jumbo' yu dahil ederek sormamıştım bu soruyu.

jumbo, tepeli filan katmadım bu soruma, sadece benzer boyuttaki her ırk çiftleşir mi demek istemiştim. mesela zamanı geldiğinde -bu sitede- yerli ırk olduğunu öğrendiğim kuşuma hangi ırktan bir eş almalıyım sorusudur bu.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Erhan YANAR' Alıntı:
cevaplar için çok teşekkür ederim ama aslında jumbo' yu dahil ederek sormamıştım bu soruyu.

jumbo, tepeli filan katmadım bu soruma, sadece benzer boyuttaki her ırk çiftleşir mi demek istemiştim. mesela zamanı geldiğinde -bu sitede- yerli ırk olduğunu öğrendiğim kuşuma hangi ırktan bir eş almalıyım sorusudur bu.
yerli çek ıngiliz kırığı veya hollanda alabilirsiniz

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Her türlü ırktan alabilirsiniz yeter ki anlaşsınlar bir sorun yok. Boyut önemli değil.

hasan2721

Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
yıldırım
şimdi benim kafam karıştı jumbo erkek kuşum var ona illaki dişi jumbomu almalıyım yoksa yerlide olsa sıkıntı değilmi bide bakım filan demişler bakım nasıl olmalı normal yemini suyunu veriyom

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yem,su,yumurta maması,gaga taşı, kalamar kemiği,gerekli bazı vitamin mineraller gibi ek besinler de gerekiyor. Ne ırk olursa olsun. Dediğim gibi show kuşuna yerli de alabilirsiniz. Ben show üretecem show çift yapacam derseniz show çift yapın. Ancak show üretmek yerli olanlara göre daha zordur.

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Yem,su,yumurta maması,gaga taşı, kalamar kemiği,gerekli bazı vitamin mineraller gibi ek besinler de gerekiyor. Ne ırk olursa olsun. Dediğim gibi show kuşuna yerli de alabilirsiniz. Ben show üretecem show çift yapacam derseniz show çift yapın. Ancak show üretmek yerli olanlara göre daha zordur.