DANİEL LÜTOLF'UN VAZGEÇİLMEZİ !! BİR TOHUM ??? VE FAYDALARI ÜRETİCİLER İÇİN !!!

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
evet mantık olarak güzel  ;D...hadi şimidi birde uygulayalım bakalım. 100 çiftle kuş üretimi yapın ve sadece 1 üretim sezonu foniopaddy maliyetini hesaplayın, üreticiler için fantazi olduğunu anlarsınız. Avrupalı üreticiden hiç kuş aldınızmı, avrupad akuş fiyatları ne seviyede? Yerli üreticiden kuş aldınızmı peki, Türkiyede kuş fiyatları ne seviyede? Avrupada foniopaddy kilogram fiyatı nekadar demiştiniz? Türkiyedeki kilogram fiyatı ne olur sizce? Aradaki farkı hesapladınızmı? Alın size bir fantazi sebebi daha. Ben üretici arkadaşlara sizin tersine çok daha fazla faydası olan, temini kolay ve herkezin rahatça ve herzaman erişebileceği farklı bir alternatif önerdim. Ayrıca da dedim, imkanı olan foniopaddy alıp kullansın. Parası bol olan ve şaşkınlıktan artık nelere harcayacağını şaşıranlar da alıp kullanabilirler.

Birde üretici ile hobici kavramını ayrıca tartışabiliriz. Üretici ile hobiciyi ayıran kuş sayısı değildir. Ben bir üreticiyim ve ticari amaçla kuş üretiyorum, 50 çiftim var...şimdi sadece 50 çiftim olduğu için bu beni hobici sınıfına mı sokar. Tamamen hobi amaçlı...zevkine kuş besleyip üreten onca adam tanıyorum ve birkaçı bu hobilerini 200 çiftle yapıyor...bu onları üretici sınıfına mı sokar.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ben sana tüm yazdıklarına tek bir cevap vereyim ozaman usta. Önce peki muhabbet kuşu bir doğa kuşu değilmi gibi laflarla istersen birbirimize sataşmayalım ha?...koca koca adamların edeceği laflar değil bunlar...güzelce sohbet edelim istersen  8).

