il il ortalama 35 günlük ingiliz kırık fiyatları ne kadar

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Fevzi ÖZYAYLA' Alıntı:
Arkadaş ingiliz kırıgı yavrudan bahsetmıs 18 tl diye karahan bey yerlı kus zaten oyle haklısınız.
aynen ayrıca fevzi beyin sattığı kuşlarda kırık falan da değil bariz ingiliz

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
Maalesef gökhan bey cogu ınsan benım kusların kucuklerını ıngılız dıye satıyor ben hıc bır zaman aslını ınkar etmedım etmem.

Benım kuslarım orjınal ıngılız ve ıngılız kırma eşleşmesinin mahsuludur yanı kanın 3/2 si ingiliz kanı tasımaktadır o yuzden ıngılıze cok yakın ayırt etmek zor ama ben kırma dıye satıyorum sonucta saf kan degıl kımseyı kandırmaya gerek yok.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Fevzi ÖZYAYLA' Alıntı:
Maalesef gökhan bey cogu ınsan benım kusların kucuklerını ıngılız dıye satıyor ben hıc bır zaman aslını ınkar etmedım etmem.

Benım kuslarım orjınal ıngılız ve ıngılız kırma eşleşmesinin mahsuludur yanı kanın 3/2 si ingiliz kanı tasımaktadır o yuzden ıngılıze cok yakın ayırt etmek zor ama ben kırma dıye satıyorum sonucta saf kan degıl kımseyı kandırmaya gerek yok.
sonuna kadar haklısınız fevzi bey bende aynı şekilde neyse onu söyler ve yazarım dediğiniz gibi 1 kuş için kimseyi kandırmanın beddua almanın hiçbir anlamı yok

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Adaşlarım didişirken  sessız kalamadım  bye_happy Şöyle bı durum var aslında 7 8aydır kuş beslıyorum öncesınde balık üretıcısıydım pıyasa hemen hemen aynı farlılıklar gostersede Türkiyeyı baz alarak düşünün petshopda misal sarı prenses 20 lıraysa damızlıgı uretıcılerde 5 tl ıdı hemde kalıtelısı muhabbet kuşunda tam aksıne petshoplarda ucuz uretıcılerde pahalı butun petshopcular aynıdır dandık kuş satıyor dıyemeyız tanıdıgım on numara petshopcularda var o işin başka bir yüzü Türk halkının ekonomık durumu ortada  herkes kuş beslesın dersın 100 kışıden 2 sı bır kuşa 100 yada uzerı para verır ama bunu 50 olarak düşünursenız 100 kışıden 30 40 lara cıkarsınız üretıcının kazancı artar üstelık her sattıgınız kuş yıllarca yaşaycak değil sattgınız kışı reklamınızı yapar gelır tekrar kuş alır bole düşünmek lazım pıyasayı üretıceler ne kadar yuksek tutarsa ınsanları petshopa mahkum etmış olursunuz bu benim şahsı fıkrım cevremdekı kuş sevenlerde aynı şeyı soyluyorlar kendım yaşadığım şey ıngılız kırığı kuş almıştım petsopcu bır arkadaşımdan  4 tanesıne 160 tl verdım sonuna kadar helal olsun ama burda tek bır ıngılız kırık kuşa 80 100 2 aydır kuş bakıyorum bır çok uretıcı arkadaşla konuştum ortlama fıyat 80 uyuguna verende var ama çevrenıze bı bakın kaç kışı bır kuşa 80 tl yada uzerı para verebılıcek ekonım duruma sahıp kimse uzerıne alınmasın sadece fıkrımı paylaşmak ıstedım fıyat daha uygun olursa emınımkı bu kuş besleyenlerın sayısı artar tşk ederım...

