hangi yemi almalıyım

burakkekec

Takipçi Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
kekeç
arkadaslar kolay gelsin ben yem alıcam ama arastırıyorum acıkmı yoksa kalıtelımı yem almalıyım kapalı kalıteli yem diyorsanız neyi onerirsiniz ve bide versele laga frutti patte almayı düşünüyorum ama bozulur korkusuyla alamıyorum sizce ne yapmam gerekiyor tek çiftim var 2 ay süredir bakıyorum hobi amaçlı ama kaliteyle beslemek istiyorum :)
herkeze hayırlı satışlar şimdiden teşekkür ederim herkeze  :) :)

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
tek çiftin varsa vitakraft öneriyorum. çok çiftin varsa çuvalla vivid olabilir. bravo da üçüncü olur.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Burak Bey,

Biraz daha detaylı sormanızda yarar var. Kaç kuşunuz var? Ne kadar zamandır besliyorsunuz? Amacınız nedir konuşturmak mı? Yoksa üretmek mi? Bu arada birçok yerde muhabbet yemlerinin içinde bulunan protein ve diğer maddeler ayrıntılı olarak var önce onları da bir okuyun arkadaşlar da mutlaka yardımcı olacaklardır.

burakkekec

Takipçi Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
kekeç
kardeş tek çiftim var çok arastirdım Vitakraft bunu ve versele laga oneriyorlar napcamı sasırdım

burakkekec

Takipçi Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
kekeç
ayhan bey merhabalar yaklaşık 1 sene kadar oldu tek beslıyordum cıft yaptım bu 2 ay kadar oldu besleyelı uretmek hobi amaclı ve sevgimi herseyi katarak yapmak istiyorum :) bu aldıgım yemlerde yeşil sarı kırmızı tuaf seyler var onlar nedir bide yağ yazmışlar ekmek yazmışlar biri başka bsy kafam karıştı

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Tamamdır. Anlaşıldı.

Ben şahsen doğal beslemeden yana birisi olarak kendime göre tavsiye vereceğim.

Kuşlarınıza vereceğiniz darı yem tipini herhangi bir zahireciden veya petshoptan alabilirsiniz. Dediğim gibi internetten darıların protein değerleri yanlış hatırlamıyorsam % 18-22 arasında değişiyor çoğuda karışım halde satılıyor. Yani markadan dolayı çok fark eden bir durum yok. Ödediğiniz para ambalaja gider.

Kuşlarınıza mama şart bunun hazırlanışını yine internetten bulabilirsiniz. içinde yumurta, yumurta kabuğu, havuç, ve kıvam için kuru karışım olmazsa olmazı bence taze hazırlayıp günlük veriniz. Kalsiyum içinde kafeste birşeyler bulundurun.

Yeterli mi? Hayır. Benim tavsiyem üreme için E vitamini gerekiyor ayrıca diğer vitaminlerde sağlık için.
E vitaminini yine hazır olarak ta satın alabilirsiniz. Doğal olarak ta keçiboynuzunu öğütüp mamanın üzerine çay kaşığının ucuyla yumurtlama başlayana kadar ilave edebilirsiniz.

Bu arada kuşlarınızda yağlanma hatta aşırı besin ile yağlandırma yapmamalısınız. Burada herşeyi anlatmak mümkün değil. Forumdan ilgili kısımları incelemenizi ve kendi kararlarınız vermenizi öneririm.

Kolay gelsin.

burakkekec

Takipçi Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
kekeç
çok güzel konuştunuz ayhan bey çok teşşekkür ederim zaten karışım yapıyorum haşlanmış yumurta brokoli gibi karışımla ama onu ne sıklıkla yapmalıyım yumurta olduğunda ne yapmalıyım ne vermeliyim dal darı almalımıyım çok soru sormam gerkiyor ama sizinde başınızı ağrıtmak istemiyorum

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Sıkıntı yok. İstediğiniz kadar sorun vakit buldukça cevaplarız.
Şimdi yumurta hergün olabilir ama dozaj önemlidir. Ben 6 çift kuşa hergün yarım yumurta ve diğer ilaveler ile mama hazırlıyorum. Belki birçok kişi buna itiraz eder ama ben hergün veriyorum. Dediğim gibi bu benim dozajım. Birde kuş başına 1 tatlı kaşığı veriyorum ama yavrulu olanlara torpil yapıyorum. Öyle tepeleme mama kabını doldurmuyorum. Sizde ziyan olmayacak kadar hazırlarsınız umarım.
Dal darı size kalmış. Ben yabancı videolarda görünceye kadar dal darıdan haberdar bile değildim. Siz 1 çift yerli bakıyorsanız çok gerekli bir şey değil bana göre.

