İçme Suyundaki Tehlikeler

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır

Kuşların içme sularını nasıl dezenfekte ediyorsunuz?

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
MEHMET İÇME SULARI KLORLU OLDUĞU İÇİN TEHLİKE BİRAZ AZ
BENİM GİBİ KUŞLARINA İÇME SULARINI DEPODAN DİNLENMİŞ SUYU VERMEK DAHA TEHLİKELİ
BU KONUYU HATIRLATTIĞINDA İYİ OLDU KULLANMIŞ OLDUĞUM VANODİN DEZENFEKTAN İÇME SULARINADA KATILIYORDU
YARIN İLK İŞİM İÇME SUYUNU DİNLENDİRDİĞİM DEPOYA VANODİN İLAVE ETMEK OLACAK

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Merhaba,
Mehmet bey ben suları her gün yenilendiğinde parazit olduğunu düşünmüyorum,lakin bazan bir kaç gün kaldığı(kalmak zorunda)olduğu oluyor,o zaman asıl sorun başlıyor.Kepek,tüy,toz,mama artığı vs.Parazitler bu şekilde üreyip hayvanlara geçtiğini düşünüyorum.
Önlem olarakda Tüm kafes ve salmalarıma bilyalı suluk takarak sorunu çözdüm.Çok şükür hem ben hemde kuşlarımın içi rahat.
Benim gözlemim bu şekilde.
Saygılar.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Selahattin Abi ve Yavuz Abi.

Ben damlama su ile kuşlarımı sulamaktayım. Su otomatik olarak bir bidona gelmekte ve bu bidon boşaldıkça yeni şebeke suyu bidona düşmekte. Bu şekilde olunca pek dinlenmesine fırsat kalmıyor. Aslında biraz dinlenmesi içindeki klorun uçması için gerekli biliyorsunuz. En iyi dezenfektasyon kaynatma, ama benim sistemde bu imkansız. Dezenin basit bir yolunu buldum. O da sirke koymak. Haftada bidona 1 cc kadar sirkenin, yosun tutturmadığını ve basitce mikroorganizmaları öldürdüğünü anladım. Ama anlayamadığım bir konu birkaç kuşumda aylardır iyileşmeyen bir ishal sözkonusu. Ne yaptıysam, geçiremedim. Tek soru işareti su. Eczanelerde dezen için tabletler satılıyor. Sanırım bir kaç hafta onlardan kullanarak sonucun değişip değişmediğini göreceğim.

Selahattin abi, vanodin ölçüsünü ne kadar kullanıyorsun?

Diğer arkadaşlar acaba neler ile dezenfekte ediyorlar? yada etmiyormusunuz?
Eğer etmiyorsanız tehlikenin farkında mısınız? bundan 3 sene önce oğlumu hastaneye götürdüğümde, hastanenin 3. katının şehir şebekesinden zehirlenen hastalar ile dolu olduğunu gördüm. İnsanlara bunu yapan kuşlara nasıl bir etki yapar bilmiyorum.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Mehmet bey,İsali geçmeyen kuşlarınızı ayırın,Bir suluğa 5 lik şırınga ile 5 ml FLAGY şurup çekin suluğa koyup karıştırın.Bu uygulamayı 5 gün kesintisiz yapın.Sulukları her gün akşam toplayın,sabah hazırlayıp verin.Salmadaki diğer kuşlarınıza mama veriyorsanız, Haftada 1 gün, 1 su bardağı Kırık pirinçi ayrı bir kaba alın,üzerine direk kaynar su dökün,kaynar su ılıyınca süzeğe döküp, suyu bittikden sonra Direk mamaya karıştırın.
Bir çok beslenmeden kaynaklı isalin önüne geçmiş olacaksınız.
Flagy uygulaması bittikden sonra isal kuşların isali bitmemişse haber verin.
Saygılar.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Serkan Bey, arıtma sistemlerinde suyun arıtılmış olması için çok yavaş yani damlama şeklinde akması gerekiyor. Eğer bundan daha hızlıysa arıtma mikroorganizmalarda çok başarılı olamayıp, suyun sertliğini ve kokusunu yok etmektedirler. Üstelik 6 ayda değiştirilmeyen filtreler yarar yerine zarar vermektedir. Açıkçası güvenemiyorum.

