DANİEL LÜTOLF'UN VAZGEÇİLMEZİ !! BİR TOHUM ??? VE FAYDALARI ÜRETİCİLER İÇİN !!!

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
2. January 2012, 23:21
FONIOPADDY mucize tohum

İlk olarak 2001 haziranda Alman ornitolojik bir incelemede büyük bir ilgiyle okudum foniopaddy ‘yi.Bu tohum Afrikada ama daha çok Uganda’da yetişiyor.Bu tohumun yararlarını tesadüfen keşfeden Hollanda’lı ithalatçı ile Almanya Lorrach’taki uluslar arası bir sergi olan İPOS’ta 2001 kasımında karşılaştım.Firma çalışanları Uganda’da bu tohumu keşfetmiş ve ülkelerine getirerek hasta kuşlarda denemişler ve bir hafta sonunda eski formlarına kavuşmuş.Ama tohumun esas özelliği koksidioza karşı önleyici tedavisidir.
Üç yıl boyunca bu tohum Hollanda’lı ithalatçı tarafından ekilmiş ve tohumlar Uganda’lı veterinerler tarafından analiz edilmiş.Denenen tohumlar olumlu sınuçlar vermiş ve koksidiozlu kuşlarda hastalığın izleri tamamen ortadan kalkmış.Ama esas ilginç olanda hastalıklı kuşlarla temas halinde olan diğer kuşlarda da hiç hastalık görülmemiş yani diğer kuşlara hastalık bulaşmamış.Testlere göre tohumun tam kahverengi olanları daha iyiymiş ve kuş başına haftada 2-3 kere bir tatlı kaşığı miktarında vermek iyi geliyormuş.

Bu tohumdan 2 kg Hollanda’lı ithaatçıdan temin ettim ve benim ırk(Duruş) kanaryalarımda denemek istedim.Yabani tohum olduğu için kuşlarıma zarar vermesinden korkmadım.Kuşlara ayrı yemliklerde verdim,çünkü küçük ve ağır bir tohum olduğu için dibe çökecek ve onlar yiyemeyecekti.Irk kanaryalarım gerçekten bir şölen gibi tohumları yediler ve günün yarısında yemliklerin boş olduğunu gördüm.Bir kaç gün sonra hasta ve yaşlı kuşlarımda dahil olmak üzere bütün kuşlar mükemmel bir şekilde sağlıklı görülüyordu.İshal veya kabız kuşlarımda da denedim ve olumlu sonuçlar aldım.Ve bir daha koksidiozdan tek kuşumu bile kaybetmedim.
O tarihten beri daha çok Alman üreticiler tarafından kullanılmakta ve olağanüstü sonuçlar alınmaktadır.
Üreticiler genellikle koksidiozdan korunmak için Antibiyotik kürler uygulamakta ve yan etkilerini dengelemek için mültivitamin lerle takviye yapmaktadırlar.Oysa antibiyotik ve vitamin işlemlerine gerek kalmadan koksidiozdan kaçınmak için doğal ve yabani olan bu tohumu kullanmak mümkündür.
Ben şimdi yeni bir şirketin foniopaddy yi pazarladığını keşfettim.şirket adresi; EXOTIC 2000, 127 Grand Rue to 25550 BAVANS telephones 03 81 31 16 18, telefax 03 81 31 16 19.dirben bu bilgiyi ticari gaye ile vermiyorum.Şirket posta yada kargo ücretini karşılarsanız size yolluyor.

Ben artık düzenli olarak yıl boyunca bu tohumu kullanıyorum.Mamalarınada katarak veriyorum.Eğer biraz hasta,uyuklayan yada tüyleri bozuk kuş görürsem küçük bir fincan saf tohumu vererek dozu arttırıyorum,eğer yemede nazlanırlarsa mama veya diğer sevdiği tohumlarla karıştırarak veriyorum.Fonıopaddy artık benim bir parçam ve kullanmaya başladığımdan beri hastalıktan bir kuş kaybetmedim.
Tabi bu yararları bizim gevşememize neden olmasın kuşların ve kafeslerin mükemmel hijyenine her zamanki gibi devam etmeliyiz.

