HALSİZ KUSLARIM...

oktaykoc

Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
koç
SELAMLAR KUSLARIM HALSIZ KENDILERINI KABARTMIS HALDE DURUYORLAR...BULUNDUKLARI ORTAM SOGUK ALMAYAN RUZGAR ALMAYAN BİR ORTAM... ONERI VE TAVSIYELERINIZ NELERDIR

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Bendeki çiftlerden birinin erkeği de aynen böyle tavsiye istiyoruz :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
daha fazla bilgil verirmisiniz?
ne kadar zamandır bu şekildeler, kaç kuşunuz var? detaylı bilgi verin

oktaykoc

Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
koç
henuz yenı aldım kuslarımı suanda ortalama 7 8 takımı bu sekılde bugun sularına supervit ve mineral takvıyesı yaptım...bakalım ne olacak

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
zaman geçirmeden kursaklarını ve yem yeme durumlarını kontrol edin yem yemiyorlarsa youtube da muhabbet kuşu elle besleme videoları var onları izleyip kuşları elle besleyin ayrıca baytril enjeksiyonluk çözelti alıp suluklarına 2 damla damlatın

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
bendede 2 tane kuşum yanı durumda salmaya salmışım kendilerini kabartıyorlar yeme içmeleri yerinde ama kafalarını kanat altına koyup günün bir kısmını öyle geçiriyorlar ne ölüyorlar ne düzeliyorlar yaklaşık 2-3 aydır böyleler aynen şu fotodakiler gibi duruyorlar
fotolar alıntıdır

oktaykoc

Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
koç
dediğim gibi bu aksam supervit ve multıvıtamın ekledım sularına sonra cıktım yemlerınede aspur karıstırdım...bakalım etkılı olacakmı yarın mamada verecegım

ErcanUçar

Takipçi Üyemiz
Adı
Ercan
Soyadı
Uçar
Yem yediklerini ve su içtiklerine eminmisiniz genelde butarz narin yapılı hayvanlar susuzluga  ve aclıga dayanamayıp hastalanabiliyor ve böyle üzücü olaylar basımıza gelebiliyor...

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
zaman geçirmeden kursaklarını ve yem yeme durumlarını kontrol edin yem yemiyorlarsa youtube da muhabbet kuşu elle besleme videoları var onları izleyip kuşları elle besleyin ayrıca baytril enjeksiyonluk çözelti alıp suluklarına 2 damla damlatın
+100000

....... STRESE  BAĞLI OLABİLİRLER  YADA YEMDE YAHUT BAŞKA BİR NEDEN DOLAYI  BAYTRİL ÇÖZÜM OLACAKTIR RABBİMİN İZNİYLE LAKİN GÖKHAN BEYİN DEDİĞİ GİBİ KONTROLÜ ELDEN BIRKAMAYINIZ

bkanlikavak

Yeni Üyemiz
Adı
bilal
Soyadı
kanlıkavak
Arkadaşlar ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde bahar hastalığı denilen iklim değişikliğine bağlı bir hastalık var bu hastalıkta kuş tüylerini tıpkı ishal olmuş gibi kabartır yem mama yemez ve neticesinde sonuç genellikle ölümdür.Bu hastalık çok sinsi bir anda sağlam olan kuşu bir gün içerisinde hasta edip öldüre bilir.İlk baharda 60 adet muhabbet kuşumu bu hastalık yüzünden attım. Sizlere tavsiyem bu belirtileri gösteren kuşyunuzu bulunduğu ortamdan hemen uzaklaştırıp sularına 3 gün boyunca baytril veya vil foxs vermeniz, yemlerine veya mamalarına diyazeyma 256 probiyotik takviye etmeniz çok ilerlemiş ise hastalık gögüs bölgesinden insilün iğnesi ile 00,5 ml aşı enjekte etmeniz ki bu kuşunuz yem yemiyor ve su içmiyorsa yapılacaktır. deaylı bilgi için 05445573324 nolu telden arayabilirsiniz

