Jumbo Üretiminin Sırrı

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Rica ederim Tansel Bey.Yalnız bu yazımı kaliteli damızlık temini konusunda bilgilerle destekleyeceğim.Şuan sitede bu konuda huzursuzluk ve çeşitli fikir alışverişleri var.
Nacizