!! DİKKAT !!! ÇOK ÇOK ACİL TÜY PROBLEMİ YARDIM LÜTFEN ARKADAŞLAR..

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
ARKADAŞLAR KONUYU TAM AÇIKLAYICI ANLATICAM ŞİMDİ BU KONU İLE YAZILI TÜM YAZILARI OKUDUM SIRA ÇÖZÜME GELDİ YANİ TEŞHİSE BU YÜZDEN YARDIMINIZI İSTİYORUM!..

FRENCH MOLT HASTALIĞI İLE KARŞILAŞTIM 150 KAFESLİK ÜRETİMHANEMDE ÇOK SIK OLMAMAKLA BİRLİKTE YANİ ALINAN 400 YAVRUDA EN FAZLA 10 TANESİ DİYEYİM..FAKAT ŞİMDİ BİR SORUN DAHA VAR YUVADA 5 YAVRU VAR VE YAVRULAR TÜYLERİNİ TAMAMLIYOR YEME DÜŞÜYOR FAKAT KANAT TÜYLERİNİN DİPLERİNDE KARARMA OLUYOR VE DÖKÜLÜYOR BAZILARININ KUYRUĞUNDADA BU OLAY İLE KARŞILAŞIYORUM DAHA ÖNCE DE KARŞILAŞTIM UZUN ZAMAN ALDI AMA 20 YAVRUDAN 1 TANESİ DÜZELDİ .. TAM PENGUEN GİBİ ÇIKANLAR FRENCH MOLT BİLİYORUM KEL OLUYOR ZATEN..!! PEKİ KANAT VE KUYRUK DİPLERİNDEKİ KARARMA NE ANLAMA GELİYOR BUDA BİR FRENC MOLT BAŞLANGICIMI YOKSA VİTAMİN KOMPLEKSİ İLE İLGİLİMİ  ? BU ARADA VUCUTTAKI DİĞER KÜÇÜK TÜYLERDE HİÇ BİR PROBLEM YOK..

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Üstadlar sorularınız hakkında sizi aydınlatacaklardır..  Geçmiş olsun ..

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
üstadlar bir cevap gelmedi hala çaresizlik içinde yardımlarınızı bekliyorum.. bilgilerinizz için şimdiden teşekkür ederim

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
fransız tüy dökümü hastalığının tedavisi yoktur.bu hastalığa yakalanan kuşları diğer kuşlardan ayırın,bir fransız tüy dökümü hastası kuş ile sağlam kuşun çiftleşmesinden doğan yavrularda hasta olarak doğar genel bir bilgi

ısparta12

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
demirbaş
abiler bugun yukarıda anlatılan aynı özellikler sahip 2 kuşum penguen gibi oldu kanat altında kararma ve çok az kanamalar,ve teker teker kökten kırılmalar.forumda biraz araştırdım fransız tüy dökümüne benzemiyor.benim şahsi kanaatime göre  mantar veya vitamin eksikliği sizlerin öneri veya tahminleri varsa alabilirmiyim.(ayrıca 15 gün önce hafif nemli taban kumunu bu yavru kuşların altına koymuştum bir gece kurudu ama bununda mantar açısından etkisi olablirmi ?)

xxxxfurkanxxxx

Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
temiz
Susam, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği, Brezilya fıstığı, balıkyağı , haşlanmış yumurta, gibi besinler verilmesi gerekir.Önemli miktarda ıspanak, patates ve haşlanmış mısır da verilebilir.Bu verilen gıdalar amino asit açısından zengindir bu nedenle dengelemek gerekmektedir.

Kafeslerde hijyen çok önemlidir,umarım verilen bilgiler fayda verir ve yine umarım ki bu tür hastalıklarla karşılaşmazsınız...

