İZMİR KUŞ PAZARINA ZİYARET

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
anladım arkadaşlar da bu iş bu şekilde yapılamayacağı belli oldu... şu andan itibaren artık atıp-tutma zamanı benim için de geldi...kuşlarım bundan sonra ingiliz kırığı, inanmayan paylaştığım resimlere baksın. Demekki 10 dakkada bir - kuşarımdan kareler...ingiliz kırmalarım...yuvada tüyülenmeye başlayan ingiliz kırmalarım...mama yiyen ingiliz kırıklarım...yuvadan atlamak üzere ingiliz kırmalarım...osurmak üzere olan ingiliz yavrularım gibi zırt-pırt fotoğraf paylaşmak lazım. Ne demişler...40 kere yalan söylersen artık herkez inanır...kendin bile.

Ondan sonra çak bir ilan bak nasıl 30-40 liradan yerli yavruları satıyorsun...herhalde bu iş böyle yapılacak.
Abi sen o gözünü para hırsı bürümüş adamlardan değilsin. Asla da olamazsın. Allah senin gibi hakkıyla üretenlere hakkını verir. Senin müşterin senin bu yönünden dolayı, kuşlarına bakımından dolayı , bilginden dolayı sana geliyor. Sen istesen de o adamlardan olamazsın. Dürüst insan dürüsttür. Herkes de senin dürüstlüğünden ve bilgilerinden faydalanmaya çalışsın. Allah İnşallah kuşlarının hakkı olan paraları kazanmayı nasip eder sana abi.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Abi sen o gözünü para hırsı bürümüş adamlardan değilsin. Asla da olamazsın. Allah senin gibi hakkıyla üretenlere hakkını verir. Senin müşterin senin bu yönünden dolayı, kuşlarına bakımından dolayı , bilginden dolayı sana geliyor. Sen istesen de o adamlardan olamazsın. Dürüst insan dürüsttür. Herkes de senin dürüstlüğünden ve bilgilerinden faydalanmaya çalışsın. Allah İnşallah kuşlarının hakkı olan paraları kazanmayı nasip eder sana abi.
+++

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
olmak zorundayız artık Efekan...yoksa olmuyor, müşterilerin dediğin topu-topu 1 adam var benden kuş almaya benimle anlaşan, ondan başka da yok. Yeni tanıştık, her çıkan kuşu 15 liradan alacak...hayatımda daha hiç 15 liraya kuş vermedim, verirsem de bu adam ilk olacak. Piyasanın bukadar iyi gitmesi yüzünden adamla her çıkan kuşu 15 liraydan almaya mecburen el sıkıştık. Milleti anlamıyorum...şöyle iyi kuş satıyoruz böyle iyi kuş satıyoruz diye anlatıyorlar...kime satıyorsunuz arkadaşlar 25-50 lira arası bu kuşları çok merak ediyorum. Hayır yani yok satıyorsunuz, eğer öyle ise siz hiç üretmeye uğraşmayın, gelin benden 20 liraya alın üstüne 30 lira koyup satın madem böyle müşterileriniz var. Allah hakkımızı verir deyip yan yatamayız Efekan...gördüğün gibi hak-hukuk meselesi değil bu, bambaşka işler var bu işlerin içinde...adına da reklam diyorlar. Hergün hem sitede hem nette birsürü ilan görüyorum, herkez nedense sahip olmadığı kuşlardan çatır-çatır satıyor ve para kazanıyor. Kimisi adına ingiliz diyor kimisi ingiliz kırığı diyor, halbuki sattıkları kuşlar idda ettikleri gibi kuşlar hiç değil. 3 gün facebookda takıldım moralim 0 oldu...millet ne paralara ne kuşlar satıyor. E herkez satabiliyor bir tek enayi ben mi kalıyorum dürüstlük yapacam diye, yok dostum dürüstlük-mürüstlük bundan sonra. Hatta paylaşımlara da son, paylaşıyoruz da ne işimize yarıyor, bak herkez çıkar peşinde, ben neden farklı bir sebepten yapayımki. Herkez gibi bende bundan sonra çorbama bakıp hayırlı işler-hayırlı satışlar yazıp gideceğiz.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
olmak zorundayız artık Efekan...yoksa olmuyor, müşterilerin dediğin topu-topu 1 adam var benden kuş almaya benimle anlaşan, ondan başka da yok. Yeni tanıştık, her çıkan kuşu 15 liradan alacak...hayatımda daha hiç 15 liraya kuş vermedim, verirsem de bu adam ilk olacak. Piyasanın bukadar iyi gitmesi yüzünden adamla her çıkan kuşu 15 liraydan almaya mecburen el sıkıştık. Milleti anlamıyorum...şöyle iyi kuş satıyoruz böyle iyi kuş satıyoruz diye anlatıyorlar...kime satıyorsunuz arkadaşlar 25-50 lira arası bu kuşları çok merak ediyorum. Hayır yani yok satıyorsunuz, eğer öyle ise siz hiç üretmeye uğraşmayın, gelin benden 20 liraya alın üstüne 30 lira koyup satın madem böyle müşterileriniz var. Allah hakkımızı verir deyip yan yatamayız Efekan...gördüğün gibi hak-hukuk meselesi değil bu, bambaşka işler var bu işlerin içinde...adına da reklam diyorlar. Hergün hem sitede hem nette birsürü ilan görüyorum, herkez nedense sahip olmadığı kuşlardan çatır-çatır satıyor ve para kazanıyor. Kimisi adına ingiliz diyor kimisi ingiliz kırığı diyor, halbuki sattıkları kuşlar idda ettikleri gibi kuşlar hiç değil. 3 gün facebookda takıldım moralim 0 oldu...millet ne paralara ne kuşlar satıyor. E herkez satabiliyor bir tek enayi ben mi kalıyorum dürüstlük yapacam diye, yok dostum dürüstlük-mürüstlük bundan sonra. Hatta paylaşımlara da son, paylaşıyoruz da ne işimize yarıyor, bak herkez çıkar peşinde, ben neden farklı bir sebepten yapayımki. Herkez gibi bende bundan sonra çorbama bakıp hayırlı işler-hayırlı satışlar yazıp gideceğiz.
Abi dediğin gibi senin de yapacak son şey herkes gibi kuşum bunu yaptı yumurtadan çıktı falan diye her fotoyu paylaşmak sonra da siteye ilan vermek. Burada dediğin gibi uç derecede fiyatlara alım yapan çok bilgisiz insan var. En azından senden aldıkları kuşlardan memnun kalırlar.

Mehmet GÜL

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
GÜL
Merhaba arkadaşlar konuda yorum yapan Günay abiyi gerçekten anlayabiliyorum. Fakat şu var ki Günay abi senin yaşadığın şuanki sıkıntıyı bende uzun süredir yaşıyorum. Kuş için değil ama. Benim ufak bir balık (Malawi) türlerinden oluşturduğum bir hobihanem var ve gerçekten ülkemizde bulunan nadir türlerden. Buradaki yani Antalya da ki petshoplar ve insanlar bizim verdiğimiz değeri bir yana atıp af edersiniz çöp rakamlara almaya kalkıyorlar. Ama git İzmir'e, İstanbul'a Ankara'a benim buradaki kavga ile sattığım 3 TL'lik balığı adamlar 10 TL'ye gözü kapalı satıyor. Sorun sadece sende değil sadece insanlar para kazanırken düşündüğü tek şey senden aldığı kaliteyi her alışverişte git gide nasıl düşürebilirim ve zaman zarfında da ne kadar daha fazla kazabilirim derdinde. Bu yüzdende piyasa allak bullak oluyor. Arkadaşlar toptancıdan 1 TL'ye balık alıyor ciddi söylüyorum balıkları yan yana koyduğun zaman gülmekten başka yapabileceğin bir şey kalmıyor ve açıklaması ise alacak olan arkadaşın " ya ne fark var? fark yok kardeşim ben onuda satıyorum bunu da satıyorum." diyor. Bu şekilde verilen emekler ezilince insan çıldırıyor elde olmadan. Onun için yapılacak tek şey ya kaliteni öldürüp istedikleri fiyata vereceksin, yada benim fiyatım bu diye es geçeceksin. Şahsen ben şuan bunu yapıyorum. Bu fiyat alana diyorum yapabilecek bir şey yok yani. Saygılarımla... :(

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Abi dediğin gibi senin de yapacak son şey herkes gibi kuşum bunu yaptı yumurtadan çıktı falan diye her fotoyu paylaşmak sonra da siteye ilan vermek. Burada dediğin gibi uç derecede fiyatlara alım yapan çok bilgisiz insan var. En azından senden aldıkları kuşlardan memnun kalırlar.
evet, ondan sonra gelip şu anda olduğu gibi forumun anasayfasını "lütfen yardım edin" konulari ile dolduruyorlar...neden burada yardım arıyorsunuz ki, gidin aldığınız yerden ve kişiden yardım isteyin, hasta kuşları yüksek rakamlara kaliteli diye satarlarken herşey iyi...o zaman kendi müşterilerine de yardım etsinler.

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Günaycığım sinirlenmekte ve kırılmakta sonuna kadar haklısın.Çünkü bu forumdaki en büyüğnden en küçüğüne hangi üretici olursa olsun yerli muhabbeti kuşunu 16 liraya satmamıştır ve satamaz şu günlerde.Bakın yerli diyorum haa diğer tür kuşlarda kim kime kaça satarsa artık.Senin kuşların gerçekten çok iri ve sağlıklı ve senin bilgilerin gerçekten bir deniz derya ve senden çok şeyler öğrendik.Ben sana İzmir piyasasını söyliyim şu an yerliler için 12-15 arası.Fiyat bu ve bu fiyat tüm Türkiye için geçerli şu an bunun üstünde kim kuş sattım derse(yerli) yalan söylüyor.Gelelim kırık kuşlara.Bu kuşlar renk huy ve yavru bakımında çok güzel kuşlar.O kadar değişik kırık kuşlar varki inanılmaz derecede ve bu kuşlar iri ve renk sevdalısı ve ayrıca petshopçıların vitrini için(aslında hepsi İngiliz istiyor vitrinlerinin en önünde ama fiyat tabiki tuzlu) bu kuşlar çok revaçta.Çünkü İngiliz cinsi kuşun yavrusunun fiyatı 75 ten başlıyor.Sen canını hiç sıkma gün gelecek senin gibi insanların dışında üretici kalmayacak göreceksin ve bu konuda çok iddialıyım nedenini sana bizzat özel olarak anlatacağım.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Murat usta inan 2 yıl önce temmuz ve ağustos aylarında bendeki iri yerlileri alanya petşoplarına 35 liradan verdim, sebep tam o zamanlarda satılık kuş çok fazla bulunmaması. Benim canımı sıkan mevzu insanların kuşun çinsi ne olursa olsun ingiliz kırığı demeler daha evvel ingiliz kırığı kuş görmemiş ve üretmemiş olsak inanacağız. O yüzden bu konu üzerinde çok diretip yazıyorum...başka bir konuda da mevzusu geçti orada da yazdım. Para kokusunu alan "benim kuşlarım ingiliz kırığı" diye tutturuyor. Adamlara şimdi tutup "kardeşim senin kuşların hertarafı ingiliz kırığı olsa ne yazar" diye mi yorum yazalım. Demek istediği hiç kimse dürüst değil, ben neden olmalıyım...ben de artık ingiliz kırığı üretip satıyorum.

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Bak bu konuda çok haklısın.Evet bende zaten bu yüzden yazımda sonunda dedimki SENİN GİBİ üreticilerin dışında ÜRETİCiLER KALMAYACAK çünkü insanlar dürüst olmadıklarında karşı tarafı kandırdıklarını sanarlar ama kendilerini kandırmışlardır oysa ve biz İzmir de olduğumuz için Türkiyenin her tarafında bu kuşları almaya gelen güzel insanlarla tanışma fırsatını buluyoruz ve onlarda bir kez hayatlarında kandırıldıklarını hep anlatıyorlar hayatın ta kendiside bu değilmi zaten tecrübeler hep hatalardan oluşur değilmi????

