mustafa hırkalı
Üyemiz
merhaba arkadaşlar ben mustafa hırkalı kemerburgazda ev içerisinde muhabbet kuşu üretimi yapıyorum.şimdilik altı çiftim var dışarıdan kuş almamaya çalışıyorum çaprazlama yapıyorum yani öbürünün yavrusuyla diğerinin yavrusuyla eş vuruyorum tabi 4 ay bekledikten sonra 3,5 aylıkken ayrı kafeslere alıp çift çift ayırıyorum kuşlarımı ustalarıma bir soru sormak istiyorum benim 6 çift damızlık muhabbet kuşum var ben yalnış bir üretim yaptım ilk zamanlar 1 çift kuşumu dinlenmeye almadım.selahettin abim fesanede kuş yarışmasında muhabbet kuşları hakkında bilgilenebileceğim bir kitap verdi.o kitabı okudum anladımki yalnış yolda ilerliyorum şimdi ortamı düzeltmeye çalışıyorum ama 1 çift kuşumu 2.ay oldu ayrı kafeslere koydum ama dişi kuşum iki ay içerisinde hala yumurtluyor belki 15 adete yakın yumurta attım çöpe kuş kendini toparlaması istiyorum.bazen haftada bir onbeşgünde bir salıyorum evin içerisinde kuşlarımı dün akşam yine baktım yumurta vardı aldım çöpe attım benim ne yapmam gerekiyor bana bu konuda yardımcı olmanız mümkünmü ustatlarımdan yardımcı olmasını bekliyorum şimdiden yardımlarınız için teşşekkürler.