Yavuz Bey önerilerinizi uygulayacağım ilginize çok teşekkür ederim.

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
mehmet bey ekipman dezenfeksiyonu ve içme suyu dezenfeksiyon seyreltme oranları birbirlerinden çok farklı.ben DESODİN, Dezenfektan Solüsyon (SANOFİ-DİF) kullanıyorum.ekipmanlar için 1/150 oranında seyreltirken içme suyu dezenfeksiyonunda bu oran 1/800 oluyor(veteriner hekim tarafından başka bir uygulama şekli tavsiye edilmemişse)

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Selahattin abi, vanodin ölçüsünü ne kadar kullanıyorsun?
MEHMET BEN BUGÜNE KADAR SU DEPOMA DEZEN KOYMADIM GEÇEN GÜN VANODİNİN ETİKETİNİ OKUDUĞUMDA
İÇME SULARINA KATILDIĞINI,SEBZE MEYVELERİN,YIKANABİLECEĞİ GİBİ DİĞER MAKSATLARI ZATEN BİLİYORUZ
ETİKETİNDE ANLATTIĞIM HER KONUYA KATMA ORANI AYRI AYRI YAZIYORDU ŞUAN AKLIMDA DEĞİL

edebali

Yeni Üyemiz
Adı
ALİM
Soyadı
YILMAZ
ben balıkesirdeyim selahattin abi vanodini bulamıyorum acaba siz nasıl bu ilacı buluyorsunuz

edebali

Yeni Üyemiz
Adı
ALİM
Soyadı
YILMAZ
vanodinin artık piyasada kalmadığını ve ithal olarak getirilmediğini söyledi veteriner arkadaşlar. Bu ilacı temin edebilmem için bana ne önerirsiniz? Nasıl temin edebilirim. Eskiden rahatlıkla veteriner kliniklerinden bulabiliyordum. Saygılar.

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
edebali' Alıntı:
vanodinin artık piyasada kalmadığını ve ithal olarak getirilmediğini söyledi veteriner arkadaşlar. Bu ilacı temin edebilmem için bana ne önerirsiniz? Nasıl temin edebilirim. Eskiden rahatlıkla veteriner kliniklerinden bulabiliyordum. Saygılar.
doğru duymuşsunuz artık satılmıyor.depoları dolaşarak ellerinde kalmış mallar varsa temin edebilirsiniz.yada yeni çıkarılan muadillerini temin edebilirsiniz

E

elaziz2316

Guest
Yavuz Usta' Alıntı:
Tüm kafes ve salmalarıma bilyalı suluk takarak sorunu çözdüm.
    Yavuz bey. Bahsettiğiniz suluk aşağıda resmi olan suluk mu? Eğer bu ise kuşlar bundan rahat su içebiliyorlar mı ?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
edebali' Alıntı:
Vanodinle aynı içeriğe sahip İyosep marka dezenfektan var ecza depolarından bulabilirsiniz

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Yavuz bey. Bahsettiğiniz suluk aşağıda resmi olan suluk mu? Eğer bu ise kuşlar bundan rahat su içebiliyorlar mı ?

Bu suluğun aynısını kullanıyorum İsmail bey kuşlar çok rahat içiyorlar. Dezenfekte açısındanda çok iyi

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Şahin Bey kusura bakmayı da ben bu suluğun klasik tiplere göre kolay bir temizliği olabileceğini düşünmüyorum.Çünkü bilyası var,çıkart,temizle ....bi sürü iş yaa.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Eğer kuşlar için dezenfekteye önem veriyorsak vazgeçilmez bir ürün. Kendi rahatımızı düşünüyorsak bu işi yapmamak en iyisidir. Her işin bir zorluğu var.