il il ortalama 35 günlük ingiliz kırık fiyatları ne kadar

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Gökhan RÜZGAR' Alıntı:
:-[ Biz kimin  fazla kazandiginda değiliz alici onami bakar yazilanlarin tamamino okumadan cevap yazan arkadaşlar baştan okurlarsa olayi birazcık anlayip daha zekice cvp yazrlar bazi arkadaşlar meyhaneden bağlanmis yayina gazelden felan bahsetmiş  kimin iyi olup olmadığını yada kimin daha cok kazanc elde edip etmediğini konuşmuyoruz sadece fiyatlar pahaliyken sadece kuşun Menşei'ne önem verenler bu paraları verebilir kac öğrenci kaç cocuk bu fiyatlara kuş alabilir parasi olmaywn petshoptan alsin diyorsanız bol ve hayirli kazançlar. ..
petshoptan kuş alacak bir öğrenci ve fazla parası olmayan bir kişi üreticiden aynı paraya bir üst kalite kuş alabilir örneğin yerli kuşu petshoptan alacağına üreticiden çek alabilir petshoptan çek alacağı fiyata üreticiden ingiliz yada daha kalite kuş alabilir hemde aynı paraya.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
bugün bir marketin önünde araba içine kuş doldurmuş birini gördüm, sırf fiyatı merak ettiğim için sordum, kuşlar 2-3 aylık ve yerli kuşlardı, tek kuşun fiyatına 25 tl dedi, bende pazarlık yapayım dedim hemen 17,5 liraya indirdi, toplu halde alınacak olunursa kim bilir ne kadar satar...

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
petshoptan kuş alacak bir öğrenci ve fazla parası olmayan bir kişi üreticiden aynı paraya bir üst kalite kuş alabilir örneğin yerli kuşu petshoptan alacağına üreticiden çek alabilir petshoptan çek alacağı fiyata üreticiden ingiliz yada daha kalite kuş alabilir hemde aynı paraya.
    çevremde 3 tane petshop var en pahalı kuşu 25 tl pazarlıkla 20 tl soylermısınız hangı uretıcı verıyor ?

berham27

Takipçi Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
taş
arkadaşlar bu konuyu ben actım ama herkesin bir derdi varmış baktım. kimse yalan söylemesin piyasa ölü

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Gökhan RÜZGAR' Alıntı:
    çevremde 3 tane petshop var en pahalı kuşu 25 tl pazarlıkla 20 tl soylermısınız hangı uretıcı verıyor ?
20 tl ye verdiği kuş ya suriye kuşu ya pakistan renkler genelde yeşil mavi  koyu renkli kuşlardır varmı güzel bir çek 20 tl ye varmı güzel iri bir kırık albino 20 tl ye petshopta onların kuşları aldıkları fiyat belli petshopçuların çoğu ölü eşşek arıyor

ozanizgi

Takipçi Üyemiz
Adı
ozan
Soyadı
izgi
bu işten ekmek yiyosan bitmiştir artık ticaret olmuştur onun adı. Herhangi bişe alırken pazarlık yapıyoruz. Petshoplarda öyle işte. Ama kimi satıcı vardır 1 tl inmez mal elimde kalsın daha iyi der. Kimisi elden çıkarmak için ve bir şekilde çarkını döndürebilmek için piyasa altına satar. Bizler böyle insanlarız alırken ucuza satarken pahalıya satmayı severiz. Üreticiler vergi ödüyo mu filan pek bilgim yok ama %95 i ödemyodur o kesin. O adamlar vergisiydi, çalışanıydı, çalışanın sigortasıydı.. bunun gibi biçok masrafları var.Yanlış anlaşılmasın bu kuşlarınızın değerinin düşmesini onayladığım anlamına gelmiyor. Ama ortada gerçek olan bişe var. Herkesin kendine göre bi geçim derdi var ve ne olursa olsun yapılan iş ticarettir.Petshop 5 liraya alıyo 10 liraya alıyo kuşlarımızın değeri düşüyo gibi cümleler çok boş geliyor bana kusura bakmayın. 5 liraya 10 liraya satan varki adamlar alıyor.Siz satarken nasıl verebileceğiniz maksimum değerde satmak istiyosanız alıcıda alırken alabileceği minumum değerde almak ister. Sözlerim kimseyi incitmesin niyetimde bu değil zaten. Saygılar

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Bu işin tek çözümü örgütlü olmak. Kimse belirlenen fiyatın altında kuş vermeyecek. veren olursada deşifre edilecek. Nede olsa sömürülmeye alışık bir toplumuz. 800 lira asgari ücrete ses çıkarmayan bir millet kuşları yem fiyatına karşılık satmayıda göz yumuyor. Bu işte karın dışında verilen emek gücü var bu göz ardı edilemez. Kuş şöyle iymiş böyle iymiş anlamam ben günlük bu kuşlara harcadığım emeği bilirim. Bu emekte bana göre yavru kuş için 25-30 kime göre 15-17  yada 10-12 tl. Buda kendi emeğine verdiği saygıyı gösterir.

