Gaga Taşında İlk Defa | EUCALYPTUS PREMIUM Gaga Taşı

sdtdmr

Üyemiz
Adı
Sedat
Soyadı
Demir
İyi günler hayırlı satışlar Günay Abi çzelden mesaj attım haber bekliyorum sizden

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Sedat DEMİR' Alıntı:
İyi günler hayırlı satışlar Günay Abi çzelden mesaj attım haber bekliyorum sizden
merhaba, mesajınız için çok teşekür ederim, mesajınızı cevapladım.

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
Yardımların için çook teşekkürler Günay abi.. Kısa sohbetınden memnun kaldığım gibi ürünlerinden de kuşlarım memnun kalır inşallah...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Hamza ÖZDEMİR' Alıntı:
Yardımların için çook teşekkürler Günay abi.. Kısa sohbetınden memnun kaldığım gibi ürünlerinden de kuşlarım memnun kalır inşallah...
Yorumun için çok teşekür ederim Hamza usta, umarım kuşların severek tüketirler.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Satılık olan ürün----: Kurutulmuş Okaliptüs Yaprakları / 150gr

Poşet Fiyatı-----------: Kıvrık Gagalılar ve bu Forum üyelerine sadece 7.50 TL

Minimum sipariş----: 1 poşet

Teslimat-------------: Aras veya PTT Kargo

Adınız Soyadınız---: Günay Dönmez

Cep telefonunuz--: 0541 674 20 92  (saat 14 ile 23 arası ararsanız daha kolay ulaşırsınız)

Arkadaşlar, okaliptüs mucisesini birçoğumuz artık bilmekte. Yumurtada yatan anaçları ve yumurtadan çıkan yavruları bit ve pirelere karşı korumanın en zararsız, kolay ve ekonomik yolu yuvalıklarda kuru okaliptüs yaprağı kullanmaktır. En güzel tarafı %100 doğal bir korunma yöntemi olması. Bit ve pirelerle mücadelede ve korumada kimyasal ürünler de kullanılmakta, lakin bunlardan sadece birkaç ürün gerçek çözümler sunuyor. Diğer yandan bu kimyasal ürünler oldukça pahalı oluyor. Uygulama esnasında bazı zorluklar da getiriyor (su, yem, mama ve diğer besin maddelerinin kafes ortamından uzaklaştırılması gibi).

Forumda okaliptüs hakkında açılmış konulardaki yorumlardan okuduğum kadarı ile şunu anladım, birçok üretici dostumuz okaliptüse ulaşamıyor. Bunda, büyük şehirlerde üretim yapanlar başı çekiyor, ya bulundukları bölgelerde okaliptüs yetişmiyor, yada az miktarda yetişiyor onlar da şehir tozu ve egzoz dumanından dolayı kullanılmaz halde. Bu eksikliği doldurmak amacı ile, okaliptüs yaprakları kurutup pazarlamasını yapmaya karar verdim...en azından denemek amacı ile. Bu sitede okaliptüs içerikli farklı ürünler de pazarlamaktayım, dilerseniz onlara bir göz atabilirsiniz.

Satışa sunmuş olduğum ürünün aklınızda kuşku brakmaması için öncelikle bu okaliptüsleri tedarik ettiğim bölgeden bahsetmek istiyorum. İmzamda da yazdığı gibi ben Antalyanın Alanya ilçesinde ikamet ediyorum, Avsallar adında ufak bir kasabada oturuyorum. Kasabamızın her iki yanında oldukça büyük 2 nehir bulunmakta. Bu nehirlerin kıyıları okaliptüs ağaçları ile dolu, tozdan, trafikten ve egzoz dumanından uzak, doğanın içinde bulunmaktalar. İşte okaliptüs yaprakları bu bölgedeki ağaçlardan toplanmakta. Su ile iyice yıkandıktan sonra gölgede kendi doğal halleri ile kurutulmakta. İyice kuruduklarında, 150 gram olarak poşet torbalara paketlenmekte.

Ben yaklaşık 1 yıldır yuvalıklarda kuru okaliptüs yaprakları kullanıyorum, o günden bu yana hiç bit sorunu yaşamadık. Bu yaprakları en iyi kullanma şekli yuvalıklara konulan talaş ile birlikte karıştırılıp kullanmaktır. Her yuva talaşı değişiminde 3-4 yaprağı makasla ufak parçalara keserek talaşın içine karıştırabilirsiniz. Ben plastik folluklar da kullandığım için, ayrıca da 3-4 yaprağı parçalamadan folluk altlarında da kullanıyorum...dilerseniz siz de bu şekilde kullanabilirsiniz. Bunun dışında kış aylarında kafeslerin içine de 3-4 yaprak brakıyorum, bu yapraklara özellikle dişiler çok ilgi gösteriyor. Uzun süre yumurtada yatan dişi yuvalıktan yem yemeye veya su içmeye çıktığında mutlaka yaprak kenarlarını tiftikleyip ufak parşalar koparmakta ve bunları tüyülerinin arasına sokuşturmakta. Sanırım kendilerini korumak için bu davranışları içgüdüsel olarak yapıyorlar.

