GAGA TAŞI YAPIMI

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Arkadaşlar son toplayabildiğim bilgiler nazarında gaga taşı yapımı.

Malzemeler
- Dişçi alçısı, bulamazsak elektrikçi alçısı. Kalsiyum için
- Kum. ince taşlı yıkayıp kurutabilirsiniz. vanodinle yıkayıp, durulayabilirsiniz. Kursakları için olmazsa olmazdır.
- Güvercin malzemeleri satan yerlerde bulunan taşlar, kimi mineralli, kimi ishal kesici gibi. kırılacak.
- Mermer tozu. Bunu mermercilerden değil, inşaat malzemesi satan yerlerden alacaksınız. Kursakları için büyük nimettir.
- Mangal kömürü kırılacak. Az miktarda yeterli, gıda zehirlenmelerinde, ishallerde faydası olacak.
- Mürekkep balığı kemiği koyabilirsiniz. Ben ayrı koymayı tercih ediyorum.  Kalsiyum oranı yüksek olduğundan ihtiyacı kadar yemesi uygun olur.
Kırılacak.

Alçı hariç diğer malzemeleri karıştırın, örneğin 1 kilo geldi ise 1 kiloda alçıyı koyup temiz su ile iyice harç yapıp, nasıl bir kalıpta yapmak istiyorsanız, döküp 2 gün iyice donmasını bekletip kuşlara verebilirsiniz. Buz dolabı kalıpları uygun olur. İsterseniz plastik bardaklarda da dondurabilirsiniz. İçine sallayacağınız biraz elektrik kablosu donduğunda, kafes tellerine bağlamanızda yararı olacak. Kullandığınız tel kuşlarınıza zarar vermeyecek şekilde ve yumuşak olmalı.

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
Mehmet bey gerçekten yararlı malzemelerden olmuş. Paylaştığın için teşekkürler.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Mehmet Kıdır' Alıntı:

Malzemeler
- Kum. ince taşlı yıkayıp kurutabilirsiniz. vanodinle yıkayıp, durulayabilirsiniz. Kursakları için olmazsa olmazdır.
- Güvercin malzemeleri satan yerlerde bulunan taşlar, kimi mineralli, kimi ishal kesici gibi. kırılacak.
- Mermer tozu. Bunu mermercilerden değil, inşaat malzemesi satan yerlerden alacaksınız. Kursakları için büyük nimettir.
- Mangal kömürü kırılacak. Az miktarda yeterli, gıda zehirlenmelerinde, ishallerde faydası olacak.
- Mürekkep balığı kemiği koyabilirsiniz. Ben ayrı koymayı tercih ediyorum.  Kalsiyum oranı yüksek olduğundan ihtiyacı kadar yemesi uygun olur.
Kırılacak.

Alçı hariç diğer malzemeleri karıştırın, örneğin 1 kilo geldi ise 1 kiloda alçıyı koyup temiz su ile iyice harç yapıp, nasıl bir kalıpta yapmak istiyorsanız, döküp 2 gün iyice donmasını bekletip kuşlara verebilirsiniz. Buz dolabı kalıpları uygun olur. İsterseniz plastik bardaklarda da dondurabilirsiniz. İçine sallayacağınız biraz elektrik kablosu donduğunda, kafes tellerine bağlamanızda yararı olacak. Kullandığınız tel kuşlarınıza zarar vermeyecek şekilde ve yumuşak olmalı.
Merhaba mehmet bey,
Sadece Kömürü çıkartın yeter.Kömürü kuş kumuna karıştırıp vermenizi öneririm.
Saygılar.

serkan

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
navruz
mehmet bey çok güzel bir paylaşım ben ayrıca donan gaga taşlarını fırında 20 dakika pişiriyorum mikroplar kırılsın diye sizce daha iyi olmazmı yoksa hatamı yapıyorum

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Serkan NAVRUZ' Alıntı:
mehmet bey çok güzel bir paylaşım ben ayrıca donan gaga taşlarını fırında 20 dakika pişiriyorum mikroplar kırılsın diye sizce daha iyi olmazmı yoksa hatamı yapıyorum
Olabilir. Mantıklı.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Yavuz Usta' Alıntı:
Merhaba mehmet bey,
Sadece Kömürü çıkartın yeter.Kömürü kuş kumuna karıştırıp vermenizi öneririm.
Saygılar.
Kömürün dez avantajımı var acaba Yavuz Bey.

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Mehmet Kıdır' Alıntı:

Malzemeler
Kırılacak.

Güzel tarif Mehmet teşekkürler.

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
mehmet benzer tarifi bende yapıyorum kömür hariç
paket telini kıvırıp içine batırıyorum
2 gün sonra fırında bir müddet pişiriyorum hem çabuk dağılmasını engelliyor hemde daha beyaz oluyor.
paylaşım için teşekkürler.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
mustafa karaeli' Alıntı:
Bir şeyi anlamadım.Mermer tozunu neden mermerciden almıyoruzda inşaat malzemesi satan yerlerden alıyoruz ?
Hangi mermerciye gitseniz ordan burdan mutlaka mermer tozu size bulacaktır. Ama kesilirken ilaçlı su kullanılmaktadır. Ve çok pis olduğunu göreceksiniz. Çünki yerlerden toplanıyor. İnşaat malzemesi satan yerlerde kırılarak satışa veriliyor. Elinize aldığınızda göreceksiniz bembeyaz olduğunu.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Hangi mermerciye gitseniz ordan burdan mutlaka mermer tozu size bulacaktır. Ama kesilirken ilaçlı su kullanılmaktadır. Ve çok pis olduğunu göreceksiniz. Çünki yerlerden toplanıyor. İnşaat malzemesi satan yerlerde kırılarak satışa veriliyor. Elinize aldığınızda göreceksiniz bembeyaz olduğunu.
Sağol  Mehmet sayende bir şey daha öğrenmiş olduk imla hatası varsa kusura bakmayın cepten yazıyorum