ısparta12

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
demirbaş
teşekkürler deneyeceğim sanırım sizde vitamin ve besin eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorsunuz

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Furkan TEMİZ.' Alıntı:
Susam, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği, Brezilya fıstığı, balıkyağı , haşlanmış yumurta, gibi besinler verilmesi gerekir.Önemli miktarda ıspanak, patates ve haşlanmış mısır da verilebilir.Bu verilen gıdalar amino asit açısından zengindir bu nedenle dengelemek gerekmektedir.

Kafeslerde hijyen çok önemlidir,umarım verilen bilgiler fayda verir ve yine umarım ki bu tür hastalıklarla karşılaşmazsınız...
Öncelikle bu bilgiler için çok teşekkür  ederim furkan bey ama kardeş ben 3 gündür yapmıyorum bu işi amino asit için ilaç kullanmaktayım faydasız iyot eksikliği dediler iyot içerikli besinler ve ilaç zincirleri oluşturdum faydasız b12 takviyesi uyguladım faydasız mantar ilaçları ayrıca kullanmaktayım şimdide palazlanan kuşlarımı kafes tabanına atıp yuvalığı kaldırıyorum biraz geriledi gibi sorun ama bu çözüm değil yuvalıktan olabileceğinide düşünmüyorum çünkü bu sorun için yeni yuvalıklarda kullandım arkadaşlar sorunu kaldırmadı ve araştırmaktayım 10 üreticiden 7 sinde var bu problem kanat tüylerinde kararma ve sonra dökülme

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Boşuna çabalarsınız. Tek yapabileceğiniz, problemli yavrular veren çiftlerde eş değişikliğine gitmektir. French molta benzemiyor diyorsunuz, yanılıyorsunuz.

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Ali bey selamlar.Hocam bence şu aşamada yapılması gereken en uygun davranış yavruları bu şekilde çıkan kuşları üretimden çıkarıp dinlendirmektir.Dinlenmeye aldığınız kuşlarınıza vitamin- mineral-aminoasit içerikli ürünler kullanmanızdır.Bunun yanında mineral kombinasyonlarınıda düzenli olarak kullanmanız sorunu çözebilir diye düşünüyorum.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Boşuna çabalarsınız. Tek yapabileceğiniz, problemli yavrular veren çiftlerde eş değişikliğine gitmektir. French molta benzemiyor diyorsunuz, yanılıyorsunuz.
+1

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
aynı sıkıntıyı bende yaşadım. eşlerin kan uyumu ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. eş değiştirmeye gittiğimde bu tür problemin üstesinden gelmiştim.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Gecmis olsun.. eğer tüyleri sonradan cıkıyorsa french moulth değildir.. kuslarınızın birkac resmini paylasırmısınız.. kanat kuyruk teleklerinin dip curumesi genellikle bir parazitten kaynaklanır.. parazit kanat köklerine yerlesir ve ordan beslendiği icin kanat kuyruklar az uzada zayıf cıktıgı icin tekrar dökülür..artı olarak özelikkle protein destegi lazım.. resim yüklerseniz yardımcı olmaya calisirim.. gecmis olsun

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
      3 yıl önce bu rahatsızlık benim kuşlarımda da görülmüştü. O kuşlar hala bende (aynı eşleriyle ürüyor ve tüm yavruları sağlıklı) French Moult tan şüphelenmeyiniz.

Yaşlı bir ustaya danıştım; Tabii adamın zamanı kısıtlı.  "Yağ eksikliği" deyip telefonu kapattı.
      Adam haklıymış "Yağ eksikliği" fakat bu mamalara katılan yağ ile ilgili değil. Düşünün bulacaksınız.

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
      3 yıl önce bu rahatsızlık benim kuşlarımda da görülmüştü. O kuşlar hala bende (aynı eşleriyle ürüyor ve tüm yavruları sağlıklı) French Moult tan şüphelenmeyiniz.