Didier FAESSEL.

ALINTIDIR ARKADAŞLAR . . .

EVET ARKADAŞLAR BU TOHUM ŞU ANDA TÜRKİYEDE YOK BİLDİĞİM KADARI İLE AMA BÜYÜK ÜRETİCİLERİMİZDEN YADA BÜYÜK ÜRETİCİ MALZEMELERİNİ TOPTAN SATAN ARKADAŞLAR GETİRTEBİLİRSE BUNU BİZLERDE KULLANABİLİRİZ DANİEL LUTOLF'UN KENDİ SİTESİNDE YAZDIĞI VEDE KULLANDIĞI VAZGEÇİLMEZ GIDASI. . .

BEN BU TOHUMLA TESADÜFEN KARŞILAŞTIM DAHA ÖNCE BİR BAŞLIK AÇMIŞTIM KARARAK DÜŞEN KANAT VE KUYRUKLAR DİYE  BUNA TEDAVİ ARAR İKEN RASTLADIM ÜRETİCİLERİMİZİN BİR ÇOĞUNDA BU HASTALIK VAR VE KESİN TEDAVİYE ULAŞABİLMEYİ KAFAMA KOYDUM ARAŞTIRMALARIMA DENEMELERİME DEWAM ETMEKTEYİM 5 ERLİ GRUPLARA AYIRDIM KÜMESİ VE HER BİRİNE FARKLI KÜR UYGULAMAKTAYIM HANGİSİNDE BAŞARI ELDE EDEBİLİRSEM SİZE BUNUN İLACI TEDAVİSİ ŞUDUR DİYECEĞİM TEŞEKKÜRLER ...

ZORLAR BAŞARILMAK İÇİNDİR UNUTMAYIN . . .

BU TOHUMU BİZZAT DAİNEL LÜTOLF'TA ÜRETİCİLERE KENDİ SAHİP OLDUĞU SİTESİNDE ÖNERİ YAPMIŞTIR BUYURUN LİNK --->> http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=de&u=http://www.daniel-luetolf.ch/&prev=/search%3Fq%3Ddaniel%2Bl%25C3%25BCtolf%26hl%3Dtr%26tbo%3Dd%26biw%3D1262%26bih%3D659&sa=X&ei=QGEMUZfoGIz5sgabtoDwBA&sqi=2&ved=0CDEQ7gEwAA

Link 2 --->>> http://www.daniel-luetolf.ch/neu/files/foniopaddy.htm

BAHSİ GEÇEN KOKSİDİYOZ HASTALIĞI TAM OLARAK BİR TEDAVİSİ BİLİNEMEYEN BİR HASTALIK BUYURUN BİLGİSİ SİZE. . .

