GÜVENDİĞİMİZ SATICILARDAN KUŞ ALALIM

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
İlker ÖZKARA' Alıntı:
öncelikle geçmiş olsun.benim söyleyebileceğim tekşey.çok adette yurtdışı show ve hollanda aldım ama bugüne kadar hiç sorun yaşamadım ve yavrusunu almadığım kuşta yok.halen de almaya devam ediyorum.ben kendim şahsım adına ithal kuş getiren arkadaşlara teşekkürü borç bilirim.
ilker abime katılıyorum türkiyedeki bütün show kuşlar ithal hangi üreticiye bakarsanız bakın hepsinde yurtdısı bilezikli kuşlar vardır yerli adına konuşmuyorum tabii çok kalite yerli üretici abilerimiz kardeşlerimiz var ama show kusu kalite ve vasıf olarak avrupanın çok gerisinde kaliteyi artırmak için yurt dışından kuş almak lazım ki herkes alıyo hiçbir üretici benim kümesimde yurtdısı bilezikli kuş yok diyemez e onlarda sizin deyiminizle ithal oluyo benimde kümesimde ithal kuş var ve allaha çok şükür hepsinden yavruda aldım ha su var ölen olmadımı oldu canlı hayvan işinde ben kuş öldürmem mantalitesi yoktur bu böle bilinmeli saygılar..

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Abilerim, kardeşlerim, arkadaşlarım derdime ortak olup moralimi bir nebzede olsun düzelmesine vesile olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Şimdi ithal getirilen kuşlar hakkında söylemek istediğim asıl nokta muhattap olabileceğimiz kim var. Petshop sahibi Mesut bey aksi bir durumda müşterisinin haklarını gözardı edemez yada telefonlarına bakmıyorum diyemez sonuçta bir esnaftır kendisi ben Mesut beylede alışveriş yamak istedim olmadı Zafer Beyden kuş aldım kendisine kurumaya yakalandığını söyledim tüh ya dedi bu kadar ve dikkat ederseniz telefonu sadece kuş satacağı zamanlar açık. Yazdıklarımı geceleyin alel acele moral bozukluğu ile yazdım evet ama herşeyi tartarak yazmaya kalkıncada orta yoldan çıkışımız olmuyor. Canlının bir garantisi yoktur ama satıcının bir garantisi olmalıdır. Ahmet Salman, Yavuz Alptekin ben bu abilerimdende alışveriş yaptım tabiki Ahmet abinin konuda bahsettiği gibi vasıflı kuşunu diyelim 400 diyor bende aa aynısı 180 lira diyorum mantıken bazen doğru çıkıyor bazen yanlış.. yani rus ruleti ithal işi scrsini bilmiyor bir çok ithal kuşlarını satan arkadaşlarımız.

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Salih bey öncelikle geçmiş olsun.
Bence konunuzu kuş ithalatını hakkıyla yapan ve satan kişileri zan altında bırakmadan,ithal kuş almayı düşünen kişilerin gözünü korkutmadan BİLMEDİĞİNİZ KİŞİLERDEN VE UCUZ FİYATLI İTHAL KUŞ ALMAYIN şeklinde açsaydınız daha iyi olurdu.
Sağlık belgeleri ve menşei belli,yasal yollardan ithal edilmeye engeli olmayan ortalama bir kuşun fiyatı yurtdışında 30-40 euro civarındadır ve 1500-2000 euroya kadar kuş mevcuttur.Bunun gümrüklenmesi,nakliyesi,ülkemizdeki karantina şartları ve ithalatçının karınıda üstüne koyun ve satılması gereken gerçek fiyatı siz tespit edin.
Komşu ülkelerde bu kuşlar 25-30 TL arasında satılıyor ve aklınıza gelmeyecek sağlıksız şartlarda kaçak olarak ülkemize sokuluyor.Sizin ithal kuşlarımda KURUMA hastalığı çıktı diye tabir ettiğiniz şey bu sağlıksız şartların sonucudur.Kuruma aslında bir hastalık değil,çeşitli hastalıkların son aşamasıdır.
Lafı fazla uzatmadan ithal kuş alacak arkadaşların,tanımadıkları,bilmedikleri ve herhangi bir durumda bir daha bulamayacakları kişilerden,ucuz fiyatlı,bileziksiz kuş almamalarını öneririm.