Daniel şöyle Daniel böyle ödülmüş filanmış fişmanmış bunlar hepsi güzel cevaplar, ben şahsen beğendim. Ama sen hiç Danielden kuş aldınmı...yada şöyle soralım daha net anlaşılsın, Danielden hiç kuş fiyatı aldınmı? Adamın şampiyonlık kazanmış  tek bir kuşun fiyatı muhtemelen senin üretimhanen gibi 3 tane daha satın alır. Tabii ki foniopaddy de kullanır ve daha birçok şey kullanır. O nedenle bizlerin bu ürünü kullanması fantazi diyorum. Danielde olan kuşlar gibi kuşlarım ve onun sattığı fiyattan kuş satmam hayal olduğu için onun kullandıklarını kullanamıyorum zaten. Olsa ben de göbek ata ata kullanırdım herhalde. Müzeye koyabileceğim hiç birşeye sahip değilim, ama bu açtığınız konu kesin müzelik olacak orası garanti. Bundan sonrası için sana verecek cevaplarım yok arkadaş...herkezin kendine göre aklı var parası var, isteyen alıp kullanır istemeyen kullanmaz.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Tuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:
ARKADAŞLAR BEN GÜNAY BEYE VE HERKEZE TEŞEKKÜR EDİYORUM AMA KONU BAŞLIKLARI İNCE AYRINTISI İLE İNCELENİR İSE BİR ÖNCEKİ YAZIMDA MADDELER HALİNDE SIRALADIĞIM GİBİ ÇELİŞKİLİ YADA YAZIM YANLIŞLIĞI OLAN BİR ÇOK YAZIM BULABİLİRSİNİZ. . EN AZINDAN KONU BAŞLIĞINI BAŞTAN SONA OKUMAK GİBİ EMEK SARF ETMİŞ BEN BURADA MUHALEFET OLUNSUN DİYE BİR KONU AÇMADIM BEYLER FANIOPADDY'NIN BİR ZARARI VARSA YAZIN BU ÜRÜNÜ BEN KULLANMADIĞIM İÇİN BİLEMİCEM NE SONUÇLAR VERİYO AMA ŞU VARKİ BURADA BİR HASTALIK KONUSU AÇILDIĞINDA HERKEZ FARKLI BİR TEŞHİS KOYAR BİR ÇOK KONU BAŞLIĞINDA BU BÖYLEDİR MESELA BİR TÜY HASTALIĞI OLDUĞU ZAMAN HEMEN FRENCH MOLT YADA AMİNOASİT,B12,VS VS EKSİKLİĞİ DİYE BİR ÇOK KİŞİ BİR ÇOK ÖNERİDE BULUNUR KİMİ ARKADAŞLARDA DERKİ GEL BEN İLAÇ SATIYORUM DERDİNİN DERMANI BENDE NEYSE MUHALEFET YAPMAYALIM BU TOHUMUN ZARARI OLMADIĞI GİBİ ARKADAŞLAR KULLANINCA FAYDALARINIDA ÖĞRENECEĞİZ . . .
içtenlikle ben de aynen sana katılıyorum, muhalefet olsun diye yada polemik olsun diye yorum yazmadım, sen bir konu açtın ve arkadaşlar bakın böyle bir ürün varmış dedin. Ben de gelip evet güzel bir ürün ama bizler için pahalı dedim, onun yerine filanca ürünü de kullanabilirsiniz dedim, sebeplerini de açıkladım...buna muhalefet diyorsan o zaman forumu kapatalım kardeş...kendi kendimize konuşacak olduktan sonra forumun da alemi yok. Forum tartışmak için var, diretmek için değil. Kimi kullanıcılar evet ya foniopaddy hakikatten iyimiş bende alayım bari diyecek, bazıları da yok arkadaş iyi ama pahalı ben onun yerine filan ürünü kullanarım dyecektir, kimizi de bu herifler neyden bahsediyorlar yav kafayı yemişler diyecektir...bunda neresi yanlış. Söylediklerim çelişkili olduğunu yazmışsın, insanların yazması okuması var merak etme, kendini haklı çıkarmaya çabalamana gerek yok, çelişki arıyorsan istersen birde kendi yazılarını oku önce. Tohumu kullanmadığını söylüyorsun ama size şiddetle tavsiye ederim diyorsun...kullanmadığın birşeyi nasıl tavsiye ediyorsun anlamadık. Sırf filanca kullanyıor diye millete bunu dayatmanın anlamı nerede anlamadım. Madem milleti inandırma çabası içindesin ben de birşey ilave edeğim ozaman....Arkadaşlar ben geçen yıl 5 kilo foniopaddy alıp kullandım ve tavsiye etmiyorum. Sebebi - ürün güzel ama çok maliyetli, ayni işe yarayan ve daha birçok faydası olan, maliyeti düşük, herzaman ve heryerde rahatlıkla bulunan başka bir tohum kullandım ve halen kullanmaktayım.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Ben sana tüm yazdıklarına tek bir cevap vereyim ozaman usta. Önce peki muhabbet kuşu bir doğa kuşu değilmi gibi laflarla istersen birbirimize sataşmayalım ha?...koca koca adamların edeceği laflar değil bunlar...güzelce sohbet edelim istersen  8).

Daniel şöyle Daniel böyle ödülmüş filanmış fişmanmış bunlar hepsi güzel cevaplar, ben şahsen beğendim. Ama sen hiç Danielden kuş aldınmı...yada şöyle soralım daha net anlaşılsın, Danielden hiç kuş fiyatı aldınmı? Adamın şampiyonlık kazanmış  tek bir kuşun fiyatı muhtemelen senin üretimhanen gibi 3 tane daha satın alır. Tabii ki foniopaddy de kullanır ve daha birçok şey kullanır. O nedenle bizlerin bu ürünü kullanması fantazi diyorum. Danielde olan kuşlar gibi kuşlarım ve onun sattığı fiyattan kuş satmam hayal olduğu için onun kullandıklarını kullanamıyorum zaten. Olsa ben de göbek ata ata kullanırdım herhalde. Müzeye koyabileceğim hiç birşeye sahip değilim, ama bu açtığınız konu kesin müzelik olacak orası garanti. Bundan sonrası için sana verecek cevaplarım yok arkadaş...herkezin kendine göre aklı var parası var, isteyen alıp kullanır istemeyen kullanmaz.
+1

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Bu arada Günay güzel yazmış..İşin maliyet boyutu..

