DANİEL LÜTOLF'UN VAZGEÇİLMEZİ !! BİR TOHUM ??? VE FAYDALARI ÜRETİCİLER İÇİN !!!

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Ürün tam olarak nedir. Ot mu yoksa yem mi? Merak ettim bende. Bilal Abi ayrıntıları yazacaktır. ve Ömer bey sizde elinize ulaşınca bilgilendirin.

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Ömer KAANTEKİN' Alıntı:
Arkadaşım senin yazdığının aksini yada yanlış olduğunu idda etmedim.  Hatta düşündüğünün aksine ben de araştırma yapıp 2kg sipariş ettim. Sadece daha önce kullandığı için Alpay abiye bir soru sordum. Niye böyle bir yorum yaptın şu an anlayabilmis degilim sanırım yanlış anladın yorumumu. Ben de önümüzdeki hafta içinde deneyip gözlemlerimi sizlerle paylaşacağım. Saygılar,iyi foforumlar
Yorumum sadece sana karşı değildi hani burada bu tohumu mucizevi olarak gösteren ben değil başka sitelerde kullanıpta yorumunu yazan arkadaşlardan alıntılarım en açıklamalı şekilde olanı ise yaptığım alıntıdaki kullanan arkadaşın açıklamasaydı konu sadece paylaşım amaçlı ve forumumuzda bu konu ile ilgili herhangi bir başlık açılmamış olmasıydı tabiki en önemlisi bizzat kendimizin kullanıp sonuçları gözlerimizle görebilmemiz ama inandığım bir şey var yararlarının olması vede almaya değer bir ürün olması inş. arkadaşlar malzeme dolabımızda ayıracağımız yere ve maddi yönden harcanılan paraya değecek olmasıdır. . .  Zaten gerçekten bu anlatılanları bu tohumda bulabilirsek ben inanıyorum ki biz üreticiler için vazgeçilmezimiz olur. . . Ama önemli olan bir nokta var Jumbo Sultan Papağanı Ve diğer maddi manevi değeri yüksek olan kuşlarımızın neredeyse tedavisi imkansız denilen koksidiyoz ( kanlı isal ) hastalığını önleyici ve tedavi edici özelliğe sahip olması dediğim gibi bilal ağbim getirtir ve bizlerinde eline geçerse burada yorum yapabilecek daha çok kişi olacağını tahmin edebilmekteyim o zaman hep birlikte zararınıda yararınıda öğreniriz alpay abi değerli ustalarımızdandır kullanmış ve yorumunu bizlerle paylaşmış olması çok güzel bir şey ellerine sağlık abim. . .
Saygılar. . .

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
M.Coşkun ÖZDEMİR' Alıntı:
Ürün tam olarak nedir. Ot mu yoksa yem mi? Merak ettim bende. Bilal Abi ayrıntıları yazacaktır. ve Ömer bey sizde elinize ulaşınca bilgilendirin.
ÜRÜNÜN FOTOĞRAFLARI DAHA ÖNCEDEN YAPILAN YORUMLARDA MEVCUTTUR..
ÜRÜN YEM ŞEKLİNDE MUHABBET KUŞUNUN YEMİNİ DÜŞÜN O ŞEKİLDE TANELİ...
ÖMER BEY VE DİĞER GETİRTEBİLMİŞ ELİNE ULAŞMIŞ OLAN ARKADAŞLARIMIZDAN RİCAMDIR DİĞER ARKADAŞLARA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA ÜRÜNÜ GETİRTEBİLMEK İÇİN GÖRÜŞMELERDE BULUNDUĞUNUZ İRTİBATA GEÇTİĞİNİZ YERLERİN TEL. NUMARALARINI YADA DİĞER İLETİŞİM YOLLARI HAKKINDA YARDIMCI OLABİLİRSENİZ SEVİNİRİM...

AYRICA BİLAL ERDEM AĞBİMİZ BİRAZ SABIRLI OLABİLİRSEK DAHA UCUZA MAAAAL EDEREK GETİRTİCEK TOPTAN BİR ŞEKİLDE BUNUN İÇİN BİLAL AĞBİ İLE KONUŞTUK ÜRÜNÜN SİPARİŞİ İÇİN BİZZAT KENDİSİ BİR BAŞLIK AÇACAK VE SİPARİŞ ALACAK BİZLERDEN ÜRÜNÜN TAM OLARAK KİLO FİYATINI BELİRLEYECEK VE BELİRLİ BİR ZAMAN AŞIMI YAPACAKTIR O ZAMAN İÇERİSİNDE ÜRÜN SİPARİŞİNİ İSTEYEN HERKEZDEN TOPLAYIP VE TOPTAN GETİRTECEKTİR. . .

