HİNT BÜLBÜLÜ YARDIMI

kyler

Uzman Üyemiz
Katılım
25 Mar 2010
Mesajlar
303
Web sitesi
www.hobihanem.com
Adı
M. Yalçın
Soyadı
Yılmaz
Arkadaşlar hint bülbülleri hakkında bilgisi olan varmı diye buraya konuyu açtım. Benim 2 takım hint bülbülüm vardı aynı kafesde ama dün akşam baktığımda bir tanesi kafesin içinde bulunan yemliğe yumurta bırakmış tabi hangi dişi bıraktı bilmiyorum. Öncelikle yumurtayı yuvalığa taşıdım sonra bir erkek bir dişi ayırdım. Ancak bir dişi bir erkeğimin tüylerinin boyun kuyruk ve alt kısımlarında çok fazla derecede yolunduğunu gördüm. Bit vs. baktım ama kafesleri temizdi acaba neden tüyleri dökülmüş olabilir. Bİrde dişi muhabbet kuşum yumurtadaydı ama yatmamaya başladı onunda boynunun üstündeki tüylerde dökülme olmuş acaba hastalıkmı vardır normal bir dökülmemidir?
 

Refik Türk

Takipçi Üyemiz
Katılım
10 Mar 2010
Mesajlar
241
Konum
İzmir
Adı
Refik
Soyadı
Türk
Sevgili Yalçın zebraları mümkün olduğunca ayrı çiftler olarak barındırırsan daha verimli olurlar genelde üremenin hızlandığı dönemlerde 2-3 çifti birarada tutarsak, bu şekilde tüy yolmalarıyla sıkça karşılaşabiliyoruz,yerdeki yumurtayı atabilirsin çünkü yatmayacaktır.
Bol yavrular dileklerimle...
 

forumfrom

Üyemiz
Katılım
21 Tem 2010
Mesajlar
27
Konum
AYDIN
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Yalçın Bey, yuvalıklarda yuvalık malzemesi, ot, selpak kağıdı gibi malzemelerin olmaması nedeni ile ispinozlarda, erkeğin dişiyi yolması olayları görülüyor. Muhabbetlerdeki dökülmeler ise hastalık belirtisi olabilir, dişi bir muhabbette hiç göğüs tüğü olmadığını ve çok iyi bir anne olduğunu gördüm. İnşallah düzelmiştir.
 

senelahmet

Takipçi Üyemiz
Katılım
7 Eyl 2010
Mesajlar
231
Konum
Balıkesir-Gönen
Adı
Ahmet
Soyadı
Şenel
yalçın bey bizim okulun müdür y . besliyordu ondada bir çift kuş vardı ıslak mendili kurut sonra makasla uzun uzun kes ve kafeslerine at onlar yuvalarına koyacaklardır sorun bundan kaynaklanıyor olabilir
 

ilker

Uzman Üyemiz
Katılım
12 Mar 2010
Mesajlar
299
Konum
MURATLI-TEKİRDAĞ
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Hintlerde yuva yoksa yemliğe yumurtlama olayları çoktur tüylerini bence yuva için dökmüştür yuva kılı alırsa daha iyi olur yumurtalarını o kılların içine saklarlar(gömerler)
 

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Katılım
5 Mar 2010
Mesajlar
4,990
Konum
İstanbul / Fatih
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
yalçınında kulakları çınlasın kuşçulukta şansı yaver gitmedi çocukcağızın hevesi kulaklarında kaldı bozuk kuşları sattılar çocuğa verim alamadı kuşçuluğu bırakmak zorunda kaldı
 

forumfrom

Üyemiz
Katılım
21 Tem 2010
Mesajlar
27
Konum
AYDIN
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Abi inan çok üzüldüm. Çok büyük emeklerle bir yere getiriliyor, sonra bir üç kağıtçı yüzünden bir sürü emek, para, zaman heba oluyor. Ben çok üzülüyorum. İnşallah kimsenin başına gelmez bu tür şeyler. Allahım korusun.