Filizlendirilmiş buğday hazırlanışı (resimli) (Habil TNT)

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
habil abi sağolsun onun sayesinde buğday çimlendirmeyide öğrendim . kuşlarım yumulmuş yiyolar erkek kusum hep önce yeme atlardı simdi buğdaya sağol abiii :)

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Ahmet ÖNCÜ' Alıntı:
habil abi sağolsun onun sayesinde buğday çimlendirmeyide öğrendim . kuşlarım yumulmuş yiyolar erkek kusum hep önce yeme atlardı simdi buğdaya sağol abiii :)
İŞE YARADI İSE ÇOK SEVİNDİM...

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=345361155513862&set=a.345360858847225.85606.119020711481242&type=1

İçilmesi ÖNERİLEN MİKTAR

Her derde deva buğday çimi suyunun;
• Sağlığı korumak için günde 30 ml
(30 ml = 1/8 cup = yaklaşık 1/4 çay bardağı = 3 silme çorba kaşığı)
• Herhangi bir tedaviye destek amaçlı ise günde 60 ml içilmesini öneririz.

ÇOK ÖNEMLİ NOT:
- Aşağıdaki tarifle hazırlanan "Meyveli Buğday Çimi Suyu" günlük olarak önerilen 30 ml buğday çimi suyunu içerir.
- Bu tarif buğday çimi suyunun hem yapılışını hem de içimini kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmıştır, çünkü birçok kişi buğday çimi suyunun faydasını bilmekle birlikte yoğun tadından ötürü içmekte zorlandığını belirtmekte ve henüz birçok evde özel buğday çimi suyu sıkacağı bulunmamaktadır.
- İsteyenler buğday çimini özel buğday çimi sıkacağıyla, su ve meyve ilave etmeden de sıkabilir ve sek olarak içebilirler. Ancak sek buğday çimi suyunın çok keskin bir tadı olduğunu da ilk kez deneyecek olanlar için belirtmek isteriz.
- Sonuç olarak ister meyveli ister sek içilsin, buğday çimi suyu vücut için aynı derecede faydalıdır ve her gün içilmesi vücudu sağlıklı ve güçlü tutmak açısından son derece önemli bir besin desteği sağlar.
Şimdiden şifa olsun.

Malzemeler (1 kişilik - 30 ml) 

• 1 büyük tutam buğday çimi (~45-50 gr)
• 60 ml (yarım çay bardağı) içme suyu
• 1/4 yeşil elma veya armut veya 1 mandalina

Yapılışı: Bu tarif buğday çimi sıkacağı olmayanlar içindir. Buğday çimi sıkacağı olanlar büyük bir tutam buğday çimini makinelerinde sıkarak ayrıca sıktıkları meyve suyu ile karıştırarak servis yapabilirler.

1. Buğday çimi ve içme suyu hızlı (min. 1000 W) blenderda iyice karıştırılır.
2. Meyve buğday çimi karışımına eklenerek blender bir dakika daha karıştırılır.
3. Elde edilen meyveli buğday çimi suyu tercihe bağlı olarak ince bir süzgeçten geçirilerek veya hiç süzülmeden olduğu gibi içilebilir.

Tarifi hazırlayan: Mehmet ve Cenân Alev
Hep Sağlık ve Sevgiyle...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Habil emeğine sağlık, çok güzel resimli anlatım olmuş...artık kimse "ben çimlendiremedim" demeyecektir. İlave etmekte fayda görüyorum, 2 yıldır çimlenmiş buğday kullanıyorum ve dikkat edilmesi gereken bir noktayı vurgulamak isterim. Çimlenmiş buğday faydalı olduğu kadar, tazeliğine dikkat edilmediği taktirde çok da tehlikeli hale gelebiliyor...özellikle çimlenen buğdayı 3-4 günlük porsyon olarak çimlendirdiğinizde. 2-3 günden uzun beklemiş çimlenen buğday küf ve mantar üretmeye başlar, ve bu da kuşlarımız için en büyük risklerden biri (kursak mantarı enfeksyonu gibi). En doğru kullanma şekli az miktarlarda çimlendirmek ve taze sunmak...en fazla 2 gün yetecek kadar çimlendirin.

Ben ek önlem olarak buğdayları yıkadıktan sonra, son durulamada bir miktar Virkon S dezenfektan kullanıyorum...böylece su ile birlikte buğdaylara yapışıp kalan bakteri ve mikro organizmalar yok edilmiş oluyor. Bu uygulamayı şubat 2011 ünlü finch üreticisi Mike Fedlerden gördüm ve uygulamaya başladım...aşağya birde videoları ekliyorum. Umarım bu küçük detay üreticilerimiz tarafından da benimsenir ve herkez uygulamaya başlar.

