Satılık olan ürün----: Kurutulmuş Okaliptüs Yaprakları /
150gr
Poşet Fiyatı-----------: Kıvrık Gagalılar ve bu Forum üyelerine sadece
7.50 TL
Minimum sipariş----:
1 poşet
Teslimat-------------: Aras veya PTT Kargo
Adınız Soyadınız---: Günay Dönmez
Cep telefonunuz--: 0541 674 20 92 (saat 14 ile 23 arası ararsanız daha kolay ulaşırsınız)
Arkadaşlar, okaliptüs mucisesini birçoğumuz artık bilmekte. Yumurtada yatan anaçları ve yumurtadan çıkan yavruları bit ve pirelere karşı korumanın en
zararsız,
kolay ve
ekonomik yolu yuvalıklarda
kuru okaliptüs yaprağı kullanmaktır. En güzel tarafı
%100 doğal bir korunma yöntemi olması. Bit ve pirelerle mücadelede ve korumada kimyasal ürünler de kullanılmakta, lakin bunlardan sadece birkaç ürün gerçek çözümler sunuyor. Diğer yandan bu kimyasal ürünler oldukça pahalı oluyor. Uygulama esnasında bazı zorluklar da getiriyor (su, yem, mama ve diğer besin maddelerinin kafes ortamından uzaklaştırılması gibi).
Forumda okaliptüs hakkında açılmış konulardaki yorumlardan okuduğum kadarı ile şunu anladım, birçok üretici dostumuz okaliptüse ulaşamıyor. Bunda, büyük şehirlerde üretim yapanlar başı çekiyor, ya bulundukları bölgelerde okaliptüs yetişmiyor, yada az miktarda yetişiyor onlar da şehir tozu ve egzoz dumanından dolayı kullanılmaz halde. Bu eksikliği doldurmak amacı ile, okaliptüs yaprakları kurutup pazarlamasını yapmaya karar verdim...en azından denemek amacı ile. Bu sitede okaliptüs içerikli farklı ürünler de pazarlamaktayım, dilerseniz onlara bir göz atabilirsiniz.
Satışa sunmuş olduğum ürünün aklınızda kuşku brakmaması için öncelikle bu okaliptüsleri tedarik ettiğim bölgeden bahsetmek istiyorum. İmzamda da yazdığı gibi ben Antalyanın Alanya ilçesinde ikamet ediyorum, Avsallar adında ufak bir kasabada oturuyorum. Kasabamızın her iki yanında oldukça büyük 2 nehir bulunmakta. Bu nehirlerin kıyıları okaliptüs ağaçları ile dolu, tozdan, trafikten ve egzoz dumanından uzak, doğanın içinde bulunmaktalar. İşte okaliptüs yaprakları bu bölgedeki ağaçlardan toplanmakta. Su ile iyice yıkandıktan sonra gölgede kendi doğal halleri ile kurutulmakta. İyice kuruduklarında, 150 gram olarak poşet torbalara paketlenmekte.
Ben yaklaşık 1 yıldır yuvalıklarda kuru okaliptüs yaprakları kullanıyorum, o günden bu yana hiç bit sorunu yaşamadık. Bu yaprakları en iyi kullanma şekli yuvalıklara konulan talaş ile birlikte karıştırılıp kullanmaktır. Her yuva talaşı değişiminde 3-4 yaprağı makasla ufak parçalara keserek talaşın içine karıştırabilirsiniz. Ben plastik folluklar da kullandığım için, ayrıca da 3-4 yaprağı parçalamadan folluk altlarında da kullanıyorum...dilerseniz siz de bu şekilde kullanabilirsiniz. Bunun dışında kış aylarında kafeslerin içine de 3-4 yaprak brakıyorum, bu yapraklara özellikle dişiler çok ilgi gösteriyor. Uzun süre yumurtada yatan dişi yuvalıktan yem yemeye veya su içmeye çıktığında mutlaka yaprak kenarlarını tiftikleyip ufak parşalar koparmakta ve bunları tüyülerinin arasına sokuşturmakta. Sanırım kendilerini korumak için bu davranışları içgüdüsel olarak yapıyorlar.
Yuvada okaliptüs yaprağı kullanımı Muhabbet Kuşları, Papağan ve Finch türleri için uygundur. Finch yuva malzemesi hazırlamak oldukça kolay, makasla yapraklardan dikine ince uzun şeritler kesilir ve yuva malzemesi olarak sunulur...ispinozlar bu malzemeye ihtiyaç duyarlarsa içgüdüleri onları bu malzemeyi yuvalarına taşımalarını ve kullanmalarını için yönlendirecektir.
Şu an için ürün 150 gramlık poşetlerde satışa sunuluyor. İlk başta 150 gram azmış gibi bir izlenim yaratabilir, ama şöyle izah edebilirim, 150 gram kuru okaliptüs yaprağı 50 çiftle üretim yapan birine rahat 1 yıl yetecek miktardır. 150 gram çok rahat bir şekilde 1 gömlek jelatinini (35 x 26 cm ebatında gömlek poşeti) tıka-basa dolduruyor.
Ürün, aşağda bulunan resimdeki üründür, umarım siz de en yakın zamanda kurutulmuş okaliptüs yaprakları kullanmaya başlarsınız
10 adet (poşet) ve üzeri siparişleriniz için özel fiyat istemeyi unutmayın
Saygılarımı sunarım.
not - yakında ürünün gerçek ambalajında (poşetinde) fotoğrafını çekip buraya eklerim.