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Murat TÜRKAY' Alıntı:
Bak bu konuda çok haklısın.Evet bende zaten bu yüzden yazımda sonunda dedimki SENİN GİBİ üreticilerin dışında ÜRETİCiLER KALMAYACAK çünkü insanlar dürüst olmadıklarında karşı tarafı kandırdıklarını sanarlar ama kendilerini kandırmışlardır oysa ve biz İzmir de olduğumuz için Türkiyenin her tarafında bu kuşları almaya gelen güzel insanlarla tanışma fırsatını buluyoruz ve onlarda bir kez hayatlarında kandırıldıklarını hep anlatıyorlar hayatın ta kendiside bu değilmi zaten tecrübeler hep hatalardan oluşur değilmi????
o zamanlar gelene kadar dürüst olmayanlar çoktan yükünü kaldırıp eşeğini gölgeye bağlar Murat usta, kuş satmaktan 3 daire alan adamlar tanıyorum...boşver dürüstlüğü.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Ayhan AYTEKİN' Alıntı:
Şuan bizim tiredeki toptancılar istanbula 16-17 arası yavru  kuş gönderiyorlar.insanların nasıl işine geliyorsa öle konuşuyorlar düzgün üreticieride aynı kefeye koyuyorlar.burada 10-12 tl kuşmu olur yazık günahtır diyen insanlar bu fiyatlara kuş arıyorlar bu nasıl bir işdir anlayamıyorum.izmirin adını cıkarmaktan başka birşey değil yazık günahtır.bu tür konuları acan yada yorum yapanlar biraz düşünerek yazsınlar bir insaflı davransınlar...yoksa insana sormazlarmı madem bu kuşlar havayla büyümüyorlarsa neden 12 tl ye kuş arıyorsun ???
+1

Harun AVCI' Alıntı:
İzmir de Durum Baya Bi Vahim ( Anlatılanlara Göre )
Bu durumdan hoşlanyan İzmirli Üreticiler acilen bi dernek kurarak pazarı kurtarabilirler diye düşünüyorum. Eğer Dernek Varsa da Acilen Yönetim Değiştirmesi Gerekir. . . ( Tabi Bu Benim Kendi Görüşümdür. . .)  icon_naughty
Harun bey zaten şuanda böyle bir proje var ve ilerlemeler güzel gidiyor.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
İzmirli dostlardan yarın müsait olan varsa kuş pazarına uğrayıp fiyatların son durumu hakkında bilgi alıp paylaşabilirse süper olur  ::)

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Harun AVCI' Alıntı:
İzmir de Durum Baya Bi Vahim ( Anlatılanlara Göre )
Bu durumdan hoşlanyan İzmirli Üreticiler acilen bi dernek kurarak pazarı kurtarabilirler diye düşünüyorum. Eğer Dernek Varsa da Acilen Yönetim Değiştirmesi Gerekir. . . ( Tabi Bu Benim Kendi Görüşümdür. . .)  icon_naughty
izmirde bir çok dernek var ama bir işe yaramıyor bizde kendi kulübümüzü kurduk ..... aşamalı olarak bu işe yöneleceğiz

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
gözden kaçtı herhalde, o yüzden tekrarlamak istedim.

Günay DÖNMEZ' Alıntı:
İzmirli dostlardan yarın müsait olan varsa kuş pazarına uğrayıp fiyatların son durumu hakkında bilgi alıp paylaşabilirse süper olur  ::)

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
yarın ben gidebilirim abi bilgilendiririm burdan sizi  ;)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
GÜNAYBEY GEÇEN ARKADAŞ İZMİRDEYDİ 8-10 LİRAYA BİLE KUŞ VAR DEDİ AMA UFAK KUŞLAR GENEDE O PARAYA VERİLMEZ BU İŞTEDE HAYIR KALMADI KUŞU AL YETİŞTİR DİYE ADAMLARA O PARAYI VERSEK KİMSE BAKMAZ MİLLET KUŞLARI HAVAYLAMI BESLİYORLAR ANLAMADIM HİÇMİ YEM YEMİYOR BU YAVRULAR

