Coşkun Ödemir
Uzman Üyemiz
Ürün tam olarak nedir. Ot mu yoksa yem mi? Merak ettim bende. Bilal Abi ayrıntıları yazacaktır. ve Ömer bey sizde elinize ulaşınca bilgilendirin.
Yorumum sadece sana karşı değildi hani burada bu tohumu mucizevi olarak gösteren ben değil başka sitelerde kullanıpta yorumunu yazan arkadaşlardan alıntılarım en açıklamalı şekilde olanı ise yaptığım alıntıdaki kullanan arkadaşın açıklamasaydı konu sadece paylaşım amaçlı ve forumumuzda bu konu ile ilgili herhangi bir başlık açılmamış olmasıydı tabiki en önemlisi bizzat kendimizin kullanıp sonuçları gözlerimizle görebilmemiz ama inandığım bir şey var yararlarının olması vede almaya değer bir ürün olması inş. arkadaşlar malzeme dolabımızda ayıracağımız yere ve maddi yönden harcanılan paraya değecek olmasıdır. . . Zaten gerçekten bu anlatılanları bu tohumda bulabilirsek ben inanıyorum ki biz üreticiler için vazgeçilmezimiz olur. . . Ama önemli olan bir nokta var Jumbo Sultan Papağanı Ve diğer maddi manevi değeri yüksek olan kuşlarımızın neredeyse tedavisi imkansız denilen koksidiyoz ( kanlı isal ) hastalığını önleyici ve tedavi edici özelliğe sahip olması dediğim gibi bilal ağbim getirtir ve bizlerinde eline geçerse burada yorum yapabilecek daha çok kişi olacağını tahmin edebilmekteyim o zaman hep birlikte zararınıda yararınıda öğreniriz alpay abi değerli ustalarımızdandır kullanmış ve yorumunu bizlerle paylaşmış olması çok güzel bir şey ellerine sağlık abim. . .Ömer KAANTEKİN' Alıntı:Arkadaşım senin yazdığının aksini yada yanlış olduğunu idda etmedim. Hatta düşündüğünün aksine ben de araştırma yapıp 2kg sipariş ettim. Sadece daha önce kullandığı için Alpay abiye bir soru sordum. Niye böyle bir yorum yaptın şu an anlayabilmis degilim sanırım yanlış anladın yorumumu. Ben de önümüzdeki hafta içinde deneyip gözlemlerimi sizlerle paylaşacağım. Saygılar,iyi foforumlar
ÜRÜNÜN FOTOĞRAFLARI DAHA ÖNCEDEN YAPILAN YORUMLARDA MEVCUTTUR..M.Coşkun ÖZDEMİR' Alıntı:Ürün tam olarak nedir. Ot mu yoksa yem mi? Merak ettim bende. Bilal Abi ayrıntıları yazacaktır. ve Ömer bey sizde elinize ulaşınca bilgilendirin.
Murat geldiğinde bana haber ver.SlmMurat KARAYEL' Alıntı:ben bir cuval istedim tir la yola cikti insallah en kisa zamanda elimde olur bende fazla kus yok isteyen arkadaslar la paylasabilirim
Alpay BİLİR' Alıntı:Merhaba arkadaşlar,
FONIOPADDY i yıllardır kanaryalarımda kullanıyorum..
Bu tohum aslında Uguanda'da yetişen bir tür çim tohumu..Hali hazırda üzerinde ciddi araştırmalar yapıldığını biliyorum..Koksidyozu tedavi ediciliğinden ziyade kümeslerde bulaşmasını engellediği,hayvanların koksidyoza karşı direncini arttırdığı büyük ölçüde ispatlanmış..
COCCIDIOSIS aslında bilindiği gibi,kalın bağırsağa yerleşen ve dışkı yoluyla çok hızlı bulaşan bir iç parazit türü..
Dolayısı ile bu tohumun da etkisi bu paraziti etkisiz kılmakla sınırlı..
İlerlemiş koksidyoz vakaları,bağırsak içi dokusunda parazitin etkisi ile açılan yaralar ve iç kanamalar olarak görülüyor..Bu durumda mutlaka ve mutlaka uygun ilaç kullanmanız gerekiyor..
MAVİ HAŞHAŞ TANESİBehsat TİĞİZ' Alıntı:Şu şunu kullanıyor şu iyidir diye bisi yoktur arkadaslar.. bosu bosuna koksidiyoza iyi geliyor diye bu tohuma bi ton para vermenize gerek yok.. koksidiyoza iyi gelecek tohum mu ariyorsunuz ben size söliyim.. Mavi haşhaş tohumu kullanın.. mamanınızın icine katın verin..
behsat bey bilgilendirme için teşekkürlerBehsat TİĞİZ' Alıntı:Şu şunu kullanıyor şu iyidir diye bisi yoktur arkadaslar.. bosu bosuna koksidiyoza iyi geliyor diye bu tohuma bi ton para vermenize gerek yok.. koksidiyoza iyi gelecek tohum mu ariyorsunuz ben size söliyim.. Mavi haşhaş tohumu kullanın.. mamanınızın icine katın verin..
