İNCE TÜY KALIN TÜY EŞLEŞTİRİLMESİ

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
erbay' Alıntı:
olsun ufuk sadece burda muhabbet kuşu bakan yok kanaryada var o yüzden paylaşımını bekliyoruz..
Tamamdır . Şuan işteyim eve gidince resimleri paylaşırım nasipse  :)

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
İnce tüylüyü ince tüylüye eşleştirirseniz iri yavru elde edemezsiniz.  Kalın tüylüyüde kalın tüylüye eşleştirdiğinizde Tahir beyin söylediği gibi kuşlarda ya ur çıkar yada tüy hastalıklı yavrular. En iyi eşleştirme her zaman için ince tüy kalın tüy eşleştirmesidir
Kısacası ince tüy ile ince tüy ===kalın tüy ile kalın tüy eşleme yapılmayacak...:)

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Fatih SARISOY un emegidir, kendisine teşekkür ederiz...

[quote author=Mehmet Fatih SARISOY ]
Saygı değer okuyucu,

Muhabbetkuşlarında Tüy yapısı:
    Daha önce de yazmış olduğum gibi kuşları irilikleri ile yetiştirildikleri yerler arasında hiç bir bağlantı yoktur. İri yada ince olmalarının sebebi tüy yapıların gelir. Bunu sıkı bir araştırmadan sonra sizlerle paylaşıyorum. Yazmış olduklarımda belki çeviriden kaynaklanan hatalar olabilir ancak temelde geçerlidirler.

Bir çok kuş üreticisi bilir tüm kuş türlerinde aynı ırktan olmasına rağmen irilik yada ufaklık farkı vardır. Sebebi ise iri kuşlarla ince kuşların tüy yapıları farklıdır. Genelde renk kanarya üreticilerini ilgilendiği bu konu aslında muhabbet kuşlarında da geçeridir. Ben bunu kendi çektiğim resimlere sizlere anlatmaya çalıştım.

Resimde görülen kalın tüy (non intensive) yapısına uyan örnekler.

Resimde görülen orta kalınlık'ta (medium) yapısına uyan örnekler.

Resimde görülen ince tüy (intensive) yapısına uyan örnekler.

http://www.mfsarisoy.tr.gg/Muhabbet-Kus ... Yapisi.htm 'dan alıntıdır.
[/quote]

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Yahya SAYIN' Alıntı:
Kısacası ince tüy ile ince tüy ===kalın tüy ile kalın tüy eşleme yapılmayacak...:)
tamam abi yapmayacaz kızma :) aslında herkez elindeki kuşlardan 1 ince bir kalın tüylü resmini çekip koysa güzel bi arşiv olur sadece tüyden değil kuşun komlesinden bahsediyorum

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Arkadaşlar ısrarla kuşlarının resimleri üzerinden hadiseyi anlatabilecek arkadaşlar rica ediyoruz.Fatih beyin makalesini biliyorum.Ancak o makalede verilenlerle ayırd etmek gerçekten tecrübe istiyor.

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
Selamlar bahsettiğim Kanarya ile ilgili ince tüy kalın tüy resimlerini ekliyorum.

Kalın tüy kanarya

İnce tüy kanarya

Bu da detayları : İnce tüy kalın tüy ve mozaik

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Muhabbet kuşları için İnce-kalın tüy ile ilğili daha açıklayıcı bilğileri Etugrul GÖRÜŞÜK abimizden arşivlerini kontrol ederek varsa eklemesini istirham ediyorum, kendisinede saygılar sunuyorum...

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Yahya SAYIN' Alıntı:
Muhabbet kuşları için İnce-kalın tüy ile ilğili daha açıklayıcı bilğileri Etugrul GÖRÜŞÜK abimizden arşivlerini kontrol ederek varsa eklemesini istirham ediyorum, kendisinede saygılar sunuyorum...
yahya abi Ertuğrul Görüşük Bey kimdir? yani bizim sitede varmı ben hiç dikkat etmedim,
siz tanıyorsanız size zahmet bu konuya yönlendirebilirmisin acaba?

Adı
Ertuğrul
Soyadı
Görüşük
Merhaba,
Arkadaşlar, bu konuda muhabbet kuşları ile ilgili bir çalışmam arşivimde malesef bulunmuyor.Arşivimde olupta sitelerde paylaşmadığım hiç bir bilgi bugüne kadar olmadı.Bundan sonrada olmaz.

Yahya Bey, şu an için aklımda yok ama bakarsınız güzel bir kaynağa rast geliriz, o zaman iş değişir.Sevgi ve saygılarımla...

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ErtuğrulGörüşük' Alıntı:
Merhaba,
Arkadaşlar, bu konuda muhabbet kuşları ile ilgili bir çalışmam arşivimde malesef bulunmuyor.Arşivimde olupta sitelerde paylaşmadığım hiç bir bilgi bugüne kadar olmadı.Bundan sonrada olmaz.

Yahya Bey, şu an için aklımda yok ama bakarsınız güzel bir kaynağa rast geliriz, o zaman iş değişir.Sevgi ve saygılarımla...
öncelikle merhabalar hoşgeldiniz , ilginiz için teşekkürler Ertuğrul bey
ben bu konuyu tam konuyu bilmeden açtım sonradan anladımki önemli birşeymiş sizleride rahatsız etmek durumunda kaldık kusura bakmayın.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
ErtuğrulGörüşük' Alıntı:
Merhaba,

Ertugrul abi ilgi ve alakalarınızdan dolayı çok teşekkür eder saygılar sunarım... :)