Gerçek jumbo mu ve yaşı kaçtır?

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay

umarım bu resimler işe yarar. bir de videoda eklemiştim kuyruk titremesini gösteren. gerçekten jumbo mudur ve yavru mudur acaba bu kuş?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Jumbo erkek ve 2-3 aydan daha büyük bir kuş. Kuyruk titremesi ile ilgili sitede araştırma yapabilirsiniz.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bence kuş jumbo ancak yanlış eşleşmelerden doğmuş bu yüzden gerçek jumbo vasfını taşımıyor.

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
show jumbo istemiştim özellikle. daha küçük olduğu için böyle olduğunu söylediler. yani kuş büyüdükçe o gözler tüyler içinde minicik kalacak yine. söylenen ve benim bildiğim bu. peki bu kuş ingiliz-jumbo eşleşmesinden doğan bir jumbo kırması mı sizce? yoksa jumbo değil sadece iri bir ırka ait bir kuş mu? bir de ay olarak şu aydan kesinlikle büyük değil diyebiliyor musunuz? misal taş çatlasın 4 aylık gibi? kuyruk titremesi güç nefes alıp vermesi olarak da araştırdım öyle bir durum var ise nasıl anlayabilirim?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Show Jumbo kanından gelme ancak genlerinde yanlış eşlemeler bulunduğu için boyut ve vasıf konusunda biraz eksikleri varı diye düşünüyorum. Yani sülalesindeki kuşlar yanlış kuşlarla eş yapılmış ve ırk küçülmüş.

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
ay olarak 2-3 aydan büyük dediniz ama yetişkin bir kuş değil değil mi? kafasındaki ilk 3 siyahlık silikleşmeye başlamış ama hala belli oluyor. 3-4 aylıktan büyük değildir değil mi? bir de solunum güçlüğü gerçekten var ise nasıl anlaşılır?

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
bence 3 4 aylıkdan daha büyük cere rengi ve gözlere bakılınca  5 ay den büyük diyebilirim fakat kafesındaki acılmaya bakınca daha küçük gibi

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
ben de o yüzden kararsız kaldım işte :( keşke net bir şekilde anlayan biri görse de bir içimi rahatlatsa :)

ErolDSV-ALMAnya

Takipçi Üyemiz
Adı
Erol
Soyadı
Baskal
slm,
bence kus 3-4 aylik ama daha yavru tüylerini tamamen deyistirmemis,bencede jumbo kani var ama biraz kücük kalmis.Vasifli olup olmadigi ancak yavruluk tüylerini atIktan sonra belli olur.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Pınar AKAY' Alıntı:
ben de o yüzden kararsız kaldım işte :( keşke net bir şekilde anlayan biri görse de bir içimi rahatlatsa :)
içiniz rahat etmıyorsa göturun aldıgınız yere

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Pınar AKAY' Alıntı:

Kuş show jumbo değil bu konuda içiniz rahat olabilir.

Erçin beyin attığı linkten karşılaştırma imkanınız bulunuyor.Bu verilen linkteki kuşlar sizin kuşunuzdan da oldukça küçük yaştalar (ay bakımından)gagalarındaki siyahlıktan anlayabilirsiniz ve duruşlarından açıkca farkı görebilirsiniz.

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
Evet linke baktim forumdaki yavru jumboları inceledim ancak muhabbet kuşları hakkında bilgim olmadığı için emin olamıyorum ki yorumlardaki farklılıklar da ortada :) sultanlardan anlarım ama muhabbet kuşlarından anlamıyorum malesef. Internette araştırdığım kadarıyla kafasındaki çizgilere bakınca küçük diyorum. Ama gözlere bakınca 7 aylık diyorum. Bu sefer 7aylık bir kuşun kafasında baya bir açıklık olması gerektiği için yine küçük diyorum. Kuşu inceliyorum normal kuşlara göre oldukça iri bir kuş küçük olmasına rağmen en azından 7aylıktan küçük olmasına rağmen. Yanakları da normal dururken şiş duruyor. Yani ya daha yavruluk tüylerini atmadı o yüzden jumboluğunu belli etmiyor diyorum. Ya da jumbo kırması diyorum. Aldığım yerden sipariş üzerine aldım malumunuz iri kuşlarda yavru bulmak biraz zor oluyor. Show jumbo ve yavru olarak aldım. Ama dediğim gibi yaş konusunda gözleri kafamı karıştırıyor. Jumboluk konusunda da jumbo kırması diye düşünüyorum?

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Kuşunuz vasıflı bi jumbo değil, jumbo mu oda muallakta.. En fazla 5 aylık resimden anladığım kadarı ile benim gözümde 5 aylık bir kuş yetişkin sayılmaz, zaten yetişkin olunca kafası tam açılıp beyazlayacak ve cere rengi koyu mavi bi renk tonunu alıcaktır, Jumbo veya değil güzel bi kuş hayırlı olsun.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Pınar AKAY' Alıntı:
Evet linke baktim forumdaki yavru jumboları inceledim ancak muhabbet kuşları hakkında bilgim olmadığı için emin olamıyorum ki yorumlardaki farklılıklar da ortada :) sultanlardan anlarım ama muhabbet kuşlarından anlamıyorum malesef. Internette araştırdığım kadarıyla kafasındaki çizgilere bakınca küçük diyorum. Ama gözlere bakınca 7 aylık diyorum. Bu sefer 7aylık bir kuşun kafasında baya bir açıklık olması gerektiği için yine küçük diyorum. Kuşu inceliyorum normal kuşlara göre oldukça iri bir kuş küçük olmasına rağmen en azından 7aylıktan küçük olmasına rağmen. Yanakları da normal dururken şiş duruyor. Yani ya daha yavruluk tüylerini atmadı o yüzden jumboluğunu belli etmiyor diyorum. Ya da jumbo kırması diyorum. Aldığım yerden sipariş üzerine aldım malumunuz iri kuşlarda yavru bulmak biraz zor oluyor. Show jumbo ve yavru olarak aldım. Ama dediğim gibi yaş konusunda gözleri kafamı karıştırıyor. Jumboluk konusunda da jumbo kırması diye düşünüyorum?

Yaş konusuna gelince 4-5 aylık arası bir şey daha yukarı-aşağı oynamaz.Gözlerdeki iris daha çok yeni oluşmaya başlamış.Bu vatandaşın ayağında bilezik yok sanırım ?Sizin ilk mesajda belirttiğiniz üzerine bu arkadaş show jumbo değil ama normal olarak jumbo gibi duruyor açıkcası videoyu da izleyince.Yavru mu derseniz hala yavru.Yalnız bu vatandaşın kuyruğunda bir bükülme dikkatimi çekti.Uzun yoldan mı geldi nasıl oldu bilmiyorum ama yolculuk hırpalanması gibi.Yinede siz nefes alışını vs izleyin bir anormallik varmı yokmu bakın...