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Bilal KANLIKAVAK' Alıntı:
Arkadaşlar ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde bahar hastalığı denilen iklim değişikliğine bağlı bir hastalık var bu hastalıkta kuş tüylerini tıpkı ishal olmuş gibi kabartır yem mama yemez ve neticesinde sonuç genellikle ölümdür.Bu hastalık çok sinsi bir anda sağlam olan kuşu bir gün içerisinde hasta edip öldüre bilir.İlk baharda 60 adet muhabbet kuşumu bu hastalık yüzünden attım. Sizlere tavsiyem bu belirtileri gösteren kuşyunuzu bulunduğu ortamdan hemen uzaklaştırıp sularına 3 gün boyunca baytril veya vil foxs vermeniz, yemlerine veya mamalarına diyazeyma 256 probiyotik takviye etmeniz çok ilerlemiş ise hastalık gögüs bölgesinden insilün iğnesi ile 00,5 ml aşı enjekte etmeniz ki bu kuşunuz yem yemiyor ve su içmiyorsa yapılacaktır. deaylı bilgi için 05445573324 nolu telden arayabilirsiniz
bende geçen hafta bir kuşumu bahsettiğiniz hastalıktan kurtadım sizin dediklerinize ilave olarak hayvan zaten yem yemiyor ve su içmiyordu bende şırınganın ucuna ince silikon hortum takıp şırınganın içine baytril ile arı mamayı karıştırıp şırınganın usundaki hortumu hayvanın kursağına sokarak 3 gün bu şekilde besledim 3 günün sonunda hayvan düzeldi daha sonrasında da 3 gün de suluğuna supravit vitamin koyup verdim. şuan allaha şükür hastalığı atlattı ve keyfi yerinde.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
bende geçen hafta bir kuşumu bahsettiğiniz hastalıktan kurtadım sizin dediklerinize ilave olarak hayvan zaten yem yemiyor ve su içmiyordu bende şırınganın ucuna ince silikon hortum takıp şırınganın içine baytril ile arı mamayı karıştırıp şırınganın usundaki hortumu hayvanın kursağına sokarak 3 gün bu şekilde besledim 3 günün sonunda hayvan düzeldi daha sonrasında da 3 gün de suluğuna supravit vitamin koyup verdim. şuan allaha şükür hastalığı atlattı ve keyfi yerinde.
Şırınganın ucuna takılan silikon hortum olarak ne kullandınız, ben hortum arıyorum...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ahmet KARA.' Alıntı:
Şırınganın ucuna takılan silikon hortum olarak ne kullandınız, ben hortum arıyorum...
bisiklet tamircilerinde SİBOP LASTİĞİ bulunur
onlardan kullanın

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Mert AYDIN' Alıntı:
bisiklet tamircilerinde SİBOP LASTİĞİ bulunur
onlardan kullanın
ben mert beyin dediği sibop lastiğini ankarayı komple aramama rağmen bulamadım medikalcilerde ince silikon hortum var en incesi onlardan alabilirsin ankarada olsaydın verirdim sana

oktaykoc

Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
koç
SANIRIM TOPARLANMALAR BAŞLADI YEM YEMELERI DUZELDI VE KEYIFLENDILER ODA SICAKLIGINI GECE GUNDUZ 21 22 DERECEYE YUKSELTTIM GUNLUK YEM SU VE MAMA DEDİĞİSİMİ YAPIYORUM AYRICA YULAF VERDIM GAYET KEYIFLI YIYORLAR GELISMELER VAR ILGINIZ ICIN HERKEZE TESEKKUR EDERIM

levent006

Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ERMİŞ
  Peki neden kaynaklı bi halsizlikmiş ve ne kullandınızda düzelmeler oldu bunları saptaya bildinizmi.Bence birazda yemdeki aspur oranını arttırın benim izlenimlerime göre aspur kuşların direncini arttırıyor isalleri falan varsa çobuk toparlıyolar.