KOKSİDİYOZ
Pazartesi, 15 Mart 2012 08:25 yönetici
e-Posta Yazdır PDF

Koksidiyoz enfeksiyonları
Koksidiyoz enfeksiyonları protozoon gruptaki bir grup parazitin neden olduğu hastalıklardır. Bu parazitler bağırsakları meydana getiren hücre duvarlarında yıkıma neden olurlar.
  yanda (iltihaplı tavuk sindirim organı)
Bu parazitler çoğaldıkça bağırsakta kanamalar ve bağırsakların şişmesine neden olur. Tabiki buda kuşun hızlı şeklide sıvı kaybetmesi ve besinlerden yararlanamaması anlamına gelir . koksidiyoz enfeksiyonları megabacteria enfeksiyonlarına benzer gösterilmektedir. Bu protozoal parazitlerin 4 büyüme evresi olduğu yazılmıştır. Bu parazitlerin aktif devreleri kuşları hasta ederken yumurta evresindeki parazitler kuş dışkıları ile ortama saçılır ve diğer sağlıklı kuşlara bulaşırlar ve bağırsak içinde gelişmeye başlarlar. Bu tür enfeksiyonlar dış kuşhanelerin ve yeteri kadar temizlenmeyen salma kafes gibi ortamlarda çok görülmektedir. Kalabalık ortamlarda protozoal parazitler çok çabuk gelişir ve bulaşıcı hale gelirler ve büyük sayılarda ölümlere yol açarlar.En tehlikeli zamanlar yağmurlu günler ve ıslak ortamlardır.
Belirtileri:Kayıtsız görünen kuşlar,kilo kaybı,uyuşukluk,ishal ve su kaybı en belirgin semptomlarıdır. Bir diğer sinyaller ise kuşların popolarının ıslak ve kirli olması ve üreme zamanında çok miktarda yavru kaybı bu enfeksiyon ihtimalini düşündürebilir.
Ancak vücutlarında bu enfeksiyonu bulunduran kuşlar stres zamanlarında belirtileri ortaya çıkarmaktadırlar ve hastalanmaktadırlar ayrıca yumurta evresindeki parazitleri bulundururken pek hasta görünmezler. Bu hastalıktan şüphelenildiğinde veterinere danışılmalı ve bu hastalıkla savaşan antibiyotik dışında ilaçlar ile tedavi edilmelidir.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Muhteşem bir bilgi ve paylaşım teşekkür ederim inşaAllah bizde kısa zamanda bu tohuma kavuşuruz.Slm

aydın tosya

Takipçi Üyemiz
bu tohum çok faydalı bende kullandıklarını çok duydum, getirtmek lazım....

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Cihan AYTAN' Alıntı:
evet ben bu tohumu bize temin edecek ismi biliyorum sanki Bilal ERDEM :)
:) BENDE KONUYU YAZARKEN BU İSİM DİREK AKLIMDAN GEÇMEKTEYDİ BİLAL ERDEM TABİKİ . . . FAKAT TOHUMU BİLMEYEN YOK ASLINDA BENCE BİLAL ABİ ORGANİZASYON YAPMASI GEREKİYOR YADA KIVRIK GAGALILARIN ÇÜNKÜ TOHUM KİLO İLE DEĞİL TÜRKİYEYE TONAJ İLE GELİR ODA BİRAZ MADDİ MASRAF DEMEKTİR VEDE GÖRÜNENE GÖRE TOHUMU KULLANMAK İSTEYEN ÇOK ZAATEN 50 YADA 100 KG YETERSİZ OLUR. . .

BİLAL ABİ TALEP VE ISRAR ÇOK KOLLARI SIVAZLAMA VAKTİ ZANNEDERSEM . . . 

ALLAH KOLAYLIK VERSİN. . .

budgerigar

Takipçi Üyemiz
Adı
Selman
Soyadı
ÇELİKKOL
Güzel bir paylaşım teşekkürler. Bu tohumu bulmak lazım ama nasıl ???

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
bencede bır  organızasyon ıle  uretıcılerımıze toptan getırtılırse  dernegımız uyelerıne  yaptıgı  guzellıkler arasına  bır tane  daha  ekler  su  ozon cıhazı  gıbı  bır  organızasyon lazım

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
alkisd alkisd
Orhan KÜPELİ' Alıntı:
bencede bır  organızasyon ıle  uretıcılerımıze toptan getırtılırse  dernegımız uyelerıne  yaptıgı  guzellıkler arasına  bır tane  daha  ekler  su  ozon cıhazı  gıbı  bır  organızasyon lazım

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Hakan DEMİR' Alıntı:
Bilezik siparişi gibi toplu bi liste alınıp temin edilebilir..
katılıyorum arkadaşım sana bilal abide eminim bu konu için bişeler düşünüyordur yada başkanımız selahattin abi

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Paylaşım için teşekkürler. İnşallah türkiye de tedarikcisi olur