Biz D.K.K.D olarak bu tohumu 02-2012 tarihi itibarı ile kilosu 15 € yani o günün parası ile 35 TL. den getirttik..

Kanarya ve doğa kuşlarında kullanıyoruz..Kanaryalar , Show İngilizlerin 10 da biri , yerli muhabbetlerin 3 te biri büyüklükte ve muhabbet kuşlarının yem tüketiminin %25 ini tüketiyorlar...

Foniopaddy ise akdarının ve aspurun 5 te birinden daha küçük bir tohum...

Benim kümesimde bu tohum da kullanılarak üretilmiş kuşların tanesini ortalama ( erkek-dişi ortalaması) 300 TL den satıyorum..

Doğa kuşu üreticisi arkadaşlarım ise klasikleri 500 TL - mutasyonları 1000 € dan başlayan fiyatlarla satıyorlar...

Şimdi burada bu tohumu kullanan bizler ne kadar maliyet hesabı yapıyoruz,bu hesabın neresindeyiz,ne kadar hobby üreticisiyiz,ne kadar profesyonel üreticileriz,tohumdan ne kadar fayda görüyoruz,artıları eksileri varmı?

Açıkçası bizler için hiç mi hiç göze batmıyor..Hesabını yapan arkadaşıma da hiç rastlamadım..

Ama ürettikleri kuşun tanesini 15-20 TL den zor satan muhabbet kuşu üreticisi arkadaşlar nasıl bir hesap yaparlar bilemiyorum.. 

