Benim yaptığımı anlatayım. Siz 6da birini yaparsınız.
Yarım Yumurta rendesi, Kabukları ince kırılarak, bir küçük havuç, 3 tatlı kaşığı kuru katkı malzemesi,
Ben Kuru mama katkı malzemesini, 250 gr cici bebe (Gri renkli zengin olan), 150 gr galeta unu veya kuru ekmek robotta çekilmiş, 100 gr yeşil mercimek kahve değirmeninde çekilmiş, 100 gr kırmızı mercimek yine toz haline getirilmiş, 100 gr pirinç unu, 100 gr mısır unu ve 4-5 tane kalamar kemiği robotta iyice hepsini karıştırıyorum.
Mama üzerine ilave olarak Hobi E sadece yumurta gelinceye kadar Hobi S haftada 3-4 gün bir çay kaşığının 10 da biri kadar mama kabının üzerine sepriyorum. Son derece az, tuz ilave der gibi.
Mama kıvamı ayarlamak kolay. Yukarıda verdiğim miktar size 1 yıl gidecek kadardır. 5 te biri kadar hazırlasanız 1 aydan fazla yeter. Sanırım herşeyi doğru katacak olursanız yarım tatlı kaşığı yeter. Ancak zamanla azar azar ilave ederek öğrenirsiniz.
Birde sadece bisküvi kullanılırsa 5 dakika içinde çamur olacaktır. O nedenle kıvamlı olması için diğer katkıları koyuyoruz. İlk zamanlar galeta unu ile başlayın ayarı birkaç denemede bulursunuz.