EV ÜRETİMİMİ DIŞARI ÜRETİMMİ?

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
YENİ BİR KONU BAŞLATTIM.EV ÜRETİMİNDEKİ KUŞLARMI DIŞARDA ÜRETTİGİMİZ KUŞLARMI DAHA SAGLIKLI VERİMLİ FARK VARMI ARKADAŞLAR?
HERKESİN GÖRÜŞÜNÜ BEKLİYORUM.

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
YANİ ÜRETİMHANEDE HOCAM DIŞARIDAN KASTIM EVDE OLMAYAN.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Üretimde gerekli ortam ve beslenme şartlarını sağladıktan sonra neresi olduğu farketmez.

E

elaziz2316

Guest
    Bence eğer ortamlarını en iyi ayarlayabildiğimiz yerde yapmak lazım. Evde yapmanın da avantaj-dezavantajı var. Üretim hanede yapmanın da. Evde karışan eden yaramaz çocuklar var ise, ya da zarar verebilecek diğer evcil hayvanlar var ise (kedi, köpek vs.) bence ev uygun olmaz. Ama üretimhane de evden uzak ise ve gerektiği kadar zaman ayıramıyor isek, üretimhanede de yapmak uygun olmaz. Maddi ve manevi imkanlar ölçüsünde yerin belirlenmesi lazım. Bence ikisi de yapılabilir. Şartlara göre tabiki.

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
HAYLAZ KARDEŞ YAZIN ÇOK KÖTÜ KOKUYOLAR EVDE HANIMLA TARTIŞIYORUZ VALLA NAPICAM HASTALIK BIRAKAMAM.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Avrupalı üreticiler kuşları için 2-3 katlı Villalar yaptırıyorlar; Ülkemizde bir apartman dairesini kuşlarına ayırmış üretici sayısı 2 elin parmak sayısını geçmiyor.
    Arkadaşlar çatı aralığında, merdiven boşluğunda üretim olmaz..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Evde ses, koku ve tüğden dolayı çok şikayet alırsın. Geniş bir adam olmak lazım.

E

elaziz2316

Guest
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Evde ses, koku ve tüğden dolayı çok şikayet alırsın. Geniş bir adam olmak lazım.
    Evdekilerin de geniş olması lazım. Ya da bekar evi olması lazım. :)

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
valla bi dükkan buldum aylıgı 100 lira 10 kuşum var degermi acaba?sayıyı çogaltabilirmiyim acaba maddiyatta zayıf offfffff offffff

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
MURAT AKKURT' Alıntı:
valla bi dükkan buldum aylıgı 100 lira 10 kuşum var degermi acaba?sayıyı çogaltabilirmiyim acaba maddiyatta zayıf offfffff offffff
100 TL ya dükkan çok uygun bence. 10 çift kuş içinde değer

E

elaziz2316

Guest
MURAT AKKURT' Alıntı:

Murat bey ortaklaşa yapabilirsiniz. Hem ortaklardan birisi olmadı mı, diğeri onun kuşları ilede ilgilenir. Bence siz anlaşabileceğiniz bir ortak bulun. Hem masrafları da ikiye bölmüş olursunuz.

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Evde beslenecek kuş sayısı ile üretimhanedeki kuş sayısı çok farklı olur.Önce kaç çift yapacağınıza karar verin.
Ayrıca hangimizin hanımı tüye,toza,gürültüye vs.dayanır.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
benim kuşlar odamın birisini işgal ediyor.hemde 44 kafes var ve ne koku nede sesten şikayet var.temizliğini 2 günde bir yaparım.temizliği sevdiğim için problem olmuyor.tabi 2 haftada 1 temizlik yaparsanız evde kokar binada.şiksyette çoğalır.bütün mesele temizlik.

mumit

Takipçi Üyemiz
arkadaşlar, ister inanın ister inanmayınız. beni bilen bilir şahitlerimde var :) ben başakşehir 4.etap da oturuyorum 11 katlı 48 dairelik apartmanda 8.katta oturuyorum ve 2003 ila 2010 mart ayına kadar hiç aralıksız evde bir odasında üretim yaptım yaklaşık 150 adet kuşum vardı odayı komple strafor köpük ile döşedim hatta oda kapısına bile döşedim. bütün daireler kuş ürettiğimi biliyor kapıcıya arada bir sorarım şikayet varmı diye. temizliğini düzenli yaptıktan sonra koku olmuyor olmazda. 2008 yılında evlendim yine evde kuşum vardı 2009 ocak ayında kızım oldu yine evde kuş üretimi yaptım. gündüzleri misafirlerimiz gelirler yan odalara gürültü gitmiyor kapıya izolasyon yaptığım için. bebeğimiz bile uyku düzeni bozmadı. neyse gelenler kuş ürettiğimi bilmeyenlere yan odada 150 kuş var diyorum inanmıyorlar kapıyı açtığımda donmuş vaziyette şaşırıyorlar :) çok güzeller ayrı bir dünya burası diyor :)
dediğim gibi izolasyon ve temizlik düzeni olduktan sonra hiç bir problem karşılamadım.
şuan dükkanda üretiyorum (giderek çoğaldığı için evde sığmadı) şuanda 350 adede yakın kuşum var :)

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Benim de ikilemde kaldığım bir konudur bu ev-üretimhane mevzusu. Evde üretim olmaz derler genelde ama katılmıyorum. Neden olmasın ki ? Denildiği giibi temizliğini, izolasyonunu yaptıktan sonra kimsenin gıkı çıkmaz ki şu anda apartmanda 2. kattayım, üst katta ki komşu eve gelince oda da 50 ye yakın kuşu görünce aa sizde kuş mu vardı diyor.  :D Benim bir avantajım annemde babamda kardeşimde ablamında kuşları çok sevmesidir. Misal annem kardeşim veya ben olmayınca ( Allah razı olsun, Allah başımızdan eksik etmesin hiçbirini ) temizliklerini yapar, yemlerini üfler, sularını temizler, vitamin bile koyar bazen  :D :D Babam da işten geldikten sonra yemi, veya suyu azalmış kuşları, kafesleri görünce bize kızar yazık çabuk temizleyin der  :) Yazları yanında çalışırken sabah erken kaldırır mama yaptırır bana  ;D Böyle bir aileye sahip olmak güzel birşey, e tabi kuşlarda aynı şekilde. En ufak bir kuşları satalım muhabbetinde evde soğuk rüzgarlar esiyor, olmaz sattırmam diyor herkes  :)  Yani işin özü herşeyin başı KUŞLARI SEVMEK. Sevdikten sonra zaten onlar için herşeyi yaparsınız.  ;)

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
benim kuşlar odamın birisini işgal ediyor.hemde 44 kafes var ve ne koku nede sesten şikayet var.temizliğini 2 günde bir yaparım.temizliği sevdiğim için problem olmuyor.tabi 2 haftada 1 temizlik yaparsanız evde kokar binada.şiksyette çoğalır.bütün mesele temizlik.
+ 1