nafiz

Yeni Üyemiz
Adı
nafiz
Soyadı
ozcelik
iki hafta önce pazardaydım malesef hem kuş fiyatları hemde pazarın bulunduğu ortam içler acısı pazarın bulunduğu yer deyim yerindeyse hayvanı bağlasan durmaz derler ya malesef çok berbat kuş fiyatları deseniz ondan beter adam taşıma kafesine 5 tane kuş koymuş üzerinede 7 tl etiket yapıştırmış daha sonra hepsini 25 tl ye verdi üzülerek yazıyorum ama yavru kuşu 7 - 8 en fazla 10 liradan toptancı gelip alıyor pazarda birisiyle daha konuşurken adam damızlık satıyor 20 - 25 tl ye saat 9:30 gibi daha hiç kuş satmamış adamın dediği:burada saat 11:00 11:30 olduğun da kalan kuşlar 6-7 lira bende onlardan alıp bendeki satılık kuşların içine atıyorum o zaman 15 tl yede versem kurtarıyor diyor petsop çu 10 tl den alıyor malesef izmir de durumlar bana göre çok kötü benim düşüncem 8-10tl ye satılan yavruları anası babası görse hayvan bir daha yumurta yapmayı keser neyse sürçülisan ettiysek afola saygılar

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Arkadaşlar iki haftadır ben pazardayım.Yerli kuşar toptan 8 liradan sabah alınıyor.Toptancılar gittikten Ama toptancılar gittkten sonra perekande fiyatı 10 lira. Türkiyenin heryerinden yüzlerce insan geliyor.Kuşları koymak için özel kafesler yaptırmışlar ve kafesler otobüslerle gönderildiği için için üzerlerinde şehir isimleri yazıyor.En çok kuş ta İstanbula gönderilmek için alındı.Toptanının bana söylediği ithal kuşun maliyeti İzmirdekinden pahalıymış.Kuşların sağlıklı olup olmadığının önemi bile yok onlar için.Şimdi işin kötü tarafı buradaki kuşları 8 liraya alıp tüm şehirlerde 10 -13 arası petshoplara satıyorlar.Bu Eylüle kadar böyle gidecek gibi görünüyor malasef. Yani anlayacağınız kuşunuz yerliyse 11 liraya bile satmanız imkansız artık bu günlerde.Birde o kadar çok kuş getiren varki pazara inanamazsınız. Amaaaa kuşunuz kaliteliyse(kırık -İngiliz )güzelse fiyatlar 20 den 300 kadar haberinizde olsun...Ve güzel kuşların da çok müşterisi var İzmir pazarında.Pazarla ilgili daha anlatacak çok şey var isteyen arkadaşlar dilediği zaman beni telefondan arayabilir.Günay kardeşim bu yazıyı senin isteğinden ötürü yazdım selamlar...

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Arkadaşlar size geçen hafta bir toptancıyla manisadan gelen bir üretici ve benim aramda geçen olayı anlatayım.Tahmine 30 lu yaşlarda iki kişi ellerinde bir kafesle pazara girdiler.Tabiki pusudaki toptancılar kuşlar kaça diye sordu.Adamların kuşları o kadar güzel ki inanamazsınız hepsinin kafaları sapsarı nerdeyse rainbow denecek cinsten.Adamlar 10 lira toptan olur dedi.Toptancının iki muhabbetle kuşları aldı bunlardan.Tam giderlerken oturduğumuz yerden adamları çağırdım.Birader kaça verdin kuşları dedim toptan 160 dedi.Ksç kuşun vardı dedim.22 tane dedi. Kardeş sen bunları neyle besliyosun sana maliyeti yokmu dedim bakın cevaba şimdi sarı darı dedi başka dedim ne başkası başka yem olurmu dedi.Buyrun asıl bombaya:adama kardeşim bu kadar ucuz kuş verlirmi kuşlar 7 liraya gitmiş dedim.Bak yanımda binlerce kuş var dedim toptancı arkadaşım daha 8 den aşağı kuş almadı burada dedim.Bana ne desin abi ben çalışyom ki benim işim var maaşım var dedi.Yorumlar size ait....Ben her hafta pazardayım arkadaşlar bu aralar bilginize....Birde o kadar çok arkadaşım bırakıyorki inananmzsınız bu işi anlatamam size