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
ALPAY ABİ HESAP ORTADA BEN BU HESABI ÇOK TİTİZ OLARAK YAPARIM TABİKİ İŞİN MALİYET ORANI VAR AMA BU MALİYETİ AMORTİ PAYI NEDEN HESAPLANMAMAKTA ŞİMDİ BEN ABİ SANA KÜÇÜK BİR HESAP YAPICAM TAKIMLARIMI YENİLEMEKTEYİM VEDE ÜRETİMHANENİN DİZAYNINI YENİDEN DÜZENLEMEKTEYİM ÜRETİMHANEMİN BİTMEK ÜZERE OLAN BİR BÖLÜMÜ http://www.facebook.com/photo.php?v=10151435509072829&set=vb.661957828&type=3&theater
AHŞAP KAFESTEN KATLI KAFESE GEÇİYORUM ŞU ANDAKİ ORTALAMA 150 KAFES VERİMDE VE SİZE HESAPLAMAA
2 AYLIK GELİR HESAPLAMA
TAKIM SAYISI : 150
EN DÜŞÜK ALINAN YAVRU SAYISI HER KAFESTE  : 4 ( ÜSTÜDE OLUYOR ÇOĞUNLUKTA )
60 GÜN SONUNDA ALINAN TOPLAM EN DÜŞÜK YAVRU : 600
ADANADA TOPTAN SATIŞ EN DÜŞÜK : 15 TL
600*15 = 9000
2 AYLIK GİDER HESAPLAMA
ELEKTRİK FATURASI 2 AYLIK TOPLAM : 400
YEM 2 AYLIK ORTALAMA : 150 KG << 100 KG SARI DARI : 1.60*100=  160TL >> 25 KG ASPUR 3.50*25=87.50 >> 25KG AK DARI = 2.50*25= 62.50 <<<
YEM TOPLAMI = 310TL
MAMA ORTALAMA 2 AYLIK = 500TL ( KABA TASLAK FAZLASINI BİLE SÖYLEDİM )
HAZIR SU 2 AYLIK 100 TL
2 AYLIK KİRA = 600
IVIR ZIVIRLAR = 500 TL ( İLAÇ GİBİ VS VS )
ŞİMDİ AYLIK GELİR EN DÜŞÜK : 9000
ŞİMDİ AYLIK ORTALAMA GİDER EN YÜKSEK = 2500
9000-2500 = 6500 <<<--- BUDA GERİYE KALAN PARA AY BAŞINA 3250 DÜŞMEKTE
1 YERDE ÇALIŞIYOR OLSAM ASGARİ ÜCRET ŞU ANDA ORTALAMA 800 İLA 900 ARASI  :) TABİ NORMAL HAZIRDA KAFES SAYIM 400 BÜYÜMEKTE OLAN YAVRULARI BEKLEMEKTEYİM BUDA ŞU OLUYOR KAR MARJININ %130 ARTMASI :) AYLIK GELEN 3250 OLUYOR EN ÖLÜ PARA 6000 :) ŞİMDİ BENİM AYLIK ALACAĞIM 5 KİLO FANIOPADDY BANA NE ZARAR ETTİREBİLİRKİ ÜSTELİK KARIM BİLE OLUR ÇÜNKÜ COCCIDIOSIS HASTALIĞINDAN KUŞ KAYBIM HİÇ OLMAYACAK YA SADECE COCCIDIOSIS İLE SINIRLI OLMADIĞI YAZILIYOR SİTELERDE BELKİ KUŞLARA DAHA İYİ BİR ENERJİ KAZANDIRABİLİR AMA BİLDİĞİM BİŞE VAR COCCIDIOSIS HASTALIĞINDAN ÖLEN AYDA 10 KUŞ KURTARIRSAM KENDİ PARASINIDA AMORTİ ETMİŞ OLURKİ HİÇ DEĞİLSE BULAŞICI OLAN BİR HASTALIĞIN ÖNLEMİNİ ALDIĞIMDAN EMİN OLUCAM TABİRİ UYGUNSA MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN İLAÇLARI KULLANMAK HİÇ İÇİME SİNMİYOR :)
HERKEZİN HESABI KENDİNEDİR GÜRAY SEN MALİYETE TAKMIŞSIN ELİNDEKİ CANLI BİR HAYVAN EĞER Kİ BİZ BU CANLI HAYVANA YARARINDAN EMİN OLDUĞUMUZ DOĞAL OLAN HER İMKANI SUNAMIYOR İSEK O ZAMAN AZ ÖNCEKİ YAZDIĞIM ASGARİ ÜCRETLİ İŞLERE BAKICAZ :) YADA KENDİNİZE GÖRE BAŞKA BİR TİCARET İMKANI ARAYIŞINA GİRECEKSİNİZ. . .

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Bu konularla ilgili çok detaylı yazılar hazırlamaktayım, komple bakım kürleri, değişik mevsimlere göre diyet proğramları, üretim zamanı ve dinlenme zamanı ayrıntılı bakım kürleri ve buna bağlı yine beslenme diyetleri...yakında bunların hepsini paylaşacağım.
dört gözle beklemekteyim abi :)
foruma  üye olan benim gibi  acemilere çok büyük yardımların oluyor abi paylaşımlarınla.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Sevgili Tuncay, benim ticaret imkanlarım gayet iy başka arayışlar içerisinde değilim. Sizin bu yapmış olduğunuz hesapları biz 4 yıl önce de yapıyorduk, 3 yıl önce de 2 yıl önce de yapıyorduk merak etmeyin. Bu yapmış olduğunuz hesabı bir uygulamaya başlayın ve hedefleriniz tutturmaya çalışın bakalım nekadarını tutturuyorsun. Mantığa ters olduğunu biliyorum...hesap ortada ve hesaba göre herkeze mantıklı gelecektir. Ben bu işe elimde hesap makinası ile başladım ve şunu öğrendim...bu iş hesap makinası ile yapılan bir iş değil usta...nasıl hesaplarsan hesapla, uygulamaya döktüğün zaman hesap makinasının sana yalan söylediği soınucuna varıyorsun  ;)

