Gerçek jumbo mu ve yaşı kaçtır?

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
Evet bilezik yok kuşta. Kuyruğu benim hatam. Dümdüz çok güzel bir kuyruğu vardı ama almaya giderken küçük taşıma kafesimi yanıma almayı unuttum. Dolayısıyla küçük karton kutuya kondu orda biraz kuyruğu bozuldu zaten. Eve geldiğimizde de tüneğini biraz geriye takmışım kafesten de kırıldı kuyruğu. Daha dün akşam geldik. Kuş normal yerli muhabbet kuşlarına göre oldukça sakin bir kuş. Yükseklere uçabiliyor ama öyle aşırı uçma taraftarı değil. Olduğu yerde duruyor dışarı çıkardığımda. Dün akşam eve geldiğinde dışkı ishal gibiydi bu sabah da öyleydi sanırım yol stresindendi. Bir de yemliği bulamamış kafeste alta inmediği için. Ben de sabah yukarıya da yemlik taktım ve elime alıp yemliğin başına götürdüm ama çok çok çok az yedi. Yeni olduğu için sanırım? Daldarıya dokunmadı bile sanırım ne olduğunu daha bilmiyor. Mineral bloğu kemirdi birazcık da. 1gündur beraberiz durum bundan ibaret :) başka bir şey fark etmedim henüz kuşta. çok uçmaması nefes alıp vermesinde güçlük olduğu için midir acaba dicem ama bu iri kuşların yerlilere göre daha hantal olduklarını, çok uçmadıklarını duymuştum. Hem daha yeni geldiği için de olabilir diye düşünüyorum. Bu arada ötüşü, sesi incecik :)

ensar06

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.cihadehli.net
Adı
Nurettin
Soyadı
Memişoğlu
bence ağır uçması diğer yerli kuşlar gibi hareketli olmaması kuşta jumbo kanı var gibi..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
İngiliz dediğimiz kuş Jumbo ile aynı şey aslında öyle bir ırk yok. Gösteri yani show muhabbet kuşu dediğimiz kuşlar ve de show muhabbet kuşu olmayanlar var. Bunlarülkemizde kullanılan ve bence yanlış terimler.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
İngiliz dediğimiz kuş Jumbo ile aynı şey aslında öyle bir ırk yok. Gösteri yani show muhabbet kuşu dediğimiz kuşlar ve de show muhabbet kuşu olmayanlar var. Bunlarülkemizde kullanılan ve bence yanlış terimler.
jumbonun kafa yapısı kafa ve göz tüyleri ingilizden biraz daha farklıdır ve büyüktür ayrıca jumbo ingilizden 1 tık daha iridir show jumbo ise bu farklılıklar kapsamında jumbodan dahada iridir.

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
Evde zaten kuşum var özellikle jumbo istediğim icin aldım ve sonuçta bildiğiniz gibi jumboların fiyatları da farklı oluyor. öğrenci bir adam o kadar para verip aldıysa kuşu jumbo diye o fark onun için daha da önemlidir :) bugün kuşu gösterdim birine. Resimde kuş ürktüğü için daha farklı çıkıyor. Flaş nedeniyle de farklılık oluyor. Kuşun jumbo olduğundan eminiz artık :) yorumlarınız için teşekkür ederim

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Pınar AKAY' Alıntı:
Evde zaten kuşum var özellikle jumbo istediğim icin aldım ve sonuçta bildiğiniz gibi jumboların fiyatları da farklı oluyor. öğrenci bir adam o kadar para verip aldıysa kuşu jumbo diye o fark onun için daha da önemlidir :) bugün kuşu gösterdim birine. Resimde kuş ürktüğü için daha farklı çıkıyor. Flaş nedeniyle de farklılık oluyor. Kuşun jumbo olduğundan eminiz artık :) yorumlarınız için teşekkür ederim
ozaman gözunuz aydın:)