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Almanya'da amcam var ve bu haftaicide buraya gelecek. Ona sadece Foniopaddy dedim nerden nasıl temin etti bilmiyorum, öğrenince sizlerle paylaşırım

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Geçtiğimiz pazar günü ürün elime ulaştı ancak aynı gün ben bursaya dönmek zorunda olduğum için kullanıp deneme şansım olmadı. Açıkçası başında ben olmadan babamın da denemesini istemedim. Foniopaddy yi ilk fırsatta denedikten sonra gözlemlerimi sizlerle paylaşacağım

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
ben bir cuval istedim tir la yola cikti insallah en kisa zamanda elimde olur bende fazla kus yok isteyen arkadaslar la paylasabilirim

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
alırken Remzi Demir beyin aldığı şekilde olmasına dikkat edin, normalde toplandığı gibi üzerinde ikinci bir kabukla geliyor...boşuna kabuğuna da para vermeyin.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Murat KARAYEL' Alıntı:
ben bir cuval istedim tir la yola cikti insallah en kisa zamanda elimde olur bende fazla kus yok isteyen arkadaslar la paylasabilirim
Murat geldiğinde bana haber ver.Slm

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Alpay BİLİR' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
FONIOPADDY  i yıllardır kanaryalarımda kullanıyorum..
Bu tohum aslında Uguanda'da yetişen bir tür çim tohumu..Hali hazırda üzerinde ciddi araştırmalar yapıldığını biliyorum..Koksidyozu tedavi ediciliğinden ziyade kümeslerde bulaşmasını engellediği,hayvanların koksidyoza karşı direncini arttırdığı büyük ölçüde ispatlanmış..

COCCIDIOSIS aslında bilindiği gibi,kalın bağırsağa yerleşen ve dışkı yoluyla çok hızlı bulaşan bir iç parazit türü..

Dolayısı ile bu tohumun da etkisi bu paraziti etkisiz kılmakla sınırlı..

İlerlemiş koksidyoz vakaları,bağırsak içi dokusunda parazitin etkisi ile açılan yaralar ve iç kanamalar olarak görülüyor..Bu durumda mutlaka ve mutlaka uygun ilaç kullanmanız gerekiyor..

Alpay abi hatırlarsan geçen yıl arkadaşların bu başlık altında tartıştıkları tohumun konusunu sana açmıştım. Daha sonraki araştırma ve denemelerimden çıkan sonuçlardan da dediğim gibi, bu tohumun senin bahsettiklerinden daha ileri gidebilen faydaları yok. Bunun yerine yine ayni görevi gören (hatta daha birçok faydası olan) ve çok daha ekonomik olan, yurdumuzda da bol miktarda yetişen, herkezin kolay ulaşabileceği bir bitki tohumundan bahsetmiştim. O zaman da bana dediğin gibi kafesde beslenen doğa kuşlarına (kanarya ve finch türleri) foniopaddy çok faydalı bir tohum, fakat muhabbet kuşları için çok uygun değil. Daniel gibi daha birçok avrupalı muhabbet kuşu üreticisi bu tohumu kullanıyor olabilir, ama bu bizlerin de bu tohumu kullanmamız gerektiği anlamına gelmez. Bir yandan temini zor olan, diğer yandan maliyeti çok yüksek olan foniopaddy tohumu üretimhanelerimizde bir alternatif veya ikinci bir önlem olarak kullanılabilir. Öncelikle daha uygun fiyata doğrudan üreticisinden temin edebilme yollarının araştırılması gerekiyor. Şu anda ürün afrikadan avrupaya gidiyor, oradan da bize geliyor, yani avrupalıdan bile daha pahalıya kullanabiliyoruz. Hele bu günlerde kuş fiyatları dibe vurumşken bu ürünü almak nekadar akıllı bir iş onu bilemeyiz. Hobiciler için bu ürünü alıp kullanmaları çok mantıklı, onların ihtiyaçlarına hitap edecektir. Ama üreticiler için bu ürünü alıp kullanmak çok fantazi.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Şu şunu kullanıyor şu iyidir diye bisi yoktur arkadaslar.. bosu bosuna koksidiyoza iyi geliyor diye bu tohuma bi ton para vermenize gerek yok.. koksidiyoza iyi gelecek tohum mu ariyorsunuz ben size söliyim.. Mavi haşhaş tohumu kullanın.. mamanınızın icine katın verin..