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Sevgili Tuncay, benim ticaret imkanlarım gayet iy başka arayışlar içerisinde değilim. Sizin bu yapmış olduğunuz hesapları biz 4 yıl önce de yapıyorduk, 3 yıl önce de 2 yıl önce de yapıyorduk merak etmeyin. Bu yapmış olduğunuz hesabı bir uygulamaya başlayın ve hedefleriniz tutturmaya çalışın bakalım nekadarını tutturuyorsun. Mantığa ters olduğunu biliyorum...hesap ortada ve hesaba göre herkeze mantıklı gelecektir. Ben bu işe elimde hesap makinası ile başladım ve şunu öğrendim...bu iş hesap makinası ile yapılan bir iş değil usta...nasıl hesaplarsan hesapla, uygulamaya döktüğün zaman hesap makinasının sana yalan söylediği soınucuna varıyorsun  ;)
ağzına sağlık :)

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
HOCAM SEN 4 YILDAN BAHSETTİN YA BEN 14 YILIMI BU HESAPLARA VERDİM 28 YAŞINDAYIM ÖĞRETİCİ USTAM DAYIM VE KENDİSİ MADDİ DURUMDAN HERŞEYİNİ BU İŞTEN KAZANMIŞ DURUMDA AYRICA EMEKLİ ŞU ANDA KENDİ SİGORTASINI YATIRDI YILLARCA AYNI ZAMANDA EŞİNİNDE... SANA O HESABI GÖSTERDİĞİMDE 3250 TEMİZ DEMİŞTİM YA EN KÖTÜ İHTİMALLE SENİN GÜZEL HATIRIN İÇİN 1250 SİNİ DAHA ZAHİYAT GÖSTERİYORUM HATTA 1750 TL SİNİ GERİYE AY BAŞINA 1500 DÜŞÜYOR :) AL SANA HESAP MAKİNESİZ HESAP SEN ELİNDEKİ PELUŞ OYUNCAK GİBİ DÜŞÜNDÜĞÜN YADA BENİM ANLADIĞIM BU... HANİ ONA MASRAF BUNA MASRAF DİYORSUN YA AKLIMA ŞU GELİYO MADDİ YÖNDEN KENDİNİ BU KUŞLARA BAKACAK KADAR YETERSİZ HİSSEDİYORSUN HAYVANSEVERLERE BAĞIŞLAKİ ONLAR GEREKEN İHTİYACINI KARŞILASIN ... AYRICA BU YAPMIŞ OLDUĞUM HESABIN UYGULAMADA OLDUĞUNU İZLEMİŞSEN VİDEODAN ANLAMIŞSINDIR SANIRIM. . . BEN HOBİCİ DEĞİL ÜRETİCİ OLARAK BU İŞİN TİCARETÇİSİYİM O KUŞLAR KENDİLERİNİ EN İYİ NASIL HİSSEDECEK İSE BANA EN PAHALI OLAN ŞEYİ SÖYLE GİDİP ONU ALAYIM :) AYRICA SENİN BU İŞİN TİCARETİ İLE UĞRAŞTIĞINIDA ZANNETMİYORUM KONU BAŞLIĞINI AÇAR İKEN ÜRETİCİLER İÇİN DİYE ÖZELLİKLE EKLEMİŞTİM ... ŞU ANDA SALMAMDA DİĞER TAKIMLARI KURABİLMEK İÇİN 450 ADETİN ÜZERİNDE YAVRUM VAR ELİNDE BU TOHUMDAN OLAN VAR İSE TEL. İLE BİLDİRSİN BANA KİLOSUNA 100TL VEREYİM !! YETERKİ BULAŞICI OLAN HER TÜRLÜ VEBADAN , KOKSİDİYOZDAN, VE DİĞER HASTALIKLARDAN KUŞLARIMI KORUYABİLEYİM :) 100TL BENİM İÇİN 7 ADET KUŞ 7 KİŞİYE HEDİYE ETTİĞİMİ DÜŞÜNÜRÜM SORUN OLMAZ . . .