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
Gökhan RÜZGAR' Alıntı:
Adaşlarım didişirken  sessız kalamadım  bye_happy Şöyle bı durum var aslında 7 8aydır kuş beslıyorum öncesınde balık üretıcısıydım pıyasa hemen hemen aynı farlılıklar gostersede Türkiyeyı baz alarak düşünün petshopda misal sarı prenses 20 lıraysa damızlıgı uretıcılerde 5 tl ıdı hemde kalıtelısı muhabbet kuşunda tam aksıne petshoplarda ucuz uretıcılerde pahalı butun petshopcular aynıdır dandık kuş satıyor dıyemeyız tanıdıgım on numara petshopcularda var o işin başka bir yüzü Türk halkının ekonomık durumu ortada  herkes kuş beslesın dersın 100 kışıden 2 sı bır kuşa 100 yada uzerı para verır ama bunu 50 olarak düşünursenız 100 kışıden 30 40 lara cıkarsınız üretıcının kazancı artar üstelık her sattıgınız kuş yıllarca yaşaycak değil sattgınız kışı reklamınızı yapar gelır tekrar kuş alır bole düşünmek lazım pıyasayı üretıceler ne kadar yuksek tutarsa ınsanları petshopa mahkum etmış olursunuz bu benim şahsı fıkrım cevremdekı kuş sevenlerde aynı şeyı soyluyorlar kendım yaşadığım şey ıngılız kırığı kuş almıştım petsopcu bır arkadaşımdan  4 tanesıne 160 tl verdım sonuna kadar helal olsun ama burda tek bır ıngılız kırık kuşa 80 100 2 aydır kuş bakıyorum bır çok uretıcı arkadaşla konuştum ortlama fıyat 80 uyuguna verende var ama çevrenıze bı bakın kaç kışı bır kuşa 80 tl yada uzerı para verebılıcek ekonım duruma sahıp kimse uzerıne alınmasın sadece fıkrımı paylaşmak ıstedım fıyat daha uygun olursa emınımkı bu kuş besleyenlerın sayısı artar tşk ederım...

Haklı olabılırsınız gökhan bey ama soyle bir durumda var kusun durumu sağlıgı rengi ve en önemlisi kusun vasfı yani piyasada kırık diye satılan iri yerli kuşlarla dolu tabi adam ucuza verır ama ben vasıflı kırma kusumu ucuza vermem zaten kımse kırma yavru bır kusa 70-80 tl vermez tavan fıyat eger kus vasıflıysa gayet iri ise en fazla 50 tl dir. bu uretıcıden alabılecegı fıyat.
Kaldıki uretıcı bır arkadas piyasaya ne kadar kus satabılırkı sımdı benım halı hazırda 50 ad 1 aylık yavru kırmam var bunun ne kadarını bırıncı elden besleyecek olan vatandasa satabılırım kı? işte tam bu noktada petshop lar devreye gırıyor ve ticarette tam bu noktada baslıyor parayı uretıcı degıl petshoplar kazanıyor maalesef
Pıyasa dedıgınız gıbı yuksek ıse petshoplar sayesınde yuksektır uretıcının fıyatı zaten asagı yukarı bellıdır 3 asagı 5 yukarı oda dedıgım gıbı kusun vasfına gore degısır.

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Ben 50 tl kuş bulamadım uretıcılerde yavru çek harıç ben cevremdekı arkadaşlarım kuş ısteyınce üretıcılerde 50 den başlıyor dersem alıcağım cvp ee bızım mahalledekı kuşcuda 25 tl ama orda hasta kuşlar sağlıksız kuşlar var dersemde alıcagım cvp ben aldım 5 sene yaşadı sız prof gözden bakarsanız sadece bı sıtedeku uyeler yanı kuştan anlayanlar arasında kuşlar paslanmış olur ben cevremdekı hıç kımseye bu tepelı alman kuşu bılezıgıde var 150 200 dersem alıcağım cevap tofaş alırım hemde şahin beslerım der emınım  C:) Yani benım şahsı fıkrım pıyasa yuksek bunun petshoplarla alakası yok onların gozunden bakman lazım vergısı var tarım bakanlıgına her ay bılmem ne kadar para verıyolar ustelık vetrnıre havadan para verıyolar kırası stopajı v.s... yanı burdakı uretıcılerden daha fazla gıderlerı var üstelık Türkiyede esnaf olmak ne kadar zor esnaf olan bılır ben kendım esnafım 1 yıldır pıyasada sınek bıle yok ozaman şoylemı dıyelım petshopların kapansın hayır evınde netı olmayan hayvan beslemesınmı bole bişey yokkı petshopculuk yapmadan onlar hakkında yorum yapılması yanlış karşı sokagımda pethsop var jumbo var onda 1 takım jumbo var 200 tl ıstıyor 4 aydır satamıyor her gıttıgımde abı napıyım bedavamı vereyım kımse 200 tl vermez bılıyorum ama ben bunları 200 satmazsam ben nıe tıcaret yapıroumkı dıyor adam da haklı pakıstan felan dıyosunuz buna bende karşıyım ama adam ekmegıne bakar bunuda unutmayın

