erişginlik

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
forumda daha önce bir kaç arkadaş 5 aylık muhabbetlerin üreme için uygun hale geldiğini o yazmışlar.  Sizce bu durum normal midir?

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ben kendi çiftimin yavrularından,  3-3,5 aylık kuştan bile yavru almışlığım var
2,5 aylık alanlarda var galiba
ama bu her kuş için geçerli değildir
dışarıdan aldığım yavrudan 5-7 aydan aşağıya yavru alamadım ama muhakkak alanlar vardır
zaten bu olayda genelde kendi yavrunda oluyor ama en büyük riski ise yumurta tıkanması olmaolasılığı yüksek bunun içinde ilk kuluçkadan önce vitaform vererek kanal yollarının güçlenmesini sağlamalısın, vitaform yüzünden sık yumurtlaması sonucu muhakkak fazladan 1-2 yumurta boş olur ama zaten ilk kuluçkada az yavru vermesi bena göre iyidir.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
ömer adam' Alıntı:
bu olayda genelde kendi yavrunda oluyor ama en büyük riski ise yumurta tıkanması olmaolasılığı yüksek bunun içinde ilk kuluçkadan önce vitaform vererek kanal yollarının güçlenmesini sağlamalısın, vitaform yüzünden sık yumurtlaması sonucu muhakkak fazladan 1-2 yumurta boş olur ama zaten ilk kuluçkada az yavru vermesi bena göre iyidir.
  Arkadaşlar VİTAFORM ANTİBİYOTİKTİR.Saglıklı kuşlarınızda ANTİBİYOTİK kullanmayınız.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
BORA DERİCİ' Alıntı:
  Arkadaşlar VİTAFORM ANTİBİYOTİKTİR.Saglıklı kuşlarınızda ANTİBİYOTİK kullanmayınız.
vitaformun antibiyotik olduğunu biliyorum Bora bey
vitaform yumurta kanallarında etkilidir sadece yumurta tıkanması riskini azaltmak için ilk kuluçkanın 2-3 yumurtası gelene kadar veriyorum , ondan sonra vermiyorum zaten.
Uyarınız için teşekkürler Bota bey . Konuya tam hakim olmayan arkadaşlar için belirteyim çok yumurta çok yavru değildir Yani bilinçsiz antibiyotik kullanımı çok zararlıdır

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ömer adam' Alıntı:
vitaformun antibiyotik olduğunu biliyorum Bora bey
vitaform yumurta kanallarında etkilidir sadece yumurta tıkanması riskini azaltmak için ilk kuluçkanın 2-3 yumurtası gelene kadar veriyorum , ondan sonra vermiyorum zaten.
Uyarınız için teşekkürler Bota bey . Konuya tam hakim olmayan arkadaşlar için belirteyim çok yumurta çok yavru değildir Yani bilinçsiz antibiyotik kullanımı çok zararlıdır
http://www.vetas.com.tr/Dokumanlar/Urunler/VitaForm_Tur_30072010_1441.pdf
Ben yumurta kanalları ile ilgili bilgi göremedim. Sağaltıma (tedaviye) ne kadar devam edilir bakın isterseniz.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
BEN SİZE KATILMIYORUM BENCE KÜÇÜK BEBEKLERİ HAMLE BIRAKTIRMAYALIM.. EN AZ 7-8 AY

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
bencede erken üretime giren kuşların ömrü kısalıyor gibime geliyor ne kadar süper bi bakım olsada insanları düşünün insanlar ufak yaşta evlenince erken çökmüyormuydu eskiden.erkekleri için 10 ay beklenir mi bilmem ama dişiler mutlaka 6 aylık olmalı. bahoo

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Kuşların sperma ve yumurtalıkları hazır olmadan çiftleşmezler, bunların hazır olması demek kuşların yumurtlamaya hazır olması demektir. Yukarıdakileri dikkatlice okumanızı ve varsa tavsiye mesajını göstermenizi rica ederim. Kimse bebekleri çifte atın çiftleşsin demiyor. Ne zaman çiftleşecekleri sorulmuş bizlerde söyledik. Herkes kendi başına ne gelmişse yazmış. İsteyen 6 ay bekler, isteyen 6 sene bekler. Forumda bağırmaya gerek yok.

E

elaziz2316

Guest
MEHMET KIDIR' Alıntı:
Kuşların sperma ve yumurtalıkları hazır olmadan çiftleşmezler, bunların hazır olması demek kuşların yumurtlamaya hazır olması demektir. Yukarıdakileri dikkatlice okumanızı ve varsa tavsiye mesajını göstermenizi rica ederim. Kimse bebekleri çifte atın çiftleşsin demiyor. Ne zaman çiftleşecekleri sorulmuş bizlerde söyledik. Herkes kendi başına ne gelmişse yazmış. İsteyen 6 ay bekler, isteyen 6 sene bekler. Forumda bağırmaya gerek yok.
    Sonuna kadar katılıyorum. + Lütfen forumda büyük harf kullanmayalım. Küçük harfin, büyük harfin ne anlama geldiğini bilelim, bilmiyorsak öğrenelim.  neeee

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
MEHMET KIDIR' Alıntı:
Mehmet beye katılıyorum.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Her kümesin kendine göre dogruları vardır...İnşallah sizde en kısa zamanda o dogruyu bulursunuz...