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
Şu şunu kullanıyor şu iyidir diye bisi yoktur arkadaslar.. bosu bosuna koksidiyoza iyi geliyor diye bu tohuma bi ton para vermenize gerek yok.. koksidiyoza iyi gelecek tohum mu ariyorsunuz ben size söliyim.. Mavi haşhaş tohumu kullanın.. mamanınızın icine katın verin..
MAVİ HAŞHAŞ TANESİ
Ürün Miktarı : 500 Gr. 

Afyon Yöresinde harmanlanan haşhaşlardan elde edilmiştir. Genelde tek mahsül haşhaşlardan seçilerek derlenmiştir. Tohumların temizliği yapılmıştır. Tohumlar elenip, savrulur ve bu şekilde içerisindeki sap ve çöpler temizlenir.

Haşhaş kapsüllerinin çizilmesi sonucu kapsül içinden çıkan haşhaş tohumları pasta, börek, çörek, ekmek gibi unlu mamüllerin içerisine karışıtırılır veya yüzey süslemelerinde kullanılır.
Afyon alkaloidleri, özellikle de morfin, acı ve ağrı dindirici, teskin edici ve kan durdurucu (pıhtılaştırıcı) etkisi nedeniyle tıpta geniş ölçüde kullanılmaktadır.

Ayrıca halk arasında bilinen ve herbalistlerin de bildirdiği üzere şu faydaları vardır. Özellikle Yağı: Ağrı kesici, yumuşatıcı, solunum yollarını olumlu etkiler. Laksatiftir ve balıkyağı yerine kullanılır.Sağlık Açısından Yağı: Mesane iltihabında, raşitizmde, sıraca hastalığında ve kabızlıkta kullanılır.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
behsat bey bilgilendirme için teşekkürler

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Fatih AY' Alıntı:
Günay bey yurdumuz da bol miktarda bulunan tohumun ismini yazarmısınız teşekkürler.
Selam Fatih bey, kusura bakmayın yazarken adını eklemeyi unutmuşum. Behsat usta zaten söylemiş seyleyeceklerini, koksidyozu da engellediği dışında bana eklemeye birşey kalmadı. Mavi haşhaş tohumunu temin etmek hele sizin için hiç sıkıntı olmaması gerekiyor.  :)

Mavi haşhaşı kuşlarımın mamasında haftada 1 kez kullanuyorum, çok da güzel yiyorlar.

ilave-

bunu ilave etme gereği duydum - Millet sormadan ben cevabını yazmak istedim. Neden koksidyoza karşı iyi gelir sorusuna cevap - içinde bulunan Kodein maddesidir. Kodein ayni zamanda foniopaddy tohumunda da bulunur. Foniopaddy'nin tohumunda hafif mayhoş anason kokusu da vardır. Ben onun yerine rezene ve anason tohumu kullanıyorum. Rezene tohumlarını ve anason tohumlarını tüm aktarlardan bulabilirsiniz. Kuş kumunun içine karıştırıp veriyorum. Anasonun birçok diğer faydaları yanında, ayrıca iştah açıcı bir özelliği vardır. Kokusu muhhabet kuşlarını cezbeder ve kumluğu kurcalamalarına sebep olur, o anda kuş kum da tüketir. Kumunuzda ayrıca aktif karbon (active carbon) da varsa öncelikle onları götürecektir. Aktif karbon ayni zamanda detoksifiye özelliğine sahiptir. Rezene tohumunu da haşhaşa ve anasona bir anti-ajan olarak kullanıyorum...istemeyerek de olsa kuş bazen anasonu veya haşhaş tohumunu fazla da tüketebilir, fazladan haşhaş tüketimi kuşda kabızlığa yol açabilir...işte o anda anti-ajanımız devreye girer - muhteşem rezene. Kuşlar bizlerden daha akıllı oldukları için bir ürünü fazladan tüketmeleri söz konusu değil, ihtiyacı oldukça gereken besini tüketecektir.

