Dişi kuşum fındığın sırtı niye şiş acaba?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Hüseyin MARAŞLIOĞLU' Alıntı:
Sanırım yumurta olunca ağırlaşıyor çok hareketli olamıyor dişiler ve o yüzden aynı yere dışkılıyor ama bizim kuş maşallah çok hareketli zıp zıp zıplıyor:) Ama benimde dışkısı dikkatimi çekmişti büyüktü dediğiniz gibi. Bir haftadır şişlik var bakalım inşallah yumurtlar.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bizimkinde hala bir numara yok arada baktığımda baya şiş görünüyor bazende şişlik yok denecek kadar az görünüyor nedense?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Herhalde benim kuştaki şişlik yumurta değil 13 gün oldu yumurta olsa yumurtlardı bu zamana kadar sanırım. Bir kaç gün daha bekleyeceğim olmazsa veterinere bi götüreceğim.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Bence vakit kaybetmeden götürün, nacizane tavsiyemdir

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
bu da benim dişi mesela yumurta şişliği diyebiliriz buna gerçekten ama sizdeki belli belirsiz sanki telaş yapmayın bence kuşta da bir anormallik yok ise sıkıntı yok.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Benim dişinin popo kısmında yani alt kısmında bir şişlik yok sadece kuyruğun üst kısmı sırt kısmı şiş. Bende anlamadım 15 gündür var bu şişlik.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu

Kuşumda ki şişlik hala aynı 16 gün oldu bu şişliğin farkına varalı.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Mehtap hanım 16 gün olduğunu belirtmişsiniz nacizane tavsiyem artık veterinere götürme zamanı gelmiş gibi görünüyor...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Sercan TOPÇU' Alıntı:
Mehtap hanım 16 gün olduğunu belirtmişsiniz nacizane tavsiyem artık veterinere götürme zamanı gelmiş gibi görünüyor...
Sercan Bey ben götürecektimde veterinere bir yorum okudum burada bir abi demişti ki kuşlar kendilerini güvende hissetmez yada stres yaparsa yumurta geç gelebiliyormuş 23 güne kadar yolu varmış bu normalmiş.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Sercan Bey ben götürecektimde veterinere bir yorum okudum burada bir abi demişti ki kuşlar kendilerini güvende hissetmez yada stres yaparsa yumurta geç gelebiliyormuş 23 güne kadar yolu varmış bu normalmiş.

Mehtap hanım,tabi ki bu yoruma göre beklemekte bir seçenek ama başka bir şeyi varsa da geç olmadan tedavisi varsa tedavi,müdahale gerekiyorsa da müdahalesi yapılması daha karlıdır diye düşünüyorum.Sonuç olarak yumurta varsa kuşlardan anlayan bir veterinere denk gelirseniz yumurta olduğu da kesinleşir.  Saygılarımla...

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
böyle bir şeyi ilk defa duydum, doğru olabilir tabii ki bilgim yok bu konuda. ama şişlik resmen yumurta şişliği gibi, kanatları da düşük dikkat ederseniz. ama bence de kesinlikle veterinere götürmelisiniz diye düşünüyorum.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Fındığımı bugün veterinere götürdük. Şişlik yumurta değilmiş belki kafes içinde bir yere çarpmış olabilir dediler sırtında küçük bir şişlik varmış bir ilaç verdiler suyuna 2 mm koyarak iki günde su değişimi yapacağız 8 gün gidecek ilaç 10 gün sonra filanda kontrolü olacak. Kısmet yine yumurta değilmiş ama yeterki iyi olsun yumurta önemli değil.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Fındığımı bugün veterinere götürdük. Şişlik yumurta değilmiş belki kafes içinde bir yere çarpmış olabilir dediler sırtında küçük bir şişlik varmış bir ilaç verdiler suyuna 2 mm koyarak iki günde su değişimi yapacağız 8 gün gidecek ilaç 10 gün sonra filanda kontrolü olacak. Kısmet yine yumurta değilmiş ama yeterki iyi olsun yumurta önemli değil.
kesinlikle katılıyorum. geçmiş olsun Mehtap Hanım.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu

Kuşumuza veterinerin verdiği ilacı kullandık ama şişlik duruyor yerinde fotoğrafını çekmeye çalıştım ama sanki birşey yok gibi.

poker1984

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
ilhan
Mehtap hanım benim kuşumda da aynı durum vardı biliyorsunuz.Uzun bir zaman geçmesine rağmen hala aynı mevsimsel olabilir diye düşünüyorum.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Yani kuşun hareketliliği iştahı filan yerinde bir sorun yok gibi görünüyor ama insan yinede merak ediyor neden şiş diye? Ama veterinerde birşey diyemedi.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Yani kuşun hareketliliği iştahı filan yerinde bir sorun yok gibi görünüyor ama insan yinede merak ediyor neden şiş diye? Ama veterinerde birşey diyemedi.
Mehtap Hanım siz pvc kafes bakıyordunuz buldunuz mu?