durmadan yumurtluyor

Adı
MUSTAFA
Soyadı
HIRKALI
merhaba arkadaşlar ben mustafa hırkalı kemerburgazda ev içerisinde muhabbet kuşu üretimi yapıyorum.şimdilik altı çiftim var dışarıdan kuş almamaya çalışıyorum çaprazlama yapıyorum yani öbürünün yavrusuyla diğerinin yavrusuyla eş vuruyorum tabi 4 ay bekledikten sonra 3,5  aylıkken ayrı kafeslere alıp çift çift ayırıyorum kuşlarımı  ustalarıma bir soru sormak istiyorum benim 6 çift damızlık muhabbet kuşum var ben yalnış bir üretim yaptım ilk zamanlar 1 çift kuşumu dinlenmeye almadım.selahettin abim fesanede kuş yarışmasında muhabbet kuşları hakkında bilgilenebileceğim bir kitap verdi.o kitabı okudum anladımki yalnış yolda ilerliyorum şimdi ortamı düzeltmeye çalışıyorum ama 1 çift kuşumu 2.ay oldu ayrı kafeslere koydum ama dişi kuşum iki ay içerisinde hala yumurtluyor belki 15 adete yakın yumurta attım çöpe kuş kendini toparlaması istiyorum.bazen haftada bir onbeşgünde bir salıyorum evin içerisinde kuşlarımı dün akşam yine baktım yumurta vardı aldım çöpe attım benim ne yapmam gerekiyor bana bu konuda yardımcı olmanız mümkünmü ustatlarımdan yardımcı olmasını bekliyorum şimdiden yardımlarınız için teşşekkürler.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Yuvalığı kafesten çıkarmanızı ve kuşu iki ay dinlendirmenizi öneririm.

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
uğur beye katılıyorum yuvalık takılı ise çıkması gerekmektedir.dinlendireceğiniz kuş kaçıncı yavrularını büyüttü??

Ersinn07

Uzman Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
SAVAŞ
Bncede yuvalıgı cıkarıp kusları dınlendirmekte fayda var

serkan gürbulak

Takipçi Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Gürbulak
yuvalığı çıkarıp, kuşlarınızı geniş bi alanda en az 20 gün tutmanızı öneririm

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
yuvalığın çıkması gerek ve dinlenmeye al kuşu

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Kronik yumurtlama..
  Ortam şartlarının uygun olmasından dolayı yumurtluyor. Farklı bir odaya alıp aşağıdaki faktörleri sunmazsanız yumurtlamayı durduracaktır..
  * Uygun ısı
  * Yeterli ışık
  * Yuvalık
  * Erkek kuş

Birde besinin azaltılması önerilir, fakat yukarıdaki unsurlar olmayacaksa besin ihtiyaçtan fazlada olsa yumurtlamayacaktır..

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Arkadaslar bendede var aynı sorun ,kusların yuvaklıklarını sokmustum ıkı gondur ,bu 3. agız yavruları olacak, donlendıreyım dedım bır cıftım dısarıya yumurtladı,dıger cıftım se cıftlesmeye devam edıyor.En sın dayanmadım yenıden taktım yuvalıkları.Bır nedenıde kusların bulundugu ortamın soguk olması sureklı ısıtamıyorum,yuvalıkların ıcınde ısındıklarını dusunuyorum. dınlendırmeyı havalar ısındıgı zaman yapmayı dusunuyorum . usu uste 3 agız yavru olmak sıkıntı yaratırmı ?
    Syg

Adı
MUSTAFA
Soyadı
HIRKALI
merhaba öncelikle tavsiyeleriniz  için teşşekkür ederim yaklaşık 6 ağız yavru büyüttü 30 adet muhabbet kuşu büyüttü yuvalığı çıkardım takıllı değil  yaklaşık 2 aydır da ayrı salmada duruyor dün akşam yine yumurtlamış attım yumurtayı aslında daha önce ayırmam gerekiyordu ama acemilikten gelen bir üretim olmuştu şimdi daha dikkatli davranıyorum iki veya 3 ağız aldıktan sonra dinlenmeye alıyorum muhabbet kuşumu

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Çiftlerinizi ayırın  30\40 gün  illaki yumurtlar ama yumurtayı er veya geç keser...

Adı
MUSTAFA
Soyadı
HIRKALI
tavsiyeleriniz için teşşekkür ederim ünal bey ilk acemilikten yanlış üretim yaptım şimdi her şeyi düzenlem eye çalışıyorum kendime aylımtablo ayarlıyorum şimdi bakım besleme ilaçlar ve vitaminlerle ilgili inşallah bundan sonra düzenli olarak devam edicem

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşu başka bir odaya alın. Ortam değişikliğinden yumurtlamayı kesecektir. Böyle yumurtlamaya devam ederse karaciğer şişmesi gerçekleşir ve kuşu kurtaramazsınız

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Kuşu başka bir odaya alın. Ortam değişikliğinden yumurtlamayı kesecektir. Böyle yumurtlamaya devam ederse karaciğer şişmesi gerçekleşir ve kuşu kurtaramazsınız

benim kuşlar 3. partiyi büyüttü
4. barti yumurtalara kuluçkaya yatmış vaziyette
yani bende dinlendirmezsem ölecekmi dişi??!!