çimlendirme ile ilgili.

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
arkadaşlar buğday çimlendirmesi yaptım  buğday 3 santim kadar çimlendi kuşlarıma verdım fakat kuşlarım çimlenmiş kısmını yemiyor içini açıp içini yiyor bu normalmi çimlenmiş kısmını yemesi gerekmiyormu ?

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
gökhan bey 3cm çok olmuş 1cm de vermelisiniz aksi takdirde bütün vitamin ve proteinler filizin güçlendirilmesi için harcanıyor lütfen buna dikkat edin. ve içinede bakarsanız elinizle sıktığınızda beyaz  bir sıvı görürsünüz asıl fayda üreten yeri orasıdır buğdayın kendisinide yemelerinde bir sakınca yoktur şahsen benimkilerde mamalığı full boşaltıyorlar yerde bile kalmıyor bir parça...

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
ömer adam' Alıntı:
gökhan bey 3cm çok olmuş 1cm de vermelisiniz
pardon  ömer bey yanlış teleffuz etmişim 3 santim değil. 3 - 4 milim kadar olacaktı ama filize dokanmıyorlar yoksa benimkilerde boşaltıyor ama filizileri yemeyince sorunmu var aceba dedim filizi yemesine gerek yok yani bi sorun teşkil etmiyor.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
anladım filizi yemelerinde de fayda var, hatta iyi olur,  yemiyorlarsa rendeden geçirip mamalarına katabilirsiniz.

taner çınar

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
çınar
bu çimlenme olayı yaklaşık kaç günde gerçekleşiyor. benim budayları suya koyalı yaklaşık 3 gün oldu tam olarak çimlenmiş değiller.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
taner çınar' Alıntı:
bu çimlenme olayı yaklaşık kaç günde gerçekleşiyor. benim budayları suya koyalı yaklaşık 3 gün oldu tam olarak çimlenmiş değiller.
1-1,5 gün çimlenmesi için yeterli

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Aykut YAYICI' Alıntı:
ben de çimlendirdim ama üstleri biraz küklendi. neden olabilir acaba?
Normaldir.Küflenebiliyor.Sirkeli su içinde bekletip iyice durulayıp kuşlara verin..

E

elaziz2316

Guest
taner çınar' Alıntı:
    Suyun içinde beklemesi yanlış. Biraz suda beklettikten sonra suyunu süzüp karanlık ortamda muhafaza edersen 24 saatte çimlenir. Ama arada sulaman lazım. Sürekli suyun içinde kalırsa çimlenmesi gecikir. Hatta buğdayları çürütebilirsin. Bu iş için hazır satılan kaplardan al veya kendin delikli kap yap.

nowaroma

Üyemiz
Adı
Aykut
Soyadı
YAYICI
gozturk' Alıntı:
Normaldir.Küflenebiliyor.Sirkeli su içinde bekletip iyice durulayıp kuşlara verin..
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Suyun içinde beklemesi yanlış. Biraz suda beklettikten sonra suyunu süzüp karanlık ortamda muhafaza edersen 24 saatte çimlenir. Ama arada sulaman lazım. Sürekli suyun içinde kalırsa çimlenmesi gecikir. Hatta buğdayları çürütebilirsin. Bu iş için hazır satılan kaplardan al veya kendin delikli kap yap.
        eyvallah teşekkür ederim

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
3 cm çok uzamış herhangi bir protein değeri kalmamıştır onların aslında benim bildiğim patladığı anda verilmesi gerekir