Bu konularla ilgili çok detaylı yazılar hazırlamaktayım, komple bakım kürleri, değişik mevsimlere göre diyet proğramları, üretim zamanı ve dinlenme zamanı ayrıntılı bakım kürleri ve buna bağlı yine beslenme diyetleri...yakında bunların hepsini paylaşacağım.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Tuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:
2. January 2012, 23:21

BAHSİ GEÇEN KOKSİDİYOZ HASTALIĞI TAM OLARAK BİR TEDAVİSİ BİLİNEMEYEN BİR HASTALIK BUYURUN BİLGİSİ SİZE. . .

KOKSİDİYOZ
Pazartesi, 15 Mart 2012 08:25 yönetici
e-Posta Yazdır PDF

Koksidiyoz enfeksiyonları
Koksidiyoz enfeksiyonları protozoon gruptaki bir grup parazitin neden olduğu hastalıklardır. Bu parazitler bağırsakları meydana getiren hücre duvarlarında yıkıma neden olurlar.
  yanda (iltihaplı tavuk sindirim organı)
Bu parazitler çoğaldıkça bağırsakta kanamalar ve bağırsakların şişmesine neden olur. Tabiki buda kuşun hızlı şeklide sıvı kaybetmesi ve besinlerden yararlanamaması anlamına gelir . koksidiyoz enfeksiyonları megabacteria enfeksiyonlarına benzer gösterilmektedir. Bu protozoal parazitlerin 4 büyüme evresi olduğu yazılmıştır. Bu parazitlerin aktif devreleri kuşları hasta ederken yumurta evresindeki parazitler kuş dışkıları ile ortama saçılır ve diğer sağlıklı kuşlara bulaşırlar ve bağırsak içinde gelişmeye başlarlar. Bu tür enfeksiyonlar dış kuşhanelerin ve yeteri kadar temizlenmeyen salma kafes gibi ortamlarda çok görülmektedir. Kalabalık ortamlarda protozoal parazitler çok çabuk gelişir ve bulaşıcı hale gelirler ve büyük sayılarda ölümlere yol açarlar.En tehlikeli zamanlar yağmurlu günler ve ıslak ortamlardır.
Belirtileri:Kayıtsız görünen kuşlar,kilo kaybı,uyuşukluk,ishal ve su kaybı en belirgin semptomlarıdır. Bir diğer sinyaller ise kuşların popolarının ıslak ve kirli olması ve üreme zamanında çok miktarda yavru kaybı bu enfeksiyon ihtimalini düşündürebilir.
Ancak vücutlarında bu enfeksiyonu bulunduran kuşlar stres zamanlarında belirtileri ortaya çıkarmaktadırlar ve hastalanmaktadırlar ayrıca yumurta evresindeki parazitleri bulundururken pek hasta görünmezler. Bu hastalıktan şüphelenildiğinde veterinere danışılmalı ve bu hastalıkla savaşan antibiyotik dışında ilaçlar ile tedavi edilmelidir.

foniopaddy paylaşımı için teşekür ederim, gerçekten kullanmak isteyen ve alım gücü olan kullanmasını tavsiye ederim. Benim yalnız yazınızda alıntı yaptığım bölüm başlığı biraz dikkatimi çekti.

BAHSİ GEÇEN KOKSİDİYOZ HASTALIĞI TAM OLARAK BİR TEDAVİSİ BİLİNEMEYEN BİR HASTALIK BUYURUN BİLGİSİ SİZE. . .

demişsiniz. Belgeyi yazan kim acaba merak ettim şimdi, çünki aksine ben özellikle koksidyozun tedavisi bilinen bir hastalık olduğunu zannediyorum. Benim belgelerim yok ama torba dolusu tecrubelerim var koksidyoz konusunda...bunlara dayanarak tedavisi bilinen bir hastalık olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Zaten eklediğiniz belgenin son cumlesini okursanız siz de bana inanacaksınız.