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
Gökhan bey tamamda her işletmenin bu saydıgınız masrafları zaten var bu masrafları sadece petshoplar vermıyor. ayrıca ben petshoplara karsı degılım veya onları kotulemıyorum tabıkı onlarda ekmek parası kosturuyor ama uretıcılerde okadar masraf yok demenız cok yanlıs. oncelıkle uretıcılerde zaman ve sabır denılen bır masraf var ve bu ıkısı cok degerlı parayla pulla alınacak bırsey degıl.
kendı yedıgımız yemeklerden daha ıyısını hayvanlara saglıyoruz sabahın bır saatı kalkıp mama hazırlıyoruz hasta kusumuz var ıse gecenın bır yarısı kalkıp kontrol edıyoruz.
Petshopcu sadece alıp satan bır aracı ve ınanın petshopcunun masrafları yanında uretıcının masrafı ve uğraşı yanında hiçte az değil.

Ayrıca ben sıze 50 tl den kırık yavru verebılırım tabıkı kısıtlı sayıda cunkı anlasmam var.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Soner DURMUŞ' Alıntı:
Arkadaşım ben üreticiyim ve üretimim için temiz ve kaliteli kuş beslemek için 35 tl ye kadar yerli kuşa para verdiğimi bilirim. lütfen petshop fiyatları şuymuş buymuş deyipde burda fiyat kırma çabalarına sakın girmeyelim. 18 lraya kuş alırsın 2 hafta sonra ölür bir 18 liraya daha kuş alırsın ve sana kuş 36 liraya gelmiş olur geleceğide meçhul. Bu yüzdende satıcaya tavsiyem şudur ki 20 tl den aşağı kuş satmayın , alıcıyada tavsiyem 20 liranın altında kuş almayın. çekleri 30 tlden , ingilizleri 45 tl , jumbo yavrularını da 75 tlden aşağıdan ne alın nede satın nokta :) herkese mutlu günler
Belki en alt sınır olan hakları budur diye yazmışsınız ama, ben sorunca buradaki petşhoplar 10 TL 15 TL diyorlar. 18 TL diyen de oldu ama kuşuna GÖRE de dedi yani kuş kaç paralık kuş olacak ki 18 TL verilsin siz düşünün.

Tabiki bunlar alıcı satıcı arasındadır. Maalesef. Benim şansıma ve acemiliğime mi pazarlama yoksunluğuma mı diyeyim. Ben alırken 60 TL 100 TL olur Allahın finçleri ama satarken 7.5 -8 TL.

Yani gerçi ben satmıyorum alıcıyım veya kuş verip balık alıyorum vs(MERAK ÇOK ANCA YETİŞİYORUM). AMA keşke kapıdan gelip alan olsada hiç sormasam diyede düşünmüyor değilim.

Gerçekten çok cansıkıcı zaten satasım yok, birde hala alıyorum istediğim türler bitmedi, PASO benim harçlıklar kuşa börtü böceğe gidiyor yanı.

ÖLSEM bu kuşların yavrularının sülalesi kendini amorti etmez gibi geliyor ama KEYİF işi benimki, Keşke bir dükkanın maliyetini kurtarsada YER YOKLUĞU KRİZİ YAŞAMASAM.