Selam Fatih bey, kusura bakmayın yazarken adını eklemeyi unutmuşum. Behsat usta zaten söylemiş seyleyeceklerini, koksidyozu da engellediği dışında bana eklemeye birşey kalmadı. Mavi haşhaş tohumunu temin etmek hele sizin için hiç sıkıntı olmaması gerekiyor.Fatih AY' Alıntı:Günay bey yurdumuz da bol miktarda bulunan tohumun ismini yazarmısınız teşekkürler.
Tuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:2. January 2012, 23:21
BAHSİ GEÇEN KOKSİDİYOZ HASTALIĞI TAM OLARAK BİR TEDAVİSİ BİLİNEMEYEN BİR HASTALIK BUYURUN BİLGİSİ SİZE. . .
KOKSİDİYOZ
Pazartesi, 15 Mart 2012 08:25 yönetici
e-Posta Yazdır PDF
Koksidiyoz enfeksiyonları
Koksidiyoz enfeksiyonları protozoon gruptaki bir grup parazitin neden olduğu hastalıklardır. Bu parazitler bağırsakları meydana getiren hücre duvarlarında yıkıma neden olurlar.
yanda (iltihaplı tavuk sindirim organı)
Bu parazitler çoğaldıkça bağırsakta kanamalar ve bağırsakların şişmesine neden olur. Tabiki buda kuşun hızlı şeklide sıvı kaybetmesi ve besinlerden yararlanamaması anlamına gelir . koksidiyoz enfeksiyonları megabacteria enfeksiyonlarına benzer gösterilmektedir. Bu protozoal parazitlerin 4 büyüme evresi olduğu yazılmıştır. Bu parazitlerin aktif devreleri kuşları hasta ederken yumurta evresindeki parazitler kuş dışkıları ile ortama saçılır ve diğer sağlıklı kuşlara bulaşırlar ve bağırsak içinde gelişmeye başlarlar. Bu tür enfeksiyonlar dış kuşhanelerin ve yeteri kadar temizlenmeyen salma kafes gibi ortamlarda çok görülmektedir. Kalabalık ortamlarda protozoal parazitler çok çabuk gelişir ve bulaşıcı hale gelirler ve büyük sayılarda ölümlere yol açarlar.En tehlikeli zamanlar yağmurlu günler ve ıslak ortamlardır.
Belirtileri:Kayıtsız görünen kuşlar,kilo kaybı,uyuşukluk,ishal ve su kaybı en belirgin semptomlarıdır. Bir diğer sinyaller ise kuşların popolarının ıslak ve kirli olması ve üreme zamanında çok miktarda yavru kaybı bu enfeksiyon ihtimalini düşündürebilir.
Ancak vücutlarında bu enfeksiyonu bulunduran kuşlar stres zamanlarında belirtileri ortaya çıkarmaktadırlar ve hastalanmaktadırlar ayrıca yumurta evresindeki parazitleri bulundururken pek hasta görünmezler. Bu hastalıktan şüphelenildiğinde veterinere danışılmalı ve bu hastalıkla savaşan antibiyotik dışında ilaçlar ile tedavi edilmelidir.
Günay Bey ŞimdiGünay DÖNMEZ' Alıntı:Alpay abi hatırlarsan geçen yıl arkadaşların bu başlık altında tartıştıkları tohumun konusunu sana açmıştım. Daha sonraki araştırma ve denemelerimden çıkan sonuçlardan da dediğim gibi, bu tohumun senin bahsettiklerinden daha ileri gidebilen faydaları yok. Bunun yerine yine ayni görevi gören (hatta daha birçok faydası olan) ve çok daha ekonomik olan, yurdumuzda da bol miktarda yetişen, herkezin kolay ulaşabileceği bir bitki tohumundan bahsetmiştim. O zaman da bana dediğin gibi kafesde beslenen doğa kuşlarına (kanarya ve finch türleri) foniopaddy çok faydalı bir tohum, fakat muhabbet kuşları için çok uygun değil. Daniel gibi daha birçok avrupalı muhabbet kuşu üreticisi bu tohumu kullanıyor olabilir, ama bu bizlerin de bu tohumu kullanmamız gerektiği anlamına gelmez. Bir yandan temini zor olan, diğer yandan maliyeti çok yüksek olan foniopaddy tohumu üretimhanelerimizde bir alternatif veya ikinci bir önlem olarak kullanılabilir. Öncelikle daha uygun fiyata doğrudan üreticisinden temin edebilme yollarının araştırılması gerekiyor. Şu anda ürün afrikadan avrupaya gidiyor, oradan da bize geliyor, yani avrupalıdan bile daha pahalıya kullanabiliyoruz. Hele bu günlerde kuş fiyatları dibe vurumşken bu ürünü almak nekadar akıllı bir iş onu bilemeyiz. Hobiciler için bu ürünü alıp kullanmaları çok mantıklı, onların ihtiyaçlarına hitap edecektir. Ama üreticiler için bu ürünü alıp kullanmak çok fantazi.