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Alpay abi hatırlarsan geçen yıl arkadaşların bu başlık altında tartıştıkları tohumun konusunu sana açmıştım. Daha sonraki araştırma ve denemelerimden çıkan sonuçlardan da dediğim gibi, bu tohumun senin bahsettiklerinden daha ileri gidebilen faydaları yok. Bunun yerine yine ayni görevi gören (hatta daha birçok faydası olan) ve çok daha ekonomik olan, yurdumuzda da bol miktarda yetişen, herkezin kolay ulaşabileceği bir bitki tohumundan bahsetmiştim. O zaman da bana dediğin gibi kafesde beslenen doğa kuşlarına (kanarya ve finch türleri) foniopaddy çok faydalı bir tohum, fakat muhabbet kuşları için çok uygun değil. Daniel gibi daha birçok avrupalı muhabbet kuşu üreticisi bu tohumu kullanıyor olabilir, ama bu bizlerin de bu tohumu kullanmamız gerektiği anlamına gelmez. Bir yandan temini zor olan, diğer yandan maliyeti çok yüksek olan foniopaddy tohumu üretimhanelerimizde bir alternatif veya ikinci bir önlem olarak kullanılabilir. Öncelikle daha uygun fiyata doğrudan üreticisinden temin edebilme yollarının araştırılması gerekiyor. Şu anda ürün afrikadan avrupaya gidiyor, oradan da bize geliyor, yani avrupalıdan bile daha pahalıya kullanabiliyoruz. Hele bu günlerde kuş fiyatları dibe vurumşken bu ürünü almak nekadar akıllı bir iş onu bilemeyiz. Hobiciler için bu ürünü alıp kullanmaları çok mantıklı, onların ihtiyaçlarına hitap edecektir. Ama üreticiler için bu ürünü alıp kullanmak çok fantazi.
Günay Bey Şimdi
1. si bu platforumda bu konu hakkında açılmış bir fanıopaddy tohumu ile ilgili bir başlık bulunmamakta ve kemal abi ahmet abi mehmet abi vs vs. ile birebir değil tartışmalar başlık altında konu olarak açılırsa daha net cevaplar bulabilmektedir.
2. si <<  O zaman da bana dediğin gibi kafesde beslenen doğa kuşlarına (kanarya ve finch türleri) foniopaddy çok faydalı bir tohum >> böyle yazdığına göre kullanmışsın bir bilgi paylaşmışsın en azından faydasının olduğunu kesin ve net olarak görmüşsün yani faydalı diyosun tohuma :))) YA ÖNEMLE BURADA BİR SORU YÖNELTMEK İSTİYORUM ŞU YAZINA >>> kafesde beslenen doğa kuşlarına (kanarya ve finch türleri) foniopaddy çok faydalı bir tohum, fakat muhabbet kuşları için çok uygun değil <<< MUHABBET KUŞLARI DOĞA KUŞU DEĞİLMİ :) BU KUŞLAR EVCİL Mİ GEL DEİNCE GELİP GİT DEİNCE GİDEN CİNSLERDEN :)  :)
3. SÜ ->  Daniel gibi daha birçok avrupalı muhabbet kuşu üreticisi bu tohumu kullanıyor olabilir, ama bu bizlerin de bu tohumu kullanmamız gerektiği anlamına gelmez. ( DANİEL LÜTOLF VE AVRUPALI ÜRETİCİLERE BİR SEMİNER DÜZENLEYİN GÜNAY BEY ALDIĞINIZ ŞAMPİYONLUK ÖDÜLLERİNİDE MÜZEYE KOYUN ONLARADA DEİNKİ BU TOHUMU KULLANMANIZIN BİR ANLAMI YOK DEİN YADA GEREĞİ YOK DEYİN BEN BÖYLE YAPTIM MÜZEDE ÖDÜLLERİM DİYEDE GÖSTERİRSİNİZ :)
4. SÜ -> Bir yandan temini zor olan, diğer yandan maliyeti çok yüksek olan foniopaddy tohumu üretimhanelerimizde bir alternatif veya ikinci bir önlem olarak kullanılabilir. Öncelikle daha uygun fiyata doğrudan üreticisinden temin edebilme yollarının araştırılması gerekiyor. Şu anda ürün afrikadan avrupaya gidiyor, oradan da bize geliyor, yani avrupalıdan bile daha pahalıya kullanabiliyoruz. Hele bu günlerde kuş fiyatları dibe vurumşken bu ürünü almak nekadar akıllı bir iş onu bilemeyiz. Hobiciler için bu ürünü alıp kullanmaları çok mantıklı, onların ihtiyaçlarına hitap edecektir. Ama üreticiler için bu ürünü alıp kullanmak çok fantazi. ( YAHU ARKADAŞIM ŞİMDİ AMA BİR KARAR VER HOBİCİLER KUŞ İLE UĞRAŞIR İKEN VE ONLARIN İHTİYAÇLARINA HİTABEN DİYOSUNUZ PEKİ BİZ ÜRETİCİLER TAŞ TOPRAK MI ÜRETİYORUZ Kİ FANTAZİ OLSUN BİR LAF VARDIR ONLARIN Kİ CANDA ÜRETİCİLERİN Kİ PATLİCANMI İHTİYAÇLARI KARŞILANMIYOR DAHA UCUZA MAAAL ETMEK İÇİN UĞRAŞANLAR VAR HERKEZİN UĞRAŞTIĞI BU FİKİR İÇİN EN AZINDAN SANA TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLMEK İSTERDİM AMA BİLİNMEYEN ŞEYİ SÖYLESEYDİN BURADA ...
SAYGILAR. . .

