Çöpe atılacak yumurtaları son kontrol

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
dün akşam yuvalıkları kontrol ederken 5 yavru çıkmış 2 tane yumurtada çıkmamıştı.bayağıda olmuştu yavrular çıkalı her halde çıkmayacak dedim.yumurtaları aldım baktım sıcak ama pilendiğinden belli olmuyor.1 tanesini kırdım baktımki yavruda yeni çıkacakmış ve çiklemeye başladı onu ve öbür yumurtayı hemen yerine koydum.yani çıkmamış diye yumurtaları atmayın.yavrular büyüyene kadar bekleyin.ne olur,ne olmaz.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ben yazı yazdıktan sonra tekrar ederim.yanlış veya eksik varmı diye.ama her defasında yazılımlarımda bir eksiklik oluyor.bazı harfler değişiyor.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Küfür filtresinden kaynaklanıyor o durum. akşa-m yazamazsın mesela, yazdığında akşam olur :)

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Küfür filtresinden kaynaklanıyor o durum. akşa-m yazamazsın mesela, yazdığında akşad olur :)
Bende diyorum neden herkes akşa-m yerine akşad yazıyor ilginç bir uygulama neden böyle bu sorabilirmiyim  :)

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Arkadaşlar çoğumuz yumurtaların döllü olup olmadığını kendine özgü bir takım led lamba vs şekilde kontrol ediyorlardır bazende 4-5 yavru çıktıktan sonra yumurtadan çıkmayan veya çıkamayan üstleri kuşlarımızın dışkısıyla kaplanmış yumurtaları boş veya içinde yavru ölmüş tanısıyla çöpe atmaya çalışırız çöpe atmadan önce son kontrolü yapıp öyle atabiliriz son kontrol olarakta ılık bir su hazırlayarak bu tip yumurtaları ılık suyun içine koyup eğer içinde yavru doluysa yumurta suyun içinde yalpa yaparak hareket eder buda boş veya ölü sandığımız yumurtayı kurtarmış oluruz ben bu yöntemle onlarca sona kalmış  yumurtayı kurtardım
selahattin abi normalde lamba ile kontrol ediyordum ama bu su yöntemi daha mantıklı geldi deneyeceğim paylaşım için teşekkürler

uyan group

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
UYAN
Arkadaşlar bu yöntemi devamlı kullanmak bazen yarar yerine bizlere zarar da verebiliyor,bazen çatlak yumurtayı farketmeden suyun içine bıraktığınız zaman sonuç hüsran olabiliyor.Ben bu yöntemi yaklaşık 3 yıldır kanaryalarımda kullanıyorum ve gerçektende Selahattin abinin söylediği gibi ümidimi kestiğim çoğu yumurtanın dolu ve yavrunun  canlı olduğunun farkına vararak zaiyat vermedim.
Lütfen bu yöntemi sadece ve sadece çıkmasından ümidinizi kestiğiniz yumurtalarda uygulayın.

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
on numara kontrol..bir dişi kuşum 7 adet yumurta yaptı..yumurtaların bir çoğunun günü geçmişti açılan bu kontrol konusunu okudum akşam uyguladım.7 yumurtadan 2 si boş 4 tanesi yumurta içinde ölmüş.bir tanesi kımıldıyordu..aldım o yumurtayı başka dişinin altına attım ertesi gün çıktı..bakımda süper büyü bile kerata mavi yavruların içinde yeşil yavru oldu......bu konuyu açanın ellerine sağlık diyorum

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
paylaşım için teşekkürler bikeresinde dolu bi yumurtanın zamanı geçmişti ışıkta siyah gözüküyo dedim yavru ölmüş içinde yumurtayı attım çöpe. dişi beklemesin yorulmasın diye düşündüm ister inanın ister inanmayın mutfağa bi girdim çöpten ince cikleme geliyo bi baktum yavru yumurtadan çıkmaya çalışıyo hemen soydum annenin altına koydum ve yasadı büyüdü öldürmeyen yüce rabbim öldürmüyor ,

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ONUR ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler bikeresinde dolu bi yumurtanın zamanı geçmişti ışıkta siyah gözüküyo dedim yavru ölmüş içinde yumurtayı attım çöpe. dişi beklemesin yorulmasın diye düşündüm ister inanın ister inanmayın mutfağa bi girdim çöpten ince cikleme geliyo bi baktum yavru yumurtadan çıkmaya çalışıyo hemen soydum annenin altına koydum ve yasadı büyüdü öldürmeyen yüce rabbim öldürmüyor ,
geçenlerde biriside öldü sandığım kuşu çöpe attım düzeldi demişti yok aga bu çöpte bi keramet var :)
kısmet dediğin şey gelir seni bulur onur bey, güzel bi süpriz olmuş