erhan yanar
Yeni Üyemiz
sorum açık sanırım. ırkın önemi var mıdır ve ne kadar önemlidir merak ediyorum.
teşekkürler.
teşekkürler.
+++Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:ırkın önemi bence büyük şimdi siz yerli kuşa jumbo eş atarmısınız? veya tepeliye ? ırk kendı ırkıyla olması bence daha iyi hem eş tutması daha rahat olur hem çiftleşme daha rahat olur hemde ırk kırılmamış olur
+1Sercan TOPÇU' Alıntı:
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:Herkes bir şey söylemiş ama ben hiçbirine katılmıyorum. Kırık ırk kötü diye bir şey yok. Zaten siz saf kan diye aldığımız kuşların saf kan olduğunu mu sanıyorsunuz. İlla ki bir yerde kırıklık oluyor. Boyutu ne olursa olsun kuşlar birbirine alışırsa yavru alımı imkansız değildir. Jumbo dişi, yerli erkekle; tepeli erkek, çekoslavak dişiyle vs. hepsi olabilir. Yeter ki bakımları yapılsın. Ama tabii ırk kuş üretmek istiyorsanız aynı ırk almanız daha garanti olur. Tabi saf kan kuş bulabilirseniz.
yerli çek ıngiliz kırığı veya hollanda alabilirsinizErhan YANAR' Alıntı:cevaplar için çok teşekkür ederim ama aslında jumbo' yu dahil ederek sormamıştım bu soruyu.
jumbo, tepeli filan katmadım bu soruma, sadece benzer boyuttaki her ırk çiftleşir mi demek istemiştim. mesela zamanı geldiğinde -bu sitede- yerli ırk olduğunu öğrendiğim kuşuma hangi ırktan bir eş almalıyım sorusudur bu.
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:Yem,su,yumurta maması,gaga taşı, kalamar kemiği,gerekli bazı vitamin mineraller gibi ek besinler de gerekiyor. Ne ırk olursa olsun. Dediğim gibi show kuşuna yerli de alabilirsiniz. Ben show üretecem show çift yapacam derseniz show çift yapın. Ancak show üretmek yerli olanlara göre daha zordur.