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
ARKADAŞLAR BEN GÜNAY BEYE VE HERKEZE TEŞEKKÜR EDİYORUM AMA KONU BAŞLIKLARI İNCE AYRINTISI İLE İNCELENİR İSE BİR ÖNCEKİ YAZIMDA MADDELER HALİNDE SIRALADIĞIM GİBİ ÇELİŞKİLİ YADA YAZIM YANLIŞLIĞI OLAN BİR ÇOK YAZIM BULABİLİRSİNİZ. . EN AZINDAN KONU BAŞLIĞINI BAŞTAN SONA OKUMAK GİBİ EMEK SARF ETMİŞ BEN BURADA MUHALEFET OLUNSUN DİYE BİR KONU AÇMADIM BEYLER FANIOPADDY'NIN BİR ZARARI VARSA YAZIN BU ÜRÜNÜ BEN KULLANMADIĞIM İÇİN BİLEMİCEM NE SONUÇLAR VERİYO AMA ŞU VARKİ BURADA BİR HASTALIK KONUSU AÇILDIĞINDA HERKEZ FARKLI BİR TEŞHİS KOYAR BİR ÇOK KONU BAŞLIĞINDA BU BÖYLEDİR MESELA BİR TÜY HASTALIĞI OLDUĞU ZAMAN HEMEN FRENCH MOLT YADA AMİNOASİT,B12,VS VS EKSİKLİĞİ DİYE BİR ÇOK KİŞİ BİR ÇOK ÖNERİDE BULUNUR KİMİ ARKADAŞLARDA DERKİ GEL BEN İLAÇ SATIYORUM DERDİNİN DERMANI BENDE NEYSE MUHALEFET YAPMAYALIM BU TOHUMUN ZARARI OLMADIĞI GİBİ ARKADAŞLAR KULLANINCA FAYDALARINIDA ÖĞRENECEĞİZ . . .

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
ARKADAŞLAR BİR ŞEY DAHA PAYLAŞMAK İSTİYORUM BU TOHUM ÜRETİCİLER İÇİN DEĞİL DEMİŞ GÜNAY ARKADAŞIM TAM TERSİNE ÜRETİCİ ARKADAŞLARIM ÖNEMLE SİZİN KULLANMANIZI İSTERİM BAKIN ŞİMDİ BİR YORUMLAMA YAPALIM MANTIK YÜRÜTELİM YANİ ŞİMDİ HOBİCİLER ADI ÜSTÜNDE HOBİ OLARAK İLGİLENİRLER BU YÜZDENDİRKİ TAKIM SAYILARI AZDIR AMA ÜRETİCİLERİMİZ TAKIM YANİ KAFES SAYISI FAZLADIR SALMALARINDA YERİ GELİYOR 50 VE ÜSTÜ KUŞ SAYISINI BİR ARAYA KOYMAK ZORUNDA KALIYORLAR KOKSİDİYOZ EN FAZLA DIŞKIDAN BULAŞTIĞI İÇİNDE SALMADA ÇOK KOLAY TÜM KUŞLARA BULAŞABİLİR ZAHİYATTA FAZLACA OLUR :) PEKİ ŞİMDİ MANTIK YÜRÜTELİM NASIL OLUYORDA ÜRETİCİLER İÇİN FANTAZİ OLMAKTA BU DURUM :d  :) YA YAZACAK BİR ÇOK ŞEY VAR BU YORUMLARA BİLAL AĞBİ GETİRTİR İSE BU ÜRÜNÜ ÖNEMLE KULLANMANIZI TAVSİYE EDİYORUM. . .

