Folluk seçimi

levent006

Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ERMİŞ
Arkadaşlar yuvalık içinde kullandığımız follukların pvc mi yoksa ahşap mı olması daha iyi olur verim ve sağlık açısından.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Genellikle plastik kullanılır Ben plastiği önerıyorum hem hafif hemde kullanıslı İyi günler

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Çam folluk kullanabilirsiniz hem sağlıklı hemde oyuğunu istediğiniz gibi ayarlatırsınız.

ersinaksar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ersinaksar.blogspot.com
Adı
ERSİN
Soyadı
AKSAR
EN SAĞLIKLISI ÇAM FOLLUK AMA ÇAM FOLLUK ZAMANLA PİSLİĞİ İÇİNE ÇEKİYOR. VE BAKTERİ VE ENFEKSİYON OLUŞUMUNA SEBEP OLABİLİYOR. EĞER ÇAM FOLLUK KULLANACAKSANIZ TEMİZLİĞİNE ÇOK DİKKAT ETMELİSİNİZ.

BENİM TAVSİYEM TEMİZLİK, HİJYEN VE KUŞLARIN SAĞLIĞI AÇISINDAN PLASTİK FOLLUK KULLANMANIZ.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Ersin AKSAR' Alıntı:
EN SAĞLIKLISI ÇAM FOLLUK AMA ÇAM FOLLUK ZAMANLA PİSLİĞİ İÇİNE ÇEKİYOR. VE BAKTERİ VE ENFEKSİYON OLUŞUMUNA SEBEP OLABİLİYOR. EĞER ÇAM FOLLUK KULLANACAKSANIZ TEMİZLİĞİNE ÇOK DİKKAT ETMELİSİNİZ.

BENİM TAVSİYEM TEMİZLİK, HİJYEN VE KUŞLARIN SAĞLIĞI AÇISINDAN PLASTİK FOLLUK KULLANMANIZ.
KATILIYORUM.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Ersin AKSAR' Alıntı:
Temizliğine dikkat ettikten sonra çam folluk...

levent006

Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ERMİŞ
Pvc folluğun altın da boşluk olduğu için soğuk olma durumu var verim düşmezmi.bide bayağı bi derin,sizce bu sıkıntı olmazmı ahşap folluğa alışkın çiftler içinde değişim fark edermi.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Ben de bu konuyu çok araştırdım, bazıları plastik folluğu öneriyor, plastikten yapılmış oyuk kısım (bu kısım çam folluklara göre daha büyük, en azından bendeki yuvalarda bu şekilde) sayesinde kuşların yavrular üzerine istese de baskı yapamayacağını, yumurtalarda soğuma olmadığını iddia ediyor, bazıları da plastiğin söylenenlerin aksine yumurtada soğumaya neden olduğunu, plastiğin kaygan olmasından dolayı yavrularda çarpık bacak sendromuna neden olduğunu iddia ediyor. Söylenenleri kendim test etmek için bir çiftin yuvasına plastik folluk, diğer çifte ise çam folluk taktım ama maalesef kuşlarım yumurtlamadığı için bir sonuca varamadım...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Levent ERMİŞ' Alıntı:
Pvc folluğun altın da boşluk olduğu için soğuk olma durumu var verim düşmezmi.bide bayağı bi derin,sizce bu sıkıntı olmazmı ahşap folluğa alışkın çiftler içinde değişim fark edermi.
O boşluk soğuk değil sıcak üretir. Çünkü yalıtım sağlar. Bu da folluğu sıcak tutar. Çam folluk bit yapmaz doğru. Ama okaliptus yaprağını rondoda çekip talaşın arasına koyarsanız da biti engeller. Yani bir sıkıntı olmaz. Bence plastik folluk temizlik açısından daha iyi. Dediğiniz boşluk olduğu için yalıtım sağlayarak sıcaklığını koruyor. Talaşın arasına okaliptus yaprağı kattığınızda da bit olmuyor. Yani çamdan eksiği yok fazlası var. İnşallah anlatabilmişimdir.

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Ersin AKSAR' Alıntı:

++++++

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
arkadaşlar çam folluk tamam en sağlıklısı (temizliğine dikkat edilirse)fakat bilhassa böyle sıcak havalarda ahşap malzeme nem emdiğinden dolayı yumurtaların kurumasına dolayısı ile yumurta içi ölümlere sebep vermektedir.plastik folluklarada yavrular çıkana kadar talaş vs şeyler koymamak gerekiyor nemi koruma açısından.benim düşüncem bu yönde üstatlar yorum yapacaktır herhalde bu konuda.bol ve sağlıklı üretimler ayrıca herkesin kandili mübarek olsun iyi geceler

koraykan

Üyemiz
Adı
Ali Osman
Soyadı
AKTAŞ
Ben ahşap folluk kullanıyorum, açıkçası plastiğe geçmeye çalıştım ama kuşlarım yatmadı. Hatta hiç yuvaya bile girmediler bende tekrar ahşaba dönmek zorunda kaldım...

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
plastik folluğu alıştırabilirseniz temiz tutabilme sansınız daha fazla olur tabi ki düzenli temizlik ve dezenfekte işlemi hepsi için en önemli olanıdır

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
plastik folluğun en güzel yanı çıkarıp güzelce yıkayabiliyorsunuz altlarında talaş olduktan sonra herhangi bir sorun olmaz

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
ilk kuluçka ve ilk deneyimimde plastik folluk kullandım çok memnun kaldım , 5 yavru aldım , problemsiz büyüdüler , haftada bir folluğu çıkarıp suda tam yıkayıp kurulayıp temiz talaş koyup kullandım , temizlik için plastik çok iyi bence.
Kuluçka süresinde talaş kullanmadım yavrular çıkmaya başlayınca talaş koydum.