ustura

Üyemiz
Adı
veysel
Soyadı
uğur
arkadaslar öncelikle kimse k.bakmasın ama suriye kuşu geldiği zaman üreticinin vay haline diyorsunuz 12,13 e satıyor diyorsunuz...Bukdr yerli vasıflı jumbo üreticimiz varken şhow jumbo ithal edildiği zaman kimse vay haline demiyor şhow jumbo üreten arkadaslarımın neden çünkü  çok daha ucuza alıyorsunuz üretmek çabasıyla işinize geldiği gibi algılıyorsunuz yerli üreticimin jumbosu elinde kalıyor neden ithali var çünkü umarım yanlış anlasılmadan anlatabilmisimdir kendimi...

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
Tekrar gecmis olsun. Salih kardesim.
Ben senin vesilenle herkese seslenmek istiyorum.
Senin yasamis oldugun talihsizlik Zafer kardesimizin kotu bir satici oldugunu gostermez.ben sahsen Zafer ve Metin kardesimizden kus alip uretmis bircok uretici biliyorum. Bu iki arkadasimizin Turkiye'deki show jumbo kalitesine olan katkilari yadsinamaz. Millet kirma kuslari jumbo diye satarken, bu arkadaslardan ogrendi jumbo vasiflarini. Bence yigidi oldurelim ama haklarini yemeyelim.

Sizinlede ilk firsatta yuzyuze gorusmek dilegiyle ;)

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Allah razı olsun mesut bey beni aradın üzüntüme ortak oldun, seninle ilgisi olmasada yaşadığım problemin zaferin hatası olmadığını ve piyasada olan biten hakkında kısa bilgilendirmeler yaptın. Tabi şunuda unutmadan söylemeliymki bende hatasız değilim kontrol etmeden uzaktan kuş alarak ya hayyum ya kayyum diyerek böyle bir sıkıntıya davetiye çıkardım. Konu çıkmaza sürüklenmesini istemiyorum çünkü hakikaten Alpay abininde söylediği gibi her satıcı bir değil fakat genelinin ben kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ticari olarak baktığında yapılması gerekenler yapılıyor benim gibi hobicilerde konuya fevri bakıyor. Dert anlatmadan derman bulunmuyor biz bir aileysek sitemlerimizde olacak hatalarımızda, hatalı konuşmalarımızda Zafer arkadaşlada ben üzerine düşerek bu durumun konuşmadım şuanda ülke dışındaymış sanırım geldiğinde kısmet olursa tekrar konuşacağım sıkıntımı eminim oda bu duruma kayıtız kalmayacaktır.  Mesut bey inşallah görüşeceğiz ziyaretinize geleceğim saygılarımla..

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
Salih kardesim cok dogru soylemissin. Biz bir aileyiz.
Insallah iyi haberlerinide aliriz.

aliozen

Uzman Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özen
Alpay BİLİR' Alıntı:
Bence konunuzu kuş ithalatını hakkıyla yapan ve satan kişileri zan altında bırakmadan,ithal kuş almayı düşünen kişilerin gözünü korkutmadan BİLMEDİĞİNİZ KİŞİLERDEN VE UCUZ FİYATLI İTHAL KUŞ ALMAYIN şeklinde açsaydınız daha iyi olurdu.
Sağlık belgeleri ve menşei belli,yasal yollardan ithal edilmeye engeli olmayan ortalama bir kuşun fiyatı yurtdışında 30-40 euro civarındadır ve 1500-2000 euroya kadar kuş mevcuttur.Bunun gümrüklenmesi,nakliyesi,ülkemizdeki karantina şartları ve ithalatçının karınıda üstüne koyun ve satılması gereken gerçek fiyatı siz tespit edin.
Komşu ülkelerde bu kuşlar 25-30 TL arasında satılıyor ve aklınıza gelmeyecek sağlıksız şartlarda kaçak olarak ülkemize sokuluyor.Sizin ithal kuşlarımda KURUMA hastalığı çıktı diye tabir ettiğiniz şey bu sağlıksız şartların sonucudur.Kuruma aslında bir hastalık değil,çeşitli hastalıkların son aşamasıdır.
Lafı fazla uzatmadan ithal kuş alacak arkadaşların,tanımadıkları,bilmedikleri ve herhangi bir durumda bir daha bulamayacakları kişilerden,ucuz fiyatlı,bileziksiz kuş almamalarını öneririm.
Facebook da Alpay beyin bir paylaşımı dikkatimi çekmişti...
İthal kuşları gelmiş fakat henüz karantinada (kendi karantinasında) olduğu için kuş satışını ''Karantina sonrasında satışa çıkacaktır'' diye eklemişti...
bu tür uygulamaları yapan arkadaşlarımız var, alım satım konusunda hassas davranan üretici ve ithalatçı arkadaşların değerlendirilmesinde fayda görüyorum...
Saygılar