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Ben üretıcıler masfaf etmıyor demıyorum ama uretıcının diğer bı işte çalışma şansı var ve uretıclık guzel bır ek gelır olarak duşunulebılır lakın petshopcunun tek işi var ben petshopcular üretıcılerden ıyıdır dıe demıyorum sadece herkes kuş beslesın bu ışe gonul versın dıe ıstıyorsak hıç bır petshopcu üretıcen toplu kuşun adetıne 30 40 vermez gıder pakıstan alır cunkı tıcaret yapıyor adam 30 40 aldıgı kuşu kaça satabılır  10 15 aldıgını kaça satar tamamen empatı yapmak lazım

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
üretici olanlar anlar olmayanlarda bir üretici olabilse onlarda anlar kimse üretici olmadan anlayamaz kümeste iki damızlık öldümü 20 tane yavruya bedel gerisini düşünsün hoyrattan gazel okuyanlar

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
Ama söyle birsey var zaten yerli kus 30-40 etmez bız kırma kustan bahsedıyoruz kırma kusuda sızın dedıgınız fıyatlara zaten kımse satmaz ozaman kusun kırma olusunun bır anlamı kalmaz herkes yerlı besler.

mertol elmasdiken

Takipçi Üyemiz
Adı
mertol
Soyadı
elmasdiken
bende dahil olayım eski bir petshopcu olarak üretici tek kalemden yani kuştan yavru bekler petshop 100lerce çeşitten para kazanır kuşu 30 tl satar kafesi100 tlye satarsözün kısası petshop daha avantajlı

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
:-[ Biz kimin  fazla kazandiginda değiliz alici onami bakar yazilanlarin tamamino okumadan cevap yazan arkadaşlar baştan okurlarsa olayi birazcık anlayip daha zekice cvp yazrlar bazi arkadaşlar meyhaneden bağlanmis yayina gazelden felan bahsetmiş  kimin iyi olup olmadığını yada kimin daha cok kazanc elde edip etmediğini konuşmuyoruz sadece fiyatlar pahaliyken sadece kuşun Menşei'ne önem verenler bu paraları verebilir kac öğrenci kaç cocuk bu fiyatlara kuş alabilir parasi olmaywn petshoptan alsin diyorsanız bol ve hayirli kazançlar. ..

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Gökhan RÜZGAR' Alıntı:
:-[ Biz kimin  fazla kazandiginda değiliz alici onami bakar yazilanlarin tamamino okumadan cevap yazan arkadaşlar baştan okurlarsa olayi birazcık anlayip daha zekice cvp yazrlar bazi arkadaşlar meyhaneden bağlanmis yayina gazelden felan bahsetmiş  kimin iyi olup olmadığını yada kimin daha cok kazanc elde edip etmediğini konuşmuyoruz sadece fiyatlar pahaliyken sadece kuşun Menşei'ne önem verenler bu paraları verebilir kac öğrenci kaç cocuk bu fiyatlara kuş alabilir parasi olmaywn petshoptan alsin diyorsanız bol ve hayirli kazançlar. ..
gökhan bey parası olmayana pet shop kuş vermez ama üretici arkadaşlar hediye bile edebilir. konu çok karışmış vaziyette arkadaş konuyu ingiliz kırığı diye açmış konu dönmüş dolaşmış yerliye çeke gelmiş sizde biliyorsunuz ki hem üretici hemde pet shop vasıflı ve amiyane tabirle elini öpene satacağı bir kuşu ucuza vermez, piyasadaki çoğu pet shop ve hatta kendi tanıdığım bir kaç üretici yerliyi çek, ingiliz kırmasını ingiliz, ingilizide jumbo diye satıyor ve ben şunuda belirtmeden edemeyeceğim örneğin ankara sincan da kafes dahil kuşun fiyatı 20 tl ama o kuş ya 15 gün yaşar yada şansınız varsa 1 sene yaşar her zaman iyi mal iyi fiyat eder.. şuda var örneğin üretici veya pet shop nakite sıkışmıştır toptan aldığı fiyata da verebilir ama bunun konumuzla alakası yok.

