hayvanlara uygulanabilen insan ilaçları nelerdir?yararları- zararları?

yalçın08

Takipçi Üyemiz
Adı
kamil
Soyadı
yalçın
Arkadaşlar benim düşüncem mümkün olduğunca genç kuş besleyip,kuşlar sağlıklı iken bakımını iyi yapmamız gerekir.Buda taze çeşit tohum ve periyodik aralıklarla yeşillik vermemiz yeterlidir.Özellikle üretici arkadaşların daha az vitamin daha az ilaç kullanmalarını öneriyorum..(Rahatsızlık belirtisi olan kuşlarınızı Salmada dinlendirmeniz,birçok defa yeterli olacaktır)Selamlar.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
ESKİDEN KUŞA BUKADAR DÜŞKÜNLÜK YOKTU TÜRKİYEDE ÜRETİLEN İLAÇLAR BÜYÜK BAŞ VE TAVUKLAR İÇİN GENELDE İNSAN İLAÇLARINI BEN KULLANIYORUM SIKIŞTIĞIM ZAMAN ÇOĞUNLUKLA FAYDASINI GÖRÜYORUM AMA OKADAR DÜŞEN KUŞ FAYDA ETMİYER ÇİGER BÖBREK DİYE BİRŞEY KALMIYOR HAYVANDA BENCE İLACI DİKATLİ KULLANIRSAK FAYDALI

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Terramycin, Vicks ve Vazelin gibi harici kullanılabilecek haricindeki sindirim sistemi ile vücuda alınabilecek ilaç kullanmak Mehmet beyinde dediği gibi over doz (doz aşımı) sebebiyle Karaciğer ve Böbrekte problemler oluşturabilir.
  İlaç, eve sokulacak bir şey değil.
  Şükürler olsun hepimiz genciz; Yaşlanmadan ilaç kullanmak yok..

E

elaziz2316

Guest
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Arkadaşlar insanlara uygulanan ilaçları, neden hayvanlarda kullanmak istiyoruz. Bence sadece dönüşü olmayan hastalıklarda hiçbir şansımız kalmamışsa bu yola başvurmak gerekir. Veterinerlerdeki ilaçlar bir çok hastalığa yetiyor. Kuşlara niye insanlar için yapılmış vitaminleri verelim ki? Kuşlar için dengeli multivitaminler varken bence gereksiz arayış. Hatta ben büyük baş hayvanlara uygulanabilen, veterinerin kuşlarda kullanabilirsin dediği ilaçları bile kullanmamaya özen gösteriyorum. Bu ilacı yapan kişiler neden kuşlarıda prospektüsüne almamış, niye güzel satış yapacağı bir pazarı koymamış. İnsanlarla, kuşların ihtiyaçları farklıdır. Yan etkilerini düşünmek dahi istemiyorum.

Birde kullanılan ilaçların hepsi karaciğer defarmasyonuna sebep oluyor. İnsanlarda dahi...
    Tamamen katılıyorum.

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
mehmet abi çok guzel diyosun ben seni anlıyorum da ben zaten ilaç yani antb. cınslerden bişiy kullanmıyorum .sadece vitaminlerden azar azar kullanmaya çalısıyorum  5 lt de bir hap bilmem ne kadar zarar verır. abi mesela ornek avisol kullanmaya kalksam benım her  aksam 1 şişe avisol vermem gerekir veya ayda en az 15 şişe diyelim  ben de bu yuzden bu vıtamın tabletleri tercih ediyorum ve de 2 yıldır bu yuzden hıc bır zarar gormedım hatta  tavsıye bıle  ederım.  zaten kullandıklarımı burada hep ismini yazdım ; bemiks c(c ve b vitaminleri), calcimax d3(kalsiyum vitamini), folik asit  bunları kullanıyorum.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
İsmail bence 2 günde bir çok kullanıyorsun. Fiyatı uygun ve çok az kullanımı yeten supervit kullanmanı önerirdim. Ama suda çözünüyor. Onun yerine sıvı olan aminovit forte öneririm. 5 ltresi 120 tl almıştım. 5 lt ye 1 kapak (emin değilim bakarsın) seni çok uzun zaman götürür. Diğer vitaminler insan sağlığı için kullanıldığından dağılımları kuşlara yarardan çok zarar getirir. Kullanmasan daha iyi. Yani insanların günlük c vitamini veya kalsiyum ihtiyacı kuşlara nazaran çok farklıdır.

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
tşk ederim mehmet abi tabıkı onerılerınızı goz onunde bulunduracam hatta uygulacam bıle ilk işim hemen kullandıgım ilaçları çöpe gidip supervit veya dengi bişiler alıcam.haftada  3 gun taze su 2 gun vitaminli olarak verıcem. bilgileriniz için tşkler.

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Arkadaşlar insanlara uygulanan ilaçları, neden hayvanlarda kullanmak istiyoruz. Bence sadece dönüşü olmayan hastalıklarda hiçbir şansımız kalmamışsa bu yola başvurmak gerekir. Veterinerlerdeki ilaçlar bir çok hastalığa yetiyor. Kuşlara niye insanlar için yapılmış vitaminleri verelim ki? Kuşlar için dengeli multivitaminler varken bence gereksiz arayış. Hatta ben büyük baş hayvanlara uygulanabilen, veterinerin kuşlarda kullanabilirsin dediği ilaçları bile kullanmamaya özen gösteriyorum. Bu ilacı yapan kişiler neden kuşlarıda prospektüsüne almamış, niye güzel satış yapacağı bir pazarı koymamış. İnsanlarla, kuşların ihtiyaçları farklıdır. Yan etkilerini düşünmek dahi istemiyorum.

Birde kullanılan ilaçların hepsi karaciğer defarmasyonuna sebep oluyor. İnsanlarda dahi...

arkadaşlar vitaminin sık kullanılmasının çok iyi olmadığını duymuştum eski bir üretici abiden.
heleki yuvalıkta yavru varken.
o nedenle ben haftada veya 10 günde bir avivit veriyorum.yine 10 günde bir ishal şurubu . bu ikisini dönüşümlü olarak veriyorum.
veteriner bir arkadaşım var. bana antibiyotik verdi (ilacın adını unuttum) hayvanlar sağlıklı iken
sakın kullanma dedi.
bu konuda yılmaz kardeşime katılıyorum.

bülentyıldız

Takipçi Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
yıldız
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Terramycin, Vicks ve Vazelin gibi harici kullanılabilecek haricindeki sindirim sistemi ile vücuda alınabilecek ilaç kullanmak Mehmet beyinde dediği gibi over doz (doz aşımı) sebebiyle Karaciğer ve Böbrekte problemler oluşturabilir.
  İlaç, eve sokulacak bir şey değil.
  Şükürler olsun hepimiz genciz; Yaşlanmadan ilaç kullanmak yok..
+1

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
bilgi içerikli tartışma için teşekkürler..