Yuvada okaliptüs yaprağı kullanımı Muhabbet Kuşları, Papağan ve Finch türleri için uygundur. Finch yuva malzemesi hazırlamak oldukça kolay, makasla yapraklardan dikine ince uzun şeritler kesilir ve yuva malzemesi olarak sunulur...ispinozlar bu malzemeye ihtiyaç duyarlarsa içgüdüleri onları bu malzemeyi yuvalarına taşımalarını ve kullanmalarını için yönlendirecektir.

Şu an için ürün 150 gramlık poşetlerde satışa sunuluyor. İlk başta 150 gram azmış gibi bir izlenim yaratabilir, ama şöyle izah edebilirim, 150 gram kuru okaliptüs yaprağı 50 çiftle üretim yapan birine rahat 1 yıl yetecek miktardır. 150 gram çok rahat bir şekilde 1 gömlek jelatinini (35 x 26 cm ebatında gömlek poşeti) tıka-basa dolduruyor.

Ürün, aşağda bulunan resimdeki üründür, umarım siz de en yakın zamanda kurutulmuş okaliptüs yaprakları kullanmaya başlarsınız  :)

10 adet (poşet) ve üzeri siparişleriniz için özel fiyat istemeyi unutmayın  :)

Saygılarımı sunarım.

not - yakında ürünün gerçek ambalajında (poşetinde) fotoğrafını çekip buraya eklerim.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Levent ULUCA' Alıntı:
smileki smileki smileki smileki
Yorumunuz için teşekür ederim Levent bey, yanina birkaç da kelime ekleseydiniz en azından bir anlam taşırdı.

güncelleme:
heeee, tamam şimdi anladık...foruma 10 gün önce üye oldun ve bu süre zarfında ileti sayını 250e çıkardın. Yavaşla biraz dostum, bu gidişle 2 ayda 5000 ileti saysını kafadan bulursun. Gördüğün gibi günde 30 konuya cevap vermekten artık yazacak birşey de bulamaz oldun. Merak etme, anasayfada en çok ileti gönderenler podyumunda yerini ayırdık bile, yalnız bilgin olsun bu forumda 3000 tane "boş" ileti ile muhtemelen seni kimse kaale almaz ileride. Senin tahmin ettiğinin tam tersine...forum kullanıcıları enayi değil aga, ne yapmaya çalıştığını herkez bal gibi görüyor  ;)

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
HAYIRLISI OLSUN KARDEŞ BEN BİR KAÇ ARKADAŞA ÜCRETSİZ GÖNDERDİM FAKAT NE GARİPTIRKİ KARGO PARASINIDA BEN ÖDEMEDİĞİMDEN DOLAYIMIDIR YOKSA BİZLERİ BU GİBİ ŞEYLERİ YAPMAYA MECBUR HİSSETTİKLERİNDENMİDİR Kİ YA ÖZELDEN BİR SAĞOL YADA MESAJ ÇEK AMA SENİ TAKTİR EDİYORUM EN AZINDAN UFAKTA OLSA BİR UCRET TALEBİNDE BULUNMUŞSUN SEN SAĞOL BİLEN VAR BİLMEYEN VAR BEN BU İŞE BAŞLADIĞIMDAN BERİDİR YAŞ OLARAK VERİYORUM VE RESİMLERİNİDE PAYLAŞTIM BELKİ ŞAKA GİBİ GELENLERE OTOBUS BİLETİNİ KESTİREYİM GELSİN CANLI GÖRSÜNLER SLM

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Sağol Kemal abi...ne demek istediğini gayet iyi biliyorum. Ben hem taze olarak, hemde kuru olarak kullanıyorum. Müsadenle bunun sebebini açıklamak isterim. Taze dal ve yaprakları üretim zamanı kullanmıyorum (yani yavru besleyen çiftlerime vermiyorum), salmalarda dinlenmede olan damızlıklar veya damızlık altı yavrulara taze olarak devamlı sunarım. Bunu yapmamın sebebi, taze yaprak ve tomurcuklar et yavrulara anne veya baba tarafından besleme esnasında doğurudan kusulmasının bazı sakıncaları olduğu kanısındayım. Taze okaliptüsde Sineol - Lisin - Eucalyptol maddesi yoğun olacağı için bazı zararlar oluşabilir. Gölgede kurutulmuş yapraklarda bu maddeler kısmen de olsa etkinliğini kaybetmakte ve yoğunluğu azalmakta...bu nedenle güvenle ilk yazımda anlattığım amaçla kullanılabiliyor.

