Çöpe atılacak yumurtaları son kontrol

ali gök

Yeni Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
GÖK
Abi çok başarılı bir tecrübe ve çekim olmuş eline emeğine sağlık sıkıntısı olan bir kaç arkadaşla ve forum da paylaştım hakkını helal et

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Arkadaşlar çoğumuz yumurtaların döllü olup olmadığını kendine özgü bir takım led lamba vs şekilde kontrol ediyorlardır bazende 4-5 yavru çıktıktan sonra yumurtadan çıkmayan veya çıkamayan üstleri kuşlarımızın dışkısıyla kaplanmış yumurtaları boş veya içinde yavru ölmüş tanısıyla çöpe atmaya çalışırız çöpe atmadan önce son kontrolü yapıp öyle atabiliriz son kontrol olarakta ılık bir su hazırlayarak bu tip yumurtaları ılık suyun içine koyup eğer içinde yavru doluysa yumurta suyun içinde yalpa yaparak hareket eder buda boş veya ölü sandığımız yumurtayı kurtarmış oluruz ben bu yöntemle onlarca sona kalmış  yumurtayı kurtardım
Verdiğiniz bilgiler için tşk abi sizin geçmiş konularda bahsettiğiniz yumurtaları numaralandırma sistemi ile 20-21 gün geçen ve çatlamamış yumurtaları kontrol etmek daha iyi sonuç verecektir arkadaların bu bilgiyide göz ardı etmemeleri gerekli. Çünkü bazen daha günü gelmeyen bir yumurtayı atmaya kalkabilirler.

aydın34

Yeni Üyemiz
Adı
emrullah
Soyadı
aydın
Arkadaşlar çoğumuz yumurtaların döllü olup olmadığını kendine özgü bir takım led lamba vs şekilde kontrol ediyorlardır bazende 4-5 yavru çıktıktan sonra yumurtadan çıkmayan veya çıkamayan üstleri kuşlarımızın dışkısıyla kaplanmış yumurtaları boş veya içinde yavru ölmüş tanısıyla çöpe atmaya çalışırız çöpe atmadan önce son kontrolü yapıp öyle atabiliriz son kontrol olarakta ılık bir su hazırlayarak bu tip yumurtaları ılık suyun içine koyup eğer içinde yavru doluysa yumurta suyun içinde yalpa yaparak hareket eder buda boş veya ölü sandığımız yumurtayı kurtarmış oluruz ben bu yöntemle onlarca sona kalmış yumurtayı kurtardım

EMEĞİNE SAĞLIK BAŞKANIM

omgoktas

Yeni Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
Göktaş
Sayın Ustam verdiğiniz değerli bilgi. İçin teşekkür ederim.