ısıtma sistemi

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ilker ertürk' Alıntı:
mehmet bey klimayla nasıl oluyor tasarufu var fakat havalandırma
İlker Bey, evde kullanıyorum klimayı, çok tasarruflu, bu sene taktıracağım üretimhaneme. Havalandırmada yapacağım tabiki.

Birde bu klimalar var. İncelemenizi tavsiye ederim. mobil klima 2 bacalı. Dış ünitesiz. Bu klimalarda 15 m2 ye kadar ısıtma soğutma öneriliyor. 2 bacalı sistemlerde biri emme, biri havayı atma olarak çalışıyormuş. Görme şansım olmadı, deneyen arkadaşlar varsa görüşlerini alabiliriz. Eğer ısıtmada da dışarıdan hava alıp ısıtıp veriyorsa mükemmel olur. Hem ısıtma Hem havalandırma.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Ortalama 3 metrekare yer için 18 derecede sabit tutsam demek ki en kötü ihtimalle ayda 60 lira gidecek.Bu da önemli bir mebla aslında :(

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Engin bey, ısıtma önemli bir konu, ben dükkanın üretim yaptığım her tarafını önce 4 lük strafor ile kapladım, hiç boşluk kalmadı, bu şekilde yaparsanız % 70 e kadar enerji tasarrufu yaparsınız. Sıcak ve soguk arasındaki fark oldukça uzar, hava faaliyetlerinden çok hızlı bir şekilde üretimhaneniz etkilenmez. Bunda da bir dez avantaj var. Hava sirkülasyonu olmadığı için temizlenmeyecek, sürekli kirli kalacak, kuşlarımız hastalanacak. bunun için havalandırma teşkilatıda kurmak lazım. Bir ara taşınabilen klimalardan araştırma yapmıştım. Bu klimalar dışardan aldığı temiz havayı ısıtarak içeri veriyordu. Normal klimalar içerdeki havayı tekrar ısıtır, bu uygun değil tabi. Dışardan mutlaka temiz hava girişi olması lazım. Ben hatta biraz daha ileri giderek, ozon makinası almayı bile düşünüyorum. 400 tl civarında şimdilik, hem içme sularını, hem de havayı dezenfekte ettiğinden dolayı istiyorum.
YENİ ÜRETİMHANEME YAĞLI RADYÖTÖR ALDIM HAVALAR BİRDEN SOĞUDUĞU İÇİN ZAMAN ROLESİYLE2SAAT ÇALIŞIP DURUYOR ODA SICAKLIĞINI BULDUMUDA DİNLENİYOR

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yağlı radyatör alıp ortamıda straforla kaplarsanız elektrik tasarrufu olmaz.

bülentyıldız

Takipçi Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
yıldız
1600 watt kumtel infrared ısıtıcı kullanıyorum üretimhanem genelde 12/16 derece arası oluyor.aylık +100/120 gibi faturayı etkiliyo.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
bülentyıldız' Alıntı:
1600 watt kumtel infrared ısıtıcı kullanıyorum üretimhanem genelde 12/16 derece arası oluyor.aylık +100/120 gibi faturayı etkiliyo.
  Bence strafor veya başka bir yalıtım maddesiyle üretimhanenizi kaplamalısınız. Bu sayede daha az elektrik faturası gelecektir

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
erbay' Alıntı:
bence strafor pek etkili olmaz çünkü yoğunluğu düşük o yüzden fomport almalısınız yoğunluk da 32 dants olmalı.
Yoğunluk ile sızdırmazlığın kesinlikle alakası yok. Duvarı elliyorum buz gibi, straforu elliyorum ılık. Bu gün dükkanın dışında sıcaklık 5, dükkanın içinde 7,5, straforla çevirdiğim alanda 12 derece.