şunu da eklemekte fayda var, sen kendin de kullandığın için biliyorsun, okaliptusü ağacından koparıldıktan sonra hemen ertesi gün zaten kuruyor...taze (yaş) olarak satışa sunmak neredeyse imkansız olur.

Hazır yazımı düzenlerken buraya okaliptüsün kimyasal analizini de eklemek isterim, bu şekilde arkadaşlarımız araştırmalarını yapıp kullanıp kullanmama konusunda daha rahat hissederler

Sineol

CINEOLE okaliptus ağacının yapraklarından elde edilen yağın içinde bulunan madde. bunun yanında bu ağaçtan 67 farklı bileşik elde ediliyor.

» (-)-trans-pinocarveol (yp)
    » 1,8-cineole (yp) 3,500-29,750 ppm
    » 11,12-dehydroursolactone-acetate (yp) wax
    » 3-isopropyliden-1-acetyl-5-cyclopentene (yp)
    » 3-omethylellagic-acid-4'rhamnoside bark; wood
    » allo-aromadendrine (bt)
    » alpha-aromadendrene (yp)
    » alpha-eudesmol (bt)
    » alpha-phellandrene (yp)
    » alpha-pinene (yp)
    » aromadendrene (yp) 50-350 ppm
    » beta-diketone (yp) wax
    » beta-eudesmol (bt)
    » beta-pinene (yp)
    » butyraldehyde (yp)
    » caffeic-acid (yp)
    » camphene (yp)
    » caproaldehyde (yp)
    » carvone (yp)
    » chlorogenic-acid bark; wood
    » citriodorol (bt)
    » cuminaldehyde (yp) 25-135 ppm
    » d-catechol bark; wood
    » d-linalol (yp)
    » d-myrtenal (yp)
    » d-myrtenol (yp)
    » d-verbenone (yp)
    » ellagic-acid (yp); stem
    » eo (yp) 5,000-35,000 ppm
    » epiglobulol (yp) 28,000 ppm
    » ethanol (yp)
    » eucalyptin (yp)
    » euglobal-ia1 (bt)
    » euglobal-ib (bt)
    » euglobal-ic (bt)
    » euglobal-iia (bt)
    » euglobal-iib (bt)
    » euglobal-iic (bt)
    » euglobal-iii bud 100 ppm; (yp) 10 ppm
    » euglobal-ivb (bt)
    » euglobal-vii (bt)
    » euglobol-ia2 (bt)
    » ferulic-acid (yp)
    » gallic-acid bark; (yp); stem
    » gamma-terpinene (yp)
    » gentisic-acid (yp)
    » globulol (yp)
    » hyperoside (yp)
    » i-terpineol (yp)
    » isoamyl-alcohol (yp)
    » ledol (yp)
    » p-cymene (yp)
    » paraffin (yp) 20,000 ppm
    » pinene (yp) 1,200-8,400 ppm
    » pinocarveol (yp) 20-140 ppm
    » pinocarvone (yp)
    » protocatechuic-acid (yp)
    » quercetin (yp)
    » quercetol (bt)
    » quercetol-3-glucoside (bt)
    » quercetrin (yp)
    » quercitrin (bt)
    » rutin (yp)
    » tritriacontane-16,18-dione (bt)
    » valeraldehyde (yp)
    » viridiflorol (yp)

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
günay bey verdiğiniz değerli bilğiler için teşekkür ederiz sizin açtığınız konuları bilhassa  takip ediyorum hayalimdeki idolsunuz çalışmalarınızda başarılar dilerim.. alkisd

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
günay bey verdiğiniz değerli bilğiler için teşekkür ederiz sizin açtığınız konuları bilhassa  takip ediyorum hayalimdeki idolsunuz çalışmalarınızda başarılar dilerim.. alkisd
Çok teşekür ederim Ayhan usta...beni utandırıyorsun  squint

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
günay abi hayırlı satışlar diliyorum.. pazarlık payı varmıdır :)
Olmazmı Behsat usta...ilana az önce bir satır ilave yaptım, bu arada hatırlattığın için teşekür ederim  bye_kiss

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Günay abi herzaman paylaşımlarını aslında tecrübeyle yoğrulmuş başarıların olarak değerlendiriyorum emeğin hakkını bilenler ona göre yorumlarını yapacaklar bilmeyenler ise yorum yapmama saygınlığını gösterecekler inşallah  abi hayırlı müşterilerle karşılaşman dileğiyle verdiğin bilgiler paha biçilmez 

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
dediğiniz gibi; ben okaliptusu aktarlardan temin ediyorum ve bir paketi ile bayağı uzun bir süre ihtiyacımı karşılıyorum...faydalı ve yararlı bir bitki olduğunu biliyorum..
faydalı ve güzel paylaşım... alkisd