evet mantık olarak güzel ;D...hadi şimidi birde uygulayalım bakalım. 100 çiftle kuş üretimi yapın ve sadece 1 üretim sezonu foniopaddy maliyetini hesaplayın, üreticiler için fantazi olduğunu anlarsınız. Avrupalı üreticiden hiç kuş aldınızmı, avrupad akuş fiyatları ne seviyede? Yerli üreticiden kuş aldınızmı peki, Türkiyede kuş fiyatları ne seviyede? Avrupada foniopaddy kilogram fiyatı nekadar demiştiniz? Türkiyedeki kilogram fiyatı ne olur sizce? Aradaki farkı hesapladınızmı? Alın size bir fantazi sebebi daha. Ben üretici arkadaşlara sizin tersine çok daha fazla faydası olan, temini kolay ve herkezin rahatça ve herzaman erişebileceği farklı bir alternatif önerdim. Ayrıca da dedim, imkanı olan foniopaddy alıp kullansın. Parası bol olan ve şaşkınlıktan artık nelere harcayacağını şaşıranlar da alıp kullanabilirler.
Birde üretici ile hobici kavramını ayrıca tartışabiliriz. Üretici ile hobiciyi ayıran kuş sayısı değildir. Ben bir üreticiyim ve ticari amaçla kuş üretiyorum, 50 çiftim var...şimdi sadece 50 çiftim olduğu için bu beni hobici sınıfına mı sokar. Tamamen hobi amaçlı...zevkine kuş besleyip üreten onca adam tanıyorum ve birkaçı bu hobilerini 200 çiftle yapıyor...bu onları üretici sınıfına mı sokar.
Birde üretici ile hobici kavramını ayrıca tartışabiliriz. Üretici ile hobiciyi ayıran kuş sayısı değildir. Ben bir üreticiyim ve ticari amaçla kuş üretiyorum, 50 çiftim var...şimdi sadece 50 çiftim olduğu için bu beni hobici sınıfına mı sokar. Tamamen hobi amaçlı...zevkine kuş besleyip üreten onca adam tanıyorum ve birkaçı bu hobilerini 200 çiftle yapıyor...bu onları üretici sınıfına mı sokar.