Filizlendirilmiş buğday hazırlanışı (resimli) (Habil TNT)

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
FİLİZLENDİRİLMİŞ BUĞDAY HAZIRLANIŞI

Alacağımız buğdayın temiz ve ilaçlanmamış olmasına dikkat etmemiz gerekir. Alırken mutlaka yemeklik veya kuşlara verilecektir diye alacağınız satıcıya belirtiniz.

İlk olarak aldığımız buğdayı ( oranı üretimdeki kuş sayısına göre siz ayarlarsınız) bir kap içersine koyarak bol su ile içersindeki bütün tozlar tortular gidene kadar yıkıyoruz. Bu işlemi bir kaç defa mutlaka yapıyoruz .. İsterseniz karıştırma işlemini bir kaşık yardımı ile yapabilirsiniz. En son temizlendiğinnden emin olduktan  sonra kabımızın içini su ile dolduruyoruz berrak bir görünüm halini almalı.

Temiz su içersinde buğdayımzı 24 saat bekletiyoruz.

24 saat buğdayımız bekledikten sonra kirli bir su tabakası oluşacaktır. Tekradan bu buğdayları aynı kap içersinde güzelce yıkamaya başlıyoruz.Bu kısımdaki yıkama çok öenmli hiç bulantılı su kalmayacak şekilde güzel ce yıkamaya devam ediyoruz.

Yıkanan buğdayı elimize aldığımızda beyazlamış temiz bir görünüm almalı.

Kıvamını anlamak için  buğdayı elimizle ezdiğimiz zaman güzel yumuşak bir şekilde dağıldığını görerek anlarsınız.

Daha sonraki aşama bu temzilenmiş yıkanmış ve 24 saat suda bekletimiş buğdayımızı bir süzgeçin içersine boşaltıyorsunuz ve bir 24 saat de o şekilde suyu iyice süzülmüş bir vaziyette bekletiyorsunuz. Bekletilen buğday bu şekilde de kuşlara verilebilir. Ama tam fizlenme istiyorsanız süzgecçte 2 gün durması gerekiyor.
Tamamen hazır hali resimdeki gibi oluyor uçlarından ufak ufak fizlizler çıkmış şekilde.
Bunu mama içersine koyupta verebilirsiniz sadece yemliklerinede koyarakta verebilirsiniz. Biraz zahmetli ama kuşların gelişim sürecinde çok faydalı bir besin olduğunu düşünüyorum.

bye pray bye pray bye pray bye pray bye pray bye pray

Umarım faydalı bir bilgi olmıştur.Saygılarımı sunuyorum.
Allahın rahmeti bereketi sevgisi üzerinize olsun inşallah.

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Paylaşım için sağolasın eline sağlık,gayet net açıklayıcı paylaşım olmuş.

hicaz

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
GÖKTEPELİLER
yapılması çok kolay ve çok faydalı bir bilgi.. teşekkürler..

kuyumcuvedat

Üyemiz
Adı
vedat
Soyadı
kuyumcu
paylaşım için cok tesekkur edrım
ama daha fazla bılgı verebılırmısınız kuslarda ne gıbı faydası var  smileki smileki smileki

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Paylaşım için sağolasın eline sağlık,gayet net açıklayıcı paylaşım olmuş.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
paylaşım için teşekkürler fakat son resime bakılacak olursa buğdaylar fazla çimlenmiş olması gereken buğdayların 1 veya 2 mm kadar patlamış olması gerekiyor.böylece vitamini kaçmamış olur.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
teşekkürler mutlaka vereceğim kuşlarıma çok yararlı olacağını biliyorum..

Hüseyin NANE

Takipçi Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
NANE
ben ara ara yapıyorum. kuşlar artık tanıdı  valla buğdayı, gören deliriyo sanki yeme yarışması başlıyo resmen