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
Raşit bey inada gerek yok sanirim? Gosterdigim kisi de resimleri gorunce sizin gibi kesinlikle degil dedi. Fakat kusu gorunce tamam jumbo dedi. Ben anlatamiyorum sanirim? Resim cekerken flastan ve kusun urkmesinden dolayi kaynaklanan farkliliklar oluyor. Kusu canli gorseniz anlarsiniz demek istedigim seyi. Her neyse uzatmaya luzum yok sanirim tesekkur ederim. Su an zaten irktan ziyade kusun sagligi ile ilgilenmem gerek aslinda. Kuyruk titremesini sormustum? Ayrica diski da ishal. Keske bunlar hakkinda da bu kadar yorum gelseydi.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Pınar AKAY' Alıntı:
Raşit bey inada gerek yok sanirim? Gosterdigim kisi de resimleri gorunce sizin gibi kesinlikle degil dedi. Fakat kusu gorunce tamam jumbo dedi. Ben anlatamiyorum sanirim? Resim cekerken flastan ve kusun urkmesinden dolayi kaynaklanan farkliliklar oluyor. Kusu canli gorseniz anlarsiniz demek istedigim seyi. Her neyse uzatmaya luzum yok sanirim tesekkur ederim. Su an zaten irktan ziyade kusun sagligi ile ilgilenmem gerek aslinda. Kuyruk titremesini sormustum? Ayrica diski da ishal. Keske bunlar hakkinda da bu kadar yorum gelseydi.
siz soruyosunuz insanlar elinden geldiğince yardım ediyor, kimsenin inatlaştığını sanmıyorum bana kalırsa da kalıbımı basarım jumbo değil ilk yorumumda zaten düngün  çekilmiş resim koyun demiştim, ama sizin içiniz rahatlamış ve artık kuşun jumbo olduğundan eminsiniz önemli olanda bu, ayrıca düşünce ne olursa olsun size cevap verenlere inanmıyorsanızda nezaketen teşekküredebilirsiniz,

kuyruk titremesine gelince aşırı ise üşütmüş veya cereyanda kalmıştır bu durum için tarım ilacı satan yerlerden baytril alın ve 3 gün ağzına 1 damla damlatın daha sonra 3 gün arka arkaya suluğuna vitamin koyun,aşırı değilse korktuğundan ve yerine alışma evresinde olduğundandır, alışınca geçer. ishal içinse şunu söyleyeyim popo tüylerine dışkı yapışıyorsa ishaldir aksi taktirde bu kuşlar dışkısını yaparken aynı zamanda işer ishal değildir. eğer ishalse yine tarım ilacı satan yerlerden diasto adlı ilacı alın ve kullanın aynı gün ishali kerser.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
siz soruyosunuz insanlar elinden geldiğince yardım ediyor, kimsenin inatlaştığını sanmıyorum bana kalırsa da kalıbımı basarım jumbo değil ilk yorumumda zaten düngün  çekilmiş resim koyun demiştim, ama sizin içiniz rahatlamış ve artık kuşun jumbo olduğundan eminsiniz önemli olanda bu, ayrıca düşünce ne olursa olsun size cevap verenlere inanmıyorsanızda nezaketen teşekküredebilirsiniz,

kuyruk titremesine gelince aşırı ise üşütmüş veya cereyanda kalmıştır bu durum için tarım ilacı satan yerlerden baytril alın ve 3 gün ağzına 1 damla damlatın daha sonra 3 gün arka arkaya suluğuna vitamin koyun,aşırı değilse korktuğundan ve yerine alışma evresinde olduğundandır, alışınca geçer. ishal içinse şunu söyleyeyim popo tüylerine dışkı yapışıyorsa ishaldir aksi taktirde bu kuşlar dışkısını yaparken aynı zamanda işer ishal değildir. eğer ishalse yine tarım ilacı satan yerlerden diastop adlı ilacı alın ve kullanın aynı gün ishali kerser.
+++

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
Tesekkur kac defa ettim zaten? Kabalik yaptigimi sanmiyorum. Buradan da kac kisi jumbo dedi kac kisi degil dedi. Resimler yaniltiyo yapacak bir seyim benim yok. Elimden geldigince duzgun cekmeye calistim. Ne yazik ki telefonu gosterdigimde kus urkuyor ve kendini geri cekiyor diklestiriyor bu da o kabariklarini gizliyor arti flassiz ceksem karanlik oluyor flasli ceksem gaga renginde oynama oluyor vb gibi sorunlar. Yani bunlara benim yapabilecegim bir sey yok. Durumu izah ettigim halde hala daha o konuda yorum yapilmasi gereksiz. O yuzden oyle bir yorum yazdim. Bugun gosterdigim kisiye de basta fotograflarini gosterdim bu asla jumbo degil dedi. Ama dedigim gibi kusu gorunce anladi ne demek istedigimi anladi. Kuyrugu surekli titriyor tecrubem olmadigi icin asiri veya normal yorum yapamiyorum malesef. Video eklemistim bu konuda. Diskiya gelince evet kusun poposuna yapisiyor o yuzden direkt ishal demistim.  Pogo ishal ilaci verdi bir arkadasim o nasildir ise yarar mi iyi midir? Ise yaramaz derseniz dediginizi bulmaya calisirim yarin