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Sevgili Tuncay, benim ticaret imkanlarım gayet iy başka arayışlar içerisinde değilim. Sizin bu yapmış olduğunuz hesapları biz 4 yıl önce de yapıyorduk, 3 yıl önce de 2 yıl önce de yapıyorduk merak etmeyin. Bu yapmış olduğunuz hesabı bir uygulamaya başlayın ve hedefleriniz tutturmaya çalışın bakalım nekadarını tutturuyorsun. Mantığa ters olduğunu biliyorum...hesap ortada ve hesaba göre herkeze mantıklı gelecektir. Ben bu işe elimde hesap makinası ile başladım ve şunu öğrendim...bu iş hesap makinası ile yapılan bir iş değil usta...nasıl hesaplarsan hesapla, uygulamaya döktüğün zaman hesap makinasının sana yalan söylediği soınucuna varıyorsun  
+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Tuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:
HOCAM SEN 4 YILDAN BAHSETTİN YA BEN 14 YILIMI BU HESAPLARA VERDİM 28 YAŞINDAYIM ÖĞRETİCİ USTAM DAYIM VE KENDİSİ MADDİ DURUMDAN HERŞEYİNİ BU İŞTEN KAZANMIŞ DURUMDA AYRICA EMEKLİ ŞU ANDA KENDİ SİGORTASINI YATIRDI YILLARCA AYNI ZAMANDA EŞİNİNDE... SANA O HESABI GÖSTERDİĞİMDE 3250 TEMİZ DEMİŞTİM YA EN KÖTÜ İHTİMALLE SENİN GÜZEL HATIRIN İÇİN 1250 SİNİ DAHA ZAHİYAT GÖSTERİYORUM HATTA 1750 TL SİNİ GERİYE AY BAŞINA 1500 DÜŞÜYOR :) AL SANA HESAP MAKİNESİZ HESAP SEN ELİNDEKİ PELUŞ OYUNCAK GİBİ DÜŞÜNDÜĞÜN YADA BENİM ANLADIĞIM BU... HANİ ONA MASRAF BUNA MASRAF DİYORSUN YA AKLIMA ŞU GELİYO MADDİ YÖNDEN KENDİNİ BU KUŞLARA BAKACAK KADAR YETERSİZ HİSSEDİYORSUN HAYVANSEVERLERE BAĞIŞLAKİ ONLAR GEREKEN İHTİYACINI KARŞILASIN ... AYRICA BU YAPMIŞ OLDUĞUM HESABIN UYGULAMADA OLDUĞUNU İZLEMİŞSEN VİDEODAN ANLAMIŞSINDIR SANIRIM. . . BEN HOBİCİ DEĞİL ÜRETİCİ OLARAK BU İŞİN TİCARETÇİSİYİM O KUŞLAR KENDİLERİNİ EN İYİ NASIL HİSSEDECEK İSE BANA EN PAHALI OLAN ŞEYİ SÖYLE GİDİP ONU ALAYIM :) AYRICA SENİN BU İŞİN TİCARETİ İLE UĞRAŞTIĞINIDA ZANNETMİYORUM KONU BAŞLIĞINI AÇAR İKEN ÜRETİCİLER İÇİN DİYE ÖZELLİKLE EKLEMİŞTİM ... ŞU ANDA SALMAMDA DİĞER TAKIMLARI KURABİLMEK İÇİN 450 ADETİN ÜZERİNDE YAVRUM VAR ELİNDE BU TOHUMDAN OLAN VAR İSE TEL. İLE BİLDİRSİN BANA KİLOSUNA 100TL VEREYİM !! YETERKİ BULAŞICI OLAN HER TÜRLÜ VEBADAN , KOKSİDİYOZDAN, VE DİĞER HASTALIKLARDAN KUŞLARIMI KORUYABİLEYİM :) 100TL BENİM İÇİN 7 ADET KUŞ 7 KİŞİYE HEDİYE ETTİĞİMİ DÜŞÜNÜRÜM SORUN OLMAZ . . .
sana artık tek birşey söyleyebilirim...baştan beri kendini hep haklı çıkarma isteyinden kaynaklanan şu aşağlıyıcı tavırlarınla bu sitede ve camiada kendine çok iyi bir yer edinemzsin kardeşim. Videonu izledim, gördüklerimden sana şukadarını garanti ederim...üst-üste 8 kat kafes yapıp o küçücük yerde değil foniopaddy kuşlarını hastalıktan allah bile koruyamaz. Sen devam et bu şekilde, 2 ay sonra bu forumda fıldır-fıldır hastalık konularını kurcalarken bulacaksın kendini. Başlığa gelince, kusura bakm üreticilere göre olduğu gözümden kaçmış. Geriye kalan hesap-kitap işlerine gelince...büyüksünüz ustam, eyvallah yanlış yaptık...size akıl vermek ne haddimize. Hayrlı uğurlu olsun, allah size ve hesap makinenize zeval vermisin, hastalıktan beladan sizi uzak tutsun, allah bol ve berektli kazançlar versin.