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
Arkadaşlar uzun zamandır güzel bir kümes oluşturmak adına daha vasıflı kuşlar almak için İstanbulda kendisi komşu ülkelere gidip kuş toplayıp jumbo kuşları 180 liradan bizim sitemizde satışa sunan satıcılar var. Ben kendilerini suçlamak bazında değilde bilinçlendirme anlamında sizlere söylemek istedim. 9 kuş aldım 3 tanesi kuruma çıktı 4 tane aldım bir tanesi allaha emanet konu açtım hastalığı hakkında yakında oda  yolcu olur.. Şunu bilmenizi isterimki inandığınız güvendiğiniz ve bildiğiniz insanlarla ticaret yapınız ithal kuşları satıcı bilmiyor hemen elinden çıkartmak tek amacı olduğunu bilelim uygun fiyata alacağım derken 600 liraya yakın fiyatlık kuş telef oldu. Kümesime gelince emin olun çok dezenfekte gelen kuşlar hemen ayrı eşe atılır birbirlerine temas sağlanmaz yani kendi kümesimde böyle hastalıklar yokken oldu bu durumlar. Birde şunu artık söylemekte istiyorum yurtiçi satıcılarımız artık fiyatları makul seviyeye getirmelilerki benim gibi kimse üzülmesin.. Vasfına aldanıp makul fiyata kuş alacağım diye paranız kuş olup uçmasın saygılarımla..

Malesef defalarca bir çok arkadaşım dile getirmesine karşın yerli üreticilere karşı ee şurda ithal şu fiyat,  eee  burda şu fiyat diyerek tepki vererek sizin gibi ithal alan birçok hüsrana ugramıştır...İllaki yerli üreticimiz bu düzeni oturtana kadar ne kadar para harcadı bunu bilen yokkk  tabiki...İllakı yerli üreticimizin fiyatı biraz farklı olacak...

Hala birçok arkadaşımız 17-18 tl şurda ithal var deyip bize bunları gösterip ordan damızlık almaya çalışıyorlar...Allah yolunu açık etsin...sonunda bu kuşlar kendisine 40-50 tl ye malolacak haberi yok...Allah yolarını açık etsin...İthaller bedava almaya devam..

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Musa AKAR' Alıntı:
öncelikle geçmiş olsun salih. ithal kuş mevzusunu bildiğim kadarıyla anlatayım. bizim buralarda suriye kuşları meşhur adamlar getirir getirmez satma derdine giriyor çünkü kuş ortama alışık değil hava koşulları yemi suyu büyüdüğü ortam farklı olduğu için hayvan strese giriyor yada hastalanıp ölüyor. ithal kuş getirenlerin öncelikle kuşları belil bir süre kümeslerinde gözetim altında bırakmaları gerekiyor diye düşünüyorum. kuş adapte olup biraz ülkemizin şartlarına ayak uyduruncaya kadar en azından bekletsinler. bende bugüne kadar kaç tane ithal kuş aldıysam %70 ini kaybettim ya kuruma girdi yada kuş kusa kusa gözlerimin önünde eriyip gitti. biz üreticilerin yapması gereken bilinene ve sağlam insanlarla alışveriş yapalım bence ithal kuşunda çürüğü ve kalitelisi var onun için herkesi aynı kefeye koymamak lazım ..        banada cok satmak istediler yem fiyatına yinede almadım on katına bildigim site arkadaşlardan alırım daha emniyetli olur  diye düşünüyorum  selamlar..
Musa bey çok dogru karar...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Alpay BİLİR' Alıntı:
Her pahalı kuş 4x4 deil kesinlikle buna da kimse aldanmasın...
Kısaca tanımadık, bılmedik, daha önce alışverişinizin olmadığı kişilerden ve kefili olmayan satıcı kişi ve kişilerden alış veriş yapmayınız...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Yaklaşık 1,5 ay önce Ankara ya gittim... Şahin beyin kümesini gezdim...İnanın belki yutr dışındaki belli başlı üreticilerin arasına girer ve hatta onları geçebilirde...Türkiyede böyle yerli üreticilerimiz varken niçin hala ipi sapı belli olmayan ithal kuşların peşinden koşturuyoruz ki...