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
Evet uzerinde pogo anti ishal yaziyor. Tum kuslar icin diyor.  :'(

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Selam öncelikle belirtmekte fayda var kuşunuz kesinlikle jumbo kanından gelmektedir. Fakat anne ve babaların tüy yapılarından dolayı, yetersiz beslenme gibi faktörlerden fiziki açıdan yeterli düzeye gelmeyeceği aşikar. Moralinizi bozmayın bu konuda tecrübe yaşanılarak öğrenilen bir durum ne yazıkki. Kuşunuzun rahatsızlığına gelecek olursak kuyruk atması kuşlarda astımın habercisidir ve astım rahatsızlığına yakalanan bir kuş kısa bir uçuşta soluk soluğa kalır ve uçmaya devam edemez. Buradan yola çıkarak kuşunuzu ev ortamında salarak uçuş esnasında gözlemlemenizi öneririm. Şayet astım bile olsa tedavisi olmayan bir rahatsızlık değildir. Yoğun ishal olan kuşlardada kabarma ve durgunluk gözlemlenmektedir. Dışkı bölgesindeki tüylerde yeşil renge dönme gözlemlenir. En iyi tedavi ilacı sağ taraftaki menülerde bulunan sulphamazhatin adlı antibiyotik özellikli ishal ilacıdır. Günde bir damla ağıza 3 gün verdiğiniz takdirde sıkıntısı büyük ölçüde bitecektir. Ayrıca ishal döneminde kuşlara mama  vitamin ve yeşil sebzeler verilmemelidir. Son olarakta kuşunuza yağ biberi ve dal darı  gibi besinler verirseniz ishalinde çok faydalı olacaktır. Hayırlı günler dilerim.

dthunter

Üyemiz
Adı
Kenan
Soyadı
Ölçek
Arkadaşım bu kuş en fazla 4 aylık gözlerinin siyahından belli. Kuş 7-8 aylık olduğunda gözleri daha açık gri olur , 10-12 aylık olduğunda grilik kalmaz artık beyazlaşır, yaşı konusunda için rahat etsin. Ama Jumbo konusuna gelince; her ne kadar Jumbo kanı var gibi görünsede saf Show Jumbo değil büyük ihtimalle Jumbo kırması.

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Dediğim gibi biz de jumbo olduğuna eminiz ama show jumbo mudur kırma mıdır o konuda yorum yapmıyoruz. Kuş ishal dışkı popoya yapışıyor ve popo kısmı sürekli ıslak ve yeşil. Dün patates haşlayıp verdim. Daha iyi yem yemeye başladı dünden beri. Kuyruk titremesi ishalden dolayı kuştaki halsizlik nedeniyle olabilir dediler. Bekliyorum ishali geçsin yine kuyruk titremesi olursa veterinere götüreceğim. Uçmasında sorun yok aslında. Ama çok uçmuyor. çok çok kısa mesafeleri uçuyor ve uçtuğu yerde duruyor. O yüzden anlayamıyorum nefes almakta zorlanıp zorlanmadığını. İshali geçsin dediğim gibi veterinere götürürüm onlar anlar herhalde. Bir de eğer ki nefes almasında zorluk yaşıyorsa astım ise bu diğer kuşuma geçer mi bulaşır mi?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
siz dediğim ilaçları alın ve kuşa uygulayın faydasını göreceksiniz ayrıca her veteriner de kuşdan anlamaz

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
jumbo yada degıl kırık yada degıl ne fark eder. kuş alınmış, insanlar yardım etmeye çalışmış yorum yaparak. herkesın ıyı nıyetlı olduğunu dusunuyorum. Kuş iyi bir kuş sonuçta, sağlığına dikkat edin yeterli. geçmış olsun