Yaşlı bir ustaya danıştım; Tabii adamın zamanı kısıtlı.  "Yağ eksikliği" deyip telefonu kapattı.
      Adam haklıymış "Yağ eksikliği" fakat bu mamalara katılan yağ ile ilgili değil. Düşünün bulacaksınız.
sonunuda getirseydiniz keşke  :'(

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
ARKADAŞLAR BİRÇOK GÖRÜŞMELERDE BULUNDUM BİR ÇOK FİKİR TOPLADIM BİR ÇOK İLAÇ İSMİ ALDIM HERKEZE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ÖNCELİKLE.
HERKEZ BİR FİKİR SUNDU ŞİMDİ BU FİKİRLERDEN ORTAK ÖNERİLERİ UYGULAYIP SONUCU SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM SİZLERLE ŞUNU BUNU YAPIN DEMEYECEĞİM HERKEZ FARKLI BİR ŞEY SÖYLER AMA ŞUNA EMİN OLUN Kİ BEN BU İŞE ÇAREYİ BULURSAM UYGULAMALARIM İLE İLGİLİ SİZİNLE BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE OLACAĞIM AMA ANLADIM Kİ BENDE 1 HASTALIK YOK BİR KAÇ HASTALIK VAR BUNLARDAN EN ÖNEMLİSİ ŞU... İÇ PARAZİT (EN ÖNEMLİSİ )VE DIŞ PARAZİT ÇÜRÜME DİYORLAR KANAT TELEKLERİNDE ÇÜRÜME OLMAKTA KAN EMİCİ PARAZİTLERDEN KAYNAKLANIYOR DİYOR BİR ÇOK ÜSTADIMIZ VE BUNUN İÇİN TEDAVİYE BAŞLAMAKTAYIM SORUN BUYSA DÜZELECEKTİR VE SİZE BİLGİSİNİ VERECEĞİM...

ısparta12

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
demirbaş
bugün foruma giremediğim için yeni gördüm.Daha önce 3 4ağız sağlıklı yavru aldığım kuşalrın yavrularındada aynı sorun gözükebiliyor ancak hepsinde değil farklı eşlerin yavrularında gözüküyor.yarın inşallah fotoğrafları yüklerim.ben mantar veya herhangi bir dış parazit  olduğunu düşünüyorum.dün b12 takviyesi yaptım tüm kuşlarıma başka bir uygulama yapmadım ama dış parazitlerle ilgli bir uygulama yapmayı düşünüyorum

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Tuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:
ARKADAŞLAR BİRÇOK GÖRÜŞMELERDE BULUNDUM BİR ÇOK FİKİR TOPLADIM BİR ÇOK İLAÇ İSMİ ALDIM HERKEZE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ÖNCELİKLE.
HERKEZ BİR FİKİR SUNDU ŞİMDİ BU FİKİRLERDEN ORTAK ÖNERİLERİ UYGULAYIP SONUCU SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM SİZLERLE ŞUNU BUNU YAPIN DEMEYECEĞİM HERKEZ FARKLI BİR ŞEY SÖYLER AMA ŞUNA EMİN OLUN Kİ BEN BU İŞE ÇAREYİ BULURSAM UYGULAMALARIM İLE İLGİLİ SİZİNLE BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE OLACAĞIM AMA ANLADIM Kİ BENDE 1 HASTALIK YOK BİR KAÇ HASTALIK VAR BUNLARDAN EN ÖNEMLİSİ ŞU... İÇ PARAZİT (EN ÖNEMLİSİ )VE DIŞ PARAZİT ÇÜRÜME DİYORLAR KANAT TELEKLERİNDE ÇÜRÜME OLMAKTA KAN EMİCİ PARAZİTLERDEN KAYNAKLANIYOR DİYOR BİR ÇOK ÜSTADIMIZ VE BUNUN İÇİN TEDAVİYE BAŞLAMAKTAYIM SORUN BUYSA DÜZELECEKTİR VE SİZE BİLGİSİNİ VERECEĞİM...
  tebrikler kardesim

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

bilmeceyi çözen var mı? balık yağı diye düşündüm ama mamaya katılan değil yazısını gördüm :D