bülentyıldız

Takipçi Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
yıldız
üretimhanem tamamen strafor il kaplı.Fakat üretimhanem kuzeye bakıyo. Yani kışın güneş görmüyo.strafor un bana en az 6/7 derece faydası var.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
erbay' Alıntı:
fombort dışardaki soğuğun içerisine girmesini engeller fomport straforun en geliştirilmiş halidir hırdavatçılardan yada ısı yalıtım ile uğraşan kişilerden bilgi alabilirsiniz.tercih sizlerin ben sadece yardımcı olmaya çalışıyorum.
Yardımcı olmaya çalıştığının farkındayım fakat, fombort kullanım amaçları biraz farklı suya, rutubete ve üstüne basınç etkisine karşı çok daha dayanıklı. Ama üretimhanede duvarlara yapılacağı için bunların pek önemi yok. Bir çok Yapı ustası da sadece parkelerin altında bunu kullanıyor. Yada baya çok parası olanlar duvar içine yapıyor. Bana kalırsa çok güzel bir sızdırmazlık gereci ama yukarıdaki amaçlar pek bana uymuyor. Nitekim bütün starforun paketi 8 tl iken onunki 35 tl idi. Yani onla kaplasaysım. 10x8=80 tl yerine 10x35=350 tl ödeyecektim. Çok avantajı olsaydı acımadan verirdim.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Tamam erbaycım kasma kendini. İnsanlara anlattın. Tercihlerini kendileri yapacaklar. Ben tercihimi strafordan tarafa kullandım. ;)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
erbay' Alıntı:
Bir çok Yapı ustası da sadece parkelerin altında bunu kullanıyor 

mehmet abi sadece parke altı değil şuan tüm türkiyede binalarda dış mantolama zorunluğu çıktı buda ısı kaybını önlemek için senin dediğin gibi su geçirmez artı dışardaki nem almaz ayrıca dışardaki soğuğu geçirmez.fombort sraforun sıkıştırılmış halidir.paketler metre küp halinde satılır.senin dediğin gibi strafor ucuz fombort pahalı ozaman şuan türkiye genelinde uygulaması başlanan dış montalamada neden strafor ucuzken fombort zorunlu kılmışlar.o yüzden bunu iyi bir ısı yalıtımcı ile görüşmek gerekir.insanlar parası çok olduğu için fombotu tercih etmiyor ısıyı iyi koruduğu için tercih ediyorlar.
Erbay kardeşim inşaat yapmıyoruz ısı yalıtımı yapıyoruz buda tercih meselesidir. Strafor kullanmamızın sebebide bünyesinde nemi tutsunki üretimhanenin nem dengesi bozulmasın.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Erbay kardeşim inşaat yapmıyoruz ısı yalıtımı yapıyoruz buda tercih meselesidir. Strafor kullanmamızın sebebide bünyesinde nemi tutsunki üretimhanenin nem dengesi bozulmasın.
İMKANI OLAN İSTEDİĞİ GİBİ YAPABİLİR

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
ben 20 metre kare olan üretim haneme kasım ayı ısıtma gideri ufo kullanarak 210,60 tl ödedim.
üretimhanem güney cephe ve tamamen ısı yalıtımlı duvarlar american siding kaplı camlarım yeni nesil sinerji cam olmasına rağmen.
anlaşılan ufo kullanmak çok masraflı bu sene .
ufo ya alternatif olarak elektirikle ısıtma da cihaz olarak ne kullana biliriz ?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
kinzavas' Alıntı:
ben 20 metre kare olan üretim haneme kasım ayı ısıtma gideri ufo kullanarak 210,60 tl ödedim.
üretimhanem güney cephe ve tamamen ısı yalıtımlı duvarlar american siding kaplı camlarım yeni nesil sinerji cam olmasına rağmen.
anlaşılan ufo kullanmak çok masraflı bu sene .
ufo ya alternatif olarak elektirikle ısıtma da cihaz olarak ne kullana biliriz ?
Termostat ayarlı yağlı radyatör kullanabilirsiniz.

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
erbay' Alıntı:
doğalgazlı olmaz mı elektrikten daha tasaruflu daha sıcak yapar
Ben ufak çaplı üretimhaneme evimden dogalgazdan petek çektirdim ısı sabit 19 derece evde kullanmadıgım bir odanın petegini kapattım yakıt masrafım aynı kaldı tavsiye ederim eviniz dogalgazlıysa yaptırın

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
benim üretimhane gündüz 13 gece 8 derece. Belkide birz daha düşük. Alıştılar. yavruda var yumurtada. Zayi olan yok gibi şimdilik. Böyle giderse extra masrafım olmayacak.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Mehmet Kıdır' Alıntı:
benim üretimhane gündüz 13 gece 8 derece. Belkide birz daha düşük. Alıştılar. yavruda var yumurtada. Zayi olan yok gibi şimdilik. Böyle giderse extra masrafım olmayacak.
mehmet bey derece düşük değil mi ?
ben bu ay ki yavruların zaten 1/4 ünü elektirik parası olarak ödüyorum :) :-[

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Maşaallah