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
sana artık tek birşey söyleyebilirim...baştan beri kendini hep haklı çıkarma isteyinden kaynaklanan şu aşağlıyıcı tavırlarınla bu sitede ve camiada kendine çok iyi bir yer edinemzsin kardeşim. Videonu izledim, gördüklerimden sana şukadarını garanti ederim...üst-üste 8 kat kafes yapıp o küçücük yerde değil foniopaddy kuşlarını hastalıktan allah bile koruyamaz. Sen devam et bu şekilde, 2 ay sonra bu forumda fıldır-fıldır hastalık konularını kurcalarken bulacaksın kendini. Başlığa gelince, kusura bakm üreticilere göre olduğu gözümden kaçmış. Geriye kalan hesap-kitap işlerine gelince...büyüksünüz ustam, eyvallah yanlış yaptık...size akıl vermek ne haddimize. Hayrlı uğurlu olsun, allah size ve hesap makinenize zeval vermisin, hastalıktan beladan sizi uzak tutsun, allah bol ve berektli kazançlar versin.
günay hocam bugüne kadar ben kimseyi aşağılamadım küçük görmedim elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmak isterim ben buraya insanlara bir şeyler verebilmek yardımcı olabilmek amacıyla konu açtım aşağılamak için değil  kimseninde kafasına silah dayamıyorum bu tohumu kesin alacaksınız diye ama sen olayı maliyet yönüne çevirdin herkezin cebi kendine göredir ben böyle bir tohuma rastladım hakkında yazılanlar bunlar dedim neyse bu tartışmayı fazla uzatmak istemiyorum verdiğin bilgiler için teşekkürler dilerim ki şu başlık altında sen yada ben birilerine yardımcı olabilmişizdir herkez kendi hesabını bilir arkadaşlar kimse kimsenin cebini bilemez maliyet olarak uygun olup olmadığına siz karar verebilirsiniz ancak...

moordek

Takipçi Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
Özdemir
bilal abi tohum ile  ilgili düşüncellerin..?

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Bilal ERDEM' Alıntı:

İlk numune ürün bugün elime ulaştı.
Ürünü güzel bir inceleyip gelecek diğer numunelerle karşılaştırdıktan sonra İnşallah satış işlemleri için start vereceğiz kısmetse.
Bilal kardeşim sonuç ne oldu?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
önceki sayfalarda bulunan yorumların birinden alıntı yaptım...yani foniopaddy tohumunu gözünüzde fazla büyütmeyin. Tabii tercih meselesi, paranız çoksa alıp kullanın ama şunu da aklınızda tutun, çok daha uygun fiyata ayni işi gören farklı tohumlar da var.

Günay DÖNMEZ' Alıntı:
.... Neden haşhaş tohumu koksidyoza karşı iyi gelir sorusuna cevap - içinde bulunan Kodein maddesidir. Kodein ayni zamanda foniopaddy tohumunda da bulunur. Foniopaddy'nin tohumunda hafif mayhoş...

baybaskan

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yesirbilisim.com-www.rolekselektromekanik.com
Adı
Umut Muharrem
Soyadı
Yesir
Sayın site sakinleri bu tohumu getirtmek için uğraşıyorum.Ben dış tic firmasında Bilgi İşlemde çalışmaktayım ve bizim dış tic. uzmanlarını bu iş için seferber ettim.  ;D Şu anda Türkiye'ye getirtebiliyoruz fakat daha ucuz alabilmek için uğraşıyoruz.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
Şu şunu kullanıyor şu iyidir diye bisi yoktur arkadaslar.. bosu bosuna koksidiyoza iyi geliyor diye bu tohuma bi ton para vermenize gerek yok.. koksidiyoza iyi gelecek tohum mu ariyorsunuz ben size söliyim.. Mavi haşhaş tohumu kullanın.. mamanınızın icine katın verin..