Arkadaşlar insanlara uygulanan ilaçları, neden hayvanlarda kullanmak istiyoruz. Bence sadece dönüşü olmayan hastalıklarda hiçbir şansımız kalmamışsa bu yola başvurmak gerekir. Veterinerlerdeki ilaçlar bir çok hastalığa yetiyor. Kuşlara niye insanlar için yapılmış vitaminleri verelim ki? Kuşlar için dengeli multivitaminler varken bence gereksiz arayış. Hatta ben büyük baş hayvanlara uygulanabilen, veterinerin kuşlarda kullanabilirsin dediği ilaçları bile kullanmamaya özen gösteriyorum. Bu ilacı yapan kişiler neden kuşlarıda prospektüsüne almamış, niye güzel satış yapacağı bir pazarı koymamış. İnsanlarla, kuşların ihtiyaçları farklıdır. Yan etkilerini düşünmek dahi istemiyorum.
Birde kullanılan ilaçların hepsi karaciğer defarmasyonuna sebep oluyor. İnsanlarda dahi...
arkadaşlar vitaminin sık kullanılmasının çok iyi olmadığını duymuştum eski bir üretici abiden.
heleki yuvalıkta yavru varken.
o nedenle ben haftada veya 10 günde bir avivit veriyorum.yine 10 günde bir ishal şurubu . bu ikisini dönüşümlü olarak veriyorum.
veteriner bir arkadaşım var. bana antibiyotik verdi (ilacın adını unuttum) hayvanlar sağlıklı iken
sakın kullanma dedi.
bu konuda yılmaz kardeşime katılıyorum.