Selam Cansay usta, diğer ilanda da yorum yapmışsın ama buradaki yorumuna cevap yazmak istedim. Öncelikle yorumların için teşekür ederim, kargonun hafta sonuna takılmasına üzüldüm. Sonuçta 150 kilometre var aramızda ama yine de cumartesi teslim etmemeleri ve teslimatın1 değil de 4 günde yapılması PTT için alışılmış bir durum değil. Yazdıklarında ve tespitlerinde haklı olabilirsin, Manisadaki kil tedarikçim mineral zenginliği açısından en değerli kile sahip olduklarını belirtiyor, ben şahsen analizini yaptırtmadım ama tedarikçim 2009 yılında yaptırdıkları bir analizin kopyasını bana email ile yollamıştı ve sonuçlar gayet tadmin edici...kuşlarımız için gerekli olan mineraller fazlası ile mevcut. Bugün de telefonda konuştuğumuz gibi, kuşlarıma uyguladığım bakım ve kür proğramını çok yakında bu forumda paylaşıcağım...umarım birçok üreticiye referans olur ve faydalanırlar.Cansay AKKAYA' Alıntı:Günay usta mineral bloklara kuşların ilgisi gayet iyi düzeyde.Özellikle bir erkek kuş tabandaki pislikleri kemiriyordu (forumda öğrendiğim bilgilere göre bunu mineral eksikliğinden yapıyormuş).Mineral bloğu taktıktan sonra pislikleri kemirme işini bıraktı.Sanırım mineral bloğun bu konuda büyük katkısı oldu.Umarım üretim devam eder.![]()
Killi gaga taşı hakkında telefonla arayanlar oluyor ve neden killi mineral bloğunu okaliptus mineral bloğu ile birleştirip tek ürün olarak sunulmadığını soruyorlar. Aslında bu benim için ticari açıdan büyük kolaylık olurdu, ama burada önemli bir detay var, kili okaliptuslu gaga taşı ile birleştirmememin sebebi kuşlara daha fazla seçenek sunmak, yani onları illaki kil tüketmeye zorlamamak. Bu nedenle gaga taşlarını 2 farklı formül olarak ürettik. Ben kafeslerimde her iki gaga taşından da bulunduruyorum, kuş o an hangisine ihtiyaç duyarsa ondan kemiriyor.