Erkek kuşum parmağıma... şey etti :D

Ceryan

Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
Üglü
direk konuya giricem zaten kendimi kötü hiisediyorum  :-[

dişi kuşum ile erkek kuşumu ayırdım dişi kuş sürekli yuvalığından çıkmıyor erkek kuşta onu istediği belli :) buluşamayınca erkek kuş bir anlık boşluğumda kafesten kaçtı ve baya bi süre yakalayamadım yakaladıktan sonra da :) bi tepinme hissettim ama bi kurtulma çapası değildi parmağımı çekince anladım olanı :) resmen serçe parmağıma tecavüz etti :D şimdi geldik kafamdaki 999999 sorudan bi kaçına :) :

sizce parmağımdan ilk yumurtayı kaç gün sonra alırım ? :D şakaydı :D

1.erkek kuşumun böyle yapmasının sebebi elimden bırakmam için bi üstünlük çabasımıydı yoksa dişi kuşum kızgın ve kendini kolay kolay elletmiyo dişi ile çiftleştiklerinide hiç görmedim bu yüzden çiftleşme isteğimiydi?
2.dişi kuşum uzun zamandır yuvasını kolay kolay bırakmıyo ve yuvadan hiç ayrılmıyo denebilir orda burda uçan kuş kafesleri değiştirirken yuvayı bırakmadı içindende kaçmadı sizce bunun sebebi ne olabilir?
3.kuşları ayrı kafeslerde ne kadar bırakmalıyım?
4. kuşum kuyruk ve kanat yapsına göre sizce çiftleşme olmuşmudur?

işte resimler.

mavi:dişi
yeşil: erkek

Videoları:

18042011007

18042011008

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
lütfen şu konu başlıklarını açarken biraz dikkatli olalım yeğenlerimiz ilkokul ve okuöa yazma öğrenen çocuk ve yakınlarımız da bu aile ortamında sörf yapabliyor yada biz yaparken okuyabiliyor yada biz pc başından kalkıp mola verdiğimizde o nlk  boşluktan faydanaıp  okuyabiliyorlar sonrada onlara bu  konuyu acıklayacağız diye kırk dereden kırk su getirmeye çalışıyoruz saygılar....tüyü kadar yavru alman dileğiyle...

Ceryan

Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
Üglü
karahanuzun' Alıntı:
lütfen şu konu başlıklarını açarken biraz dikkatli olalım yeğenlerimiz ilkokul ve okuöa yazma öğrenen çocuk ve yakınlarımız da bu aile ortamında sörf yapabliyor yada biz yaparken okuyabiliyor yada biz pc başından kalkıp mola verdiğimizde o nlk  boşluktan faydanaıp  okuyabiliyorlar sonrada onlara bu  konuyu acıklayacağız diye kırk dereden kırk su getirmeye çalışıyoruz saygılar....tüyü kadar yavru alman dileğiyle...
iyimi başlık? küçük bi çocuk sorarsa ısırmış dersin.
bide yavru kimden çıkcak onu bi anlasam.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
oğuzhan kardeşim kuşlar belli kızışmış ama sen onları ayırmışsın ve çok uğraşıyorsun anladığım kadarıyla.Kuşlarını yanyana bi kafese koy ve doğal süreçlerini bozma fazla oynama bırak kendileri halledecekler herşeyi ama devamlı rahatsızlık verirsen kuşlara kafandaki sorular 9999999 olur

Ceryan

Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
Üglü
Sezgin Anıl' Alıntı:
oğuzhan kardeşim kuşlar belli kızışmış ama sen onları ayırmışsın ve çok uğraşıyorsun anladığım kadarıyla.Kuşlarını yanyana bi kafese koy ve doğal süreçlerini bozma fazla oynama bırak kendileri halledecekler herşeyi ama devamlı rahatsızlık verirsen kuşlara kafandaki sorular 9999999 olur
ama dişi kuşum kafesini çok sahiplendi ve erkek kuşu sürekli dövüyo ben ayırarak bunu azaltmak istedim ve işin içinde insan etkisi oldukça "doğal  süreç" kafa karıştırıcı.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Oğuzhan ÜGLÜ' Alıntı:
ama dişi kuşum kafesini çok sahiplendi ve erkek kuşu sürekli dövüyo
    Erkek kuş sizi eş seçmiş; ayıklayın şimdi pirincin taşını..

E

elaziz2316

Guest
MEHMET KIDIR' Alıntı:
Parmağını delmen lazım, yumurta tıkanması olabilir. :D
      :D  :D  :D

Erkeği dişi kuşun yanına koyma. Dişi kuşu erkeğin yanına koy. Yani ev sahibi erkek olsun. Yoksa dişiye lafını geçirtemez. Anlayacağın erkek içgüveyi gitmesin. Yoksa dişi sürekli üstünlük kurar. Ona göre. Dişiyi erkeğin yanına koy ve zırt pırt kuşlarla oynama, elleme bırak kendi hallerine.

Ceryan

Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
Üglü
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
      :D  :D  :D

Erkeği dişi kuşun yanına koyma. Dişi kuşu erkeğin yanına koy. Yani ev sahibi erkek olsun. Yoksa dişiye lafını geçirtemez. Anlayacağın erkek içgüveyi gitmesin. Yoksa dişi sürekli üstünlük kurar. Ona göre. Dişiyi erkeğin yanına koy ve zırt pırt kuşlarla oynama, elleme bırak kendi hallerine.
tmm abi ne kadar böyle yapmam gerek ;? 1 haftamı 2 haftamı? :)
yuvayı dişinin yanında bıraktım bide erkeğin üsütnü örttüm stres yapmasın die mamayıda vermeye deva ediyorum iyimi sizce?

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Bence parmağınla erkeği bi salmaya at belki yeni bir tür çıkartabilirsin  :D

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
arkadaşlar bazen açılan konuları anlamakta çok zorluk çekiyorum . Yanıtlamak istiyorum ama cevap bulamıyorum . Bu açılan konu nasıl bir konu ya.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
      Evcil olmayan bir Muhabbetkuşu evcili eş seçmiyor..
      Dişinizin yanına evcil olmayan bir erkek Muhabbetkuşu koyarsanız boy boy yavrusu olabilir, değilse dişi tek başına bir sürü boş yumurta yapacak..

Ceryan

Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
Üglü
Fatih AY' Alıntı:
arkadaşlar bazen açılan konuları anlamakta çok zorluk çekiyorum . Yanıtlamak istiyorum ama cevap bulamıyorum . Bu açılan konu nasıl bir konu ya.
neyin zorluğu anlamadım sadice kuşumun neden böyle yaptığını sordum dişi yüzünden mi yoksa üstün çabasımı.

Ceryan

Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
Üglü
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
      Evcil olmayan bir Muhabbetkuşu evcili eş seçmiyor..
      Dişinizin yanına evcil olmayan bir erkek Muhabbetkuşu koyarsanız boy boy yavrusu olabilir, değilse dişi tek başına bir sürü boş yumurta yapacak..
dişi kuşum erkeğini 1.5 ayda seçti :) dişim kızgın, erkeğinde pek evcil olduğu söylenemez :)