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
Bende sızın gıbı dusunuyorum soner bey daha oncekı sayfalardada ayazmıstım arkadas petshopların masrafının cok oldugunu uretıcılerın okadar masrafı olmadıgını yazmıs.
Bence en buyuk masraf emek ve sabırdır.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Fevzi ÖZYAYLA' Alıntı:
Bende sızın gıbı dusunuyorum soner bey daha oncekı sayfalardada ayazmıstım arkadas petshopların masrafının cok oldugunu uretıcılerın okadar masrafı olmadıgını yazmıs.
Bence en buyuk masraf emek ve sabırdır.
ben ankarada avm lerde 100tl ye yerli kuş satan pet shop biliyorum, biz bu kuşları doğadan toplamıyoruz yemi, suyu , maması , mama katkısı, vitamini, elektriği, rusku, havucu,yumurtası, ilacı ve sayamadığım daha bir çok şeyi var kuşları sevdiğimiz ve hobi olarak beslediğimiz için giden paralara üzülmüyoruz arada bir kaçtane satarsak onunlada zaten sadece yemini alabiliyoruz anlayacağınız bu işten zaten kar etmiyoruz, inanırmısınız ben 1 sene önce çıkan ilk yavrularımı akrabalarıma eşime dostuma hediye ettim, pet shopun masraflarından bahsediyorsunuz ya bizim masraflarımız ne olacak pet shop kuştan kazanmasa bile ki kazanıyor kafesi yemi v.s şeyleri zaten %200-300 karla satıyor...

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
Haklısınız gokhan bey kustan kazanmasa bıle kı tabıkı kazanmadan satmaz
kafesı yemı oyuncagı osu busu derken yıne cıddı rakamlar kazanıyorlar.
tabıkı kazanacaklar onlarında ekmek teknesı buna lafımız tabıkı yok.
ama uretıcılerıde çılgın paralar kazanıyormus gıbı gostermek Günah.

Gectıgımız yaz basında 10-12 çift kırma kusumu kaybettım kuruma hastalıgından
yavruları saymıyorum bıle cook geç farkettım hastalıgı ne oldu 1 yıl boyunca az cok kazandıgım para bir anda uctu gıttı. ama toparlandık çok şükür Saglık oollsun paraya degıl kaybettıgım kuslarıma uzuldum kumeste oturup agladıgım bıle oldu ama para ıcın degıl gozune baktıgım kendımden ıyı baktıgım kuslarım içindi bu.
sonucta bır emek söz konusu..

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Fevzi ÖZYAYLA' Alıntı:
Haklısınız gokhan bey kustan kazanmasa bıle kı tabıkı kazanmadan satmaz
kafesı yemı oyuncagı osu busu derken yıne cıddı rakamlar kazanıyorlar.
tabıkı kazanacaklar onlarında ekmek teknesı buna lafımız tabıkı yok.
ama uretıcılerıde çılgın paralar kazanıyormus gıbı gostermek Günah.

Gectıgımız yaz basında 10-12 çift kırma kusumu kaybettım kuruma hastalıgından
yavruları saymıyorum bıle cook geç farkettım hastalıgı ne oldu 1 yıl boyunca az cok kazandıgım para bir anda uctu gıttı. ama toparlandık çok şükür Saglık oollsun paraya degıl kaybettıgım kuslarıma uzuldum kumeste oturup agladıgım bıle oldu ama para ıcın degıl gozune baktıgım kendımden ıyı baktıgım kuslarım içindi bu.
sonucta bır emek söz konusu..
aynen katılıyorum benim 1 tane kuşum ölse içimden pir parça kopuyor ve nerde hata yaptım diye günlerce üzülüyorum parası pulu batsın diyorum yaşatmak için elimden gelenin sonuna kadar yapıyorum, ama işte bunları sadece bizler ve bizim gibiler biliyoruz...

kürşatsoydan

Yeni Üyemiz
Adı
kürşat
Soyadı
soydan
ustalar cıdden piyasa ölu hem kus yok hem ucuz bende pet soptayım vede hatayda yanı kacak kusun gırdıgı memlekette uretıcılıkte yapıyorum ayriyetten daha dun 80 tane surıyeden damızlık kus geldı aldıgım fıyat 13 tl ama bı sorun bana kacını damızlıga ayırdın 28 tane yani 14 çift ıskarta coook kuslar ölüü mantar almıs basını gıdıyor gozleri bile kayıp olmus diyeceksiniz niye aldın borç karsılıgı yoksa paramız gidecekti, tedavısını yaparım belkı yaptıgım piyasa için yalnıs vede kuslar hep tek renk mavı 7 tane cıktı hep yesil kus ve hataydan bahsediyorum petşop pakistan kusu almıyor cunku suriyeden geliyor %30 10 gun içinde ölüm yerli kusun piyasasını dusurende biz ureticiler gene form dısı tabı merdiven altı dıyelım buna inanın adam çek damızlık boyut 22 tl diyor internette güven olmaz tabi iskenderun piyasasını soylıyım pakistan 10 tl yerli 13 15 arası cek 25 35 arası