Başka sorularınız olursa çekinmeyiniz. Diğer arkadaşlar da cevap verirler.

burakkekec

Takipçi Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
kekeç
ayhan bey ben mamayı yaparken her zaman cok fazla yapıyorum ve ya cok katı oluyor cıgkofte kıvamında yada lapa lapa oluyor bır turlu ayarlıyamadım 1 cıft kus ıcın ne kadar yapmalıyım bunu onerebılırmısınız yoksa goz kararımı ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Benim yaptığımı anlatayım. Siz 6da birini yaparsınız.
Yarım Yumurta rendesi, Kabukları ince kırılarak, bir küçük havuç, 3 tatlı kaşığı kuru katkı malzemesi,
Ben Kuru mama katkı malzemesini, 250 gr cici bebe (Gri renkli zengin olan), 150 gr galeta unu veya kuru ekmek robotta çekilmiş, 100 gr yeşil mercimek kahve değirmeninde çekilmiş, 100 gr kırmızı mercimek yine toz haline getirilmiş, 100 gr pirinç unu, 100 gr mısır unu ve 4-5 tane kalamar kemiği robotta iyice hepsini karıştırıyorum.

Mama üzerine ilave olarak Hobi E sadece yumurta gelinceye kadar Hobi S haftada 3-4 gün bir çay kaşığının 10 da biri kadar mama kabının üzerine sepriyorum. Son derece az, tuz ilave der gibi.

Mama kıvamı ayarlamak kolay. Yukarıda verdiğim miktar size 1 yıl gidecek kadardır. 5 te biri kadar hazırlasanız 1 aydan fazla yeter. Sanırım herşeyi doğru katacak olursanız yarım tatlı kaşığı yeter. Ancak zamanla azar azar ilave ederek öğrenirsiniz.

Birde sadece bisküvi kullanılırsa 5 dakika içinde çamur olacaktır. O nedenle kıvamlı olması için diğer katkıları koyuyoruz. İlk zamanlar galeta unu ile başlayın ayarı birkaç denemede bulursunuz.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Ayhan beye katılmakla beraber ekmek ve yumurta kabuğunu tavsiye etmiyorum...
Mayali olması sebebiyle ekmek sakıncalı diyebilirim...
Yumurta kabuğuda kaynasa bile mikrop yuvası bence..
Saygılar...

burakkekec

Takipçi Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
kekeç
Ayhan ve özcan bey teşekkür ederim ilginiz ve bilginiz için 1 ay idare eder dediniz ama peki bu yaptimiz mama bozulma durumuda var dolapta kaç gün saklamaliyim yumurta bozulması durumu var

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
burakkekec' Alıntı:
Ayhan ve özcan bey teşekkür ederim ilginiz ve bilginiz için 1 ay idare eder dediniz ama peki bu yaptimiz mama bozulma durumuda var dolapta kaç gün saklamaliyim yumurta bozulması durumu var
Burak bey
Ayhan abinin 1 ay idare eder dediği mama degil..
Mama katkısından bahsediyor...
Biz mama katkısı dediğimiz kıvam vermek ve besin değeri için kullandığımız bakliyat,baharat,tohum vb...karışımını bolca yapıp serin bir yerde kapalı bir kapta saklarız.
Mama yaptıkça bundan bikaç kaşık katıp kıvam ayarlarız.
Yoksa kuşlar sade yumurta havuç karışımı vb.. lapa olduğu için ilgi duymaz..
Bu karışımla mamamızı tel tel yaparız..
Bence yumurtalı mama dolapta 1-2 günden fazla bekletilmemeli..Mümkünse günlük yapılmalı...
Saygılar..

burakkekec

Takipçi Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
kekeç
Çok teşekkür ederim özcan bey ilginiz ve bilginiz için saygı duyuyorum geri cevirmeyip cevap verdiğiniz için