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
Konuyu toparlamak gerekıyor sanırım.
Aslında konu ing kırıgı kuslar adına açılmıstı fakat her yone dağıldı maalesef.
Evvela şuan sadece kırık kuslar için yazıyorum.

Aşagıda görmüş oldugunuz kus kendi yavrumdur gecen sene aralık yavrusu daha 1 yasında bıle degıl.eşimin ayagında duruyor eger ebat olarak kıyaslarsanız.

Şimdi konunun ilk mesajında yazıldıgı gıbı bu kus kırmadır ve arkadas trabzonda kırma kusların (Kesınlıkle benım kırmalarımın uzagından bıle gecemez buna eminim)
18 tl ye satıldıgını soyluyor olabılır satılabılır fakat bıze bır resım cekme sansı varsa bızde 18 tl lık kırma kusu bı gorelım derım.

Turkıyenın neresıne gıdersenız gıdın kırma adı altında sıze 10 çesıt kus cıkartırlar.
ve 9 tanesı benım resımdekı kusum kadar degıldır veya daha once resmını paylastıgım 1 yasındakı erkegım kadar değildir.(bunada emınım)

işte sorun burda adı kırma olan kus cok ama yerlı.
örnek vermek gerekırse
DİŞİ YERLİ ERKEK ING KIRMASI bu eşlesmeden cıkan kus kesınlıkle kırma degıldır bana gore.

BOYLE ESLESMELERIN SONUCU CIKAN YAVRU 18-20 TL SATILMASI NORMAL OLABILIR.

AMA RESIMDEKI GERCEK KIRMA KUSUMU 18 TL YE SATMAMAMI İSTEMEYİN LÜTFEN.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Antalyada kırma fiyatları 35 den başlıyor, 70-75 hatta bazen daha da üstüne çıkan fiyatlardan satılıyor. Kırma kuş alırken dikkat etmeniz gerekiyor, her iri kuş kırma değildir. Mesela ben ağırlık olarak  iri yerli kuşlardan besleyip üretiyorum, ve birçok kırma hatta ingiliz diye satılan kuşlardan çok daha iri...ama kırma değilller işte.

kırma kuş alacaksanız kuşun gözlerine bakmalısınız...ingiliz kırığı olan kuşların gözleri hafif çekik olur, bunun dışında nalatılan yağlı-ballı hikayelere inanmayın.

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Fevzi ÖZYAYLA' Alıntı:
Konuyu toparlamak gerekıyor sanırım.
Aslında konu ing kırıgı kuslar adına açılmıstı fakat her yone dağıldı maalesef.
Evvela şuan sadece kırık kuslar için yazıyorum.

Aşagıda görmüş oldugunuz kus kendi yavrumdur gecen sene aralık yavrusu daha 1 yasında bıle degıl.eşimin ayagında duruyor eger ebat olarak kıyaslarsanız.

Şimdi konunun ilk mesajında yazıldıgı gıbı bu kus kırmadır ve arkadas trabzonda kırma kusların (Kesınlıkle benım kırmalarımın uzagından bıle gecemez buna eminim)
18 tl ye satıldıgını soyluyor olabılır satılabılır fakat bıze bır resım cekme sansı varsa bızde 18 tl lık kırma kusu bı gorelım derım.

Turkıyenın neresıne gıdersenız gıdın kırma adı altında sıze 10 çesıt kus cıkartırlar.
ve 9 tanesı benım resımdekı kusum kadar degıldır veya daha once resmını paylastıgım 1 yasındakı erkegım kadar değildir.(bunada emınım)

işte sorun burda adı kırma olan kus cok ama yerlı.
örnek vermek gerekırse
DİŞİ YERLİ ERKEK ING KIRMASI bu eşlesmeden cıkan kus kesınlıkle kırma degıldır bana gore.

BOYLE ESLESMELERIN SONUCU CIKAN YAVRU 18-20 TL SATILMASI NORMAL OLABILIR.

AMA RESIMDEKI GERCEK KIRMA KUSUMU 18 TL YE SATMAMAMI İSTEMEYİN LÜTFEN.

maşallah çok güzelmiş :) kıskandırıyorsunuz resmen bizi :)