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Yahya SAYIN' Alıntı:
Her pahalı kuş 4x4 deil kesinlikle buna da kimse aldanmasın...
Kısaca tanımadık, bılmedik, daha önce alışverişinizin olmadığı kişilerden ve kefili olmayan satıcı kişi ve kişilerden alış veriş yapmayınız...
YAYHA ABİ VALLA DOĞRU İTHALİN BU SIKINTISI VAR AMA YERLİLERDEDE AYNI PROBLEMLER ÇIKABİLİYOR SALİH ARKADASIMIZ İTHAL ALDIGI İÇİN ÖYLE BİR SIKINTIYLA KARŞILAŞMIŞ YERLİLERDEDE BU TÜR HASTALIKLAR MEVCUT BU TÜR SATICILARDA MEVCUT MALESEF

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Yahya Abi şimdi şahin abimiz 700 lira diyor şimdi en iyi yavru kuşuna kanını filan bilemem ben çok iyidir süperdir v.s. Ortamıda germek değil amacım fakat bazı şeyleride açık açık konuşmak gerek. ithal kuşu  bende çok sevdiğimden almak için sıraya girmiyorum Herkes ismi duyulmuş abilerimize yönlendiriyor gidincede fiyatlarıda uçuk oluyor mecbur ithal ruletine yöneliyoruz. Tabi burada ithal satan arkadaşlar pek deklare etmiyorlarda hangi satıcı ile konuşsam isim vermiyorlar ama piyasada bilinen bir çok üretici bizden kümesine kuş alıyor 1 e aalıp size satıyor 2 ye diyor münakaşaya girmek istemiyor tabiki satıcı kişilerde herkes kendi menfaatini korumaya çalışıyor. Olan bizim gibi 2. sınıf üretim yapmaya çalışan hobicilere kendi çarkını döndürmeye çalışanlara oluyor. Kimse kusura bakmasın adamın 180 liraya sattığı vasıftaki kuş üretsin abilerimiz 250 ye versin alalım alalımda onlarınkide garanti değil aslında ama nihayetinde ülkemizde olduğu için ismini lekelememek adına hasta kuş satışı yapmaz nihayetinde.. 400-500 e vermeye devam ederse bizler daha çok ithal kuşta getirttiricez kurumayada çok karşılaşıcaz çünkü cüzdanımızdaki rakamlar belli.. Zengin adamın kuşla işimi olur..

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Tabi burada ithal satan arkadaşlar pek deklare etmiyorlarda hangi satıcı ile konuşsam isim vermiyorlar ama piyasada bilinen bir çok üretici bizden kümesine kuş alıyor 1 e aalıp size satıyor 2 ye diyor münakaşaya girmek istemiyor tabiki satıcı kişilerde herkes kendi menfaatini korumaya çalışıyor

bilezik kırma dedikleri bu olsa gerek

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Kuşları aldığım Zafer beyle irtibat kurdum kendisi çok medeni bir şekilde hassasiyetimi olgunlukla karşıladı ve yurt dışından döndüğünde bana yardımcı olacağını söyledi. Allah razı olsun kimseye önyargılı yaklaşmamak gerek .. bugün bir arkadaşla konuştum yerli üretici bir arkadaş hasta kuşu satmış arkadaşıma satıcı geri almış zorla ama binbir dereden su getirerek .. yani hakikaten satıcıyı çok iyi seçmek gerekiyor..