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Arkadaşlar,
Foniopaddy bir çim tohumu ve Uguanda'da yetişiyor..Araştırmacılar şuradan yola çıkıyor " FONIPADDY TOHUMU YİYEN KUŞLARDA COCCIDIOSIS E RASTLANMAMIŞ" , yani Uguanda'da yaşayan ve foniopaddy ile beslenen bir gurup kuşun bağırsaklarında coccidiosis yok!

Peki COCCIDIOSIS dediğimiz şey ne?
COCCIDIOSIS bağırsaklara yerleşen ve dışkı yolu ile bulaşan bakteri formunda ( bakteri kadar küçük - mikroskobik ) bir iç parazit..

Foniopaddy in sindirimi sonrasında bu parazitin bağırsaklarda tutunmasını engellediği biliniyor..Yapılan araştırmalar bunu göstermiş..

Buraya kadar herşey güzel..Kuşlarınıza Foniopaddy yedirdiniz ve bu parazitin bulaşmasını engellediniz..

Peki..Kümesinizde akut koksidyoz var..Coccidiosis kuşlarınızın bağırsaklarında ciddi ülserler oluşturmuş,hastalık ilerlemiş,kanamalar başlamış ve kuşlarınız artık kan dışkılıyor ki çoğu üretici koksidyozu KANLI İSHAL diye biliyor..Bu hastalığın son aşaması...

Siz dışkıda kanı gördüğünüz anda zaten tabiri caizse ATI ALAN HENDEĞİ GEÇMİŞ durumda ve kuşunuz % 80 ihtimalle ölmek üzere..

Şimdii..Foniopaddy kuşunuza ne yapsın ?.....

Kendinizden pay biçin..En azından şunu düşünün " BAĞIRSAKLARINIZDA BIRAKIN YARA,ÜLSER AĞRILARINI..SADECE ÇOK ŞİDDETLİ GAZ SANCISI VAR" bu durumda kaçınız açlıktan ölseniz dahi yemek yemeyi düşünürsünüz acaba?????

Bu durumda yapmanız gereken ilk şey kuşun ağzına K VİTAMİNİ damlatarak öncelik olarak iç kanamayı durdurmak..Sonraki aşamada ise ağır antibiyotik tedavisi ile diğer hasarları tedavi etmek ki şanslıysanız kuşun kurtulma olasılığı % 20......

Konuyu fazla uzatmadan özetleyelim..

FONIOPADDY TOHUMU YİYEN KUŞLARDA COCCIDIOSIS ADINDAKİ PARAZİTİN BAĞIRSAKLARDA TUTUNAMADIĞI TESPİT EDİLMİŞ...

ZATEN COCCIDIOSIS İN YERLEŞTİĞİ VE HASAR VERİP KUŞÇU DİLİNDE KOKSİDYOZ ADI VERİLEN KANLI İSHAL DE DENİLEN HASTALIK ÜZERİNDE TEDAVİ EDİCİ ETKİSİ KOCAMAN BİR SIFIR...
ÇÜNKÜ BU TOHUMUN NE KANAMA KESİCİ NE DE ANTİBİYOTİK ETKİSİ MEVCUT...

1- KÜMESİNİZDE DÜZENLİ OLARAK FONIOPADDY KULLANIN VE COCCIDIOSIS DENİLEN İLLETİ UNUTUN ( BEN 7-8 YILDIR KULLANIYORUM )

2- KOKSİDYOZA YAKALANMIŞ KUŞUNUZ VARSA VE BU KUŞ KÜMESİNİZE DIŞARIDAN GİRMİŞ İSE ACİL OLARAK RADİKAL İLAÇ TEDAVİLERİNE BAŞLAYIN VE FONIOPADDY E FAZLA GÜVENMEYİN..HÜSRANA UĞRARSINIZ...