At Home with Mike Fidler DVD - Sprouting Seed Part 1 of 3

At Home with Mike Fidler DVD - Sprouting Seed Part 2 of 3

At Home with Mike Fidler DVD - Sprouting Seed Part 3 of 3

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Habil TANTA' Alıntı:
FİLİZLENDİRİLMİŞ BUĞDAY HAZIRLANIŞI

Alacağımız buğdayın temiz ve ilaçlanmamış olmasına dikkat etmemiz gerekir. Alırken mutlaka yemeklik veya kuşlara verilecektir diye alacağınız satıcıya belirtiniz.

İlk olarak aldığımız buğdayı ( oranı üretimdeki kuş sayısına göre siz ayarlarsınız) bir kap içersine koyarak bol su ile içersindeki bütün tozlar tortular gidene kadar yıkıyoruz. Bu işlemi bir kaç defa mutlaka yapıyoruz .. İsterseniz karıştırma işlemini bir kaşık yardımı ile yapabilirsiniz. En son temizlendiğinnden emin olduktan  sonra kabımızın içini su ile dolduruyoruz berrak bir görünüm halini almalı.

Temiz su içersinde buğdayımzı 24 saat bekletiyoruz.

24 saat buğdayımız bekledikten sonra kirli bir su tabakası oluşacaktır. Tekradan bu buğdayları aynı kap içersinde güzelce yıkamaya başlıyoruz.Bu kısımdaki yıkama çok öenmli hiç bulantılı su kalmayacak şekilde güzel ce yıkamaya devam ediyoruz.

Yıkanan buğdayı elimize aldığımızda beyazlamış temiz bir görünüm almalı.

Kıvamını anlamak için  buğdayı elimizle ezdiğimiz zaman güzel yumuşak bir şekilde dağıldığını görerek anlarsınız.

Daha sonraki aşama bu temzilenmiş yıkanmış ve 24 saat suda bekletimiş buğdayımızı bir süzgeçin içersine boşaltıyorsunuz ve bir 24 saat de o şekilde suyu iyice süzülmüş bir vaziyette bekletiyorsunuz. Bekletilen buğday bu şekilde de kuşlara verilebilir. Ama tam fizlenme istiyorsanız süzgecçte 2 gün durması gerekiyor.
Tamamen hazır hali resimdeki gibi oluyor uçlarından ufak ufak fizlizler çıkmış şekilde.
Bunu mama içersine koyupta verebilirsiniz sadece yemliklerinede koyarakta verebilirsiniz. Biraz zahmetli ama kuşların gelişim sürecinde çok faydalı bir besin olduğunu düşünüyorum.

bye pray bye pray bye pray bye pray bye pray bye pray

Umarım faydalı bir bilgi olmıştur.Saygılarımı sunuyorum.
Allahın rahmeti bereketi sevgisi üzerinize olsun inşallah.
çok faydalı bir paylaşım. şimdi yapıyorum. ellerinize sağlık.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Habil emeğine sağlık, çok güzel resimli anlatım olmuş...artık kimse "ben çimlendiremedim" demeyecektir. İlave etmekte fayda görüyorum, 2 yıldır çimlenmiş buğday kullanıyorum ve dikkat edilmesi gereken bir noktayı vurgulamak isterim. Çimlenmiş buğday faydalı olduğu kadar, tazeliğine dikkat edilmediği taktirde çok da tehlikeli hale gelebiliyor...özellikle çimlenen buğdayı 3-4 günlük porsyon olarak çimlendirdiğinizde. 2-3 günden uzun beklemiş çimlenen buğday küf ve mantar üretmeye başlar, ve bu da kuşlarımız için en büyük risklerden biri (kursak mantarı enfeksyonu gibi). En doğru kullanma şekli az miktarlarda çimlendirmek ve taze sunmak...en fazla 2 gün yetecek kadar çimlendirin.

Ben ek önlem olarak buğdayları yıkadıktan sonra, son durulamada bir miktar Virkon S dezenfektan kullanıyorum...böylece su ile birlikte buğdaylara yapışıp kalan bakteri ve mikro organizmalar yok edilmiş oluyor. Bu uygulamayı şubat 2011 ünlü finch üreticisi Mike Fedlerden gördüm ve uygulamaya başladım...aşağya birde videoları ekliyorum. Umarım bu küçük detay üreticilerimiz tarafından da benimsenir ve herkez uygulamaya başlar.

At Home with Mike Fidler DVD - Sprouting Seed Part 1 of 3

At Home with Mike Fidler DVD - Sprouting Seed Part 2 of 3

At Home with Mike Fidler DVD - Sprouting Seed Part 3 of 3
GÜNAY ABİM VİDEOLAR 10 NUMARA

harunavci.07

Takipçi Üyemiz
Adı
Harun
Soyadı
Avcı
Waoowww Paylaşım İçin Çok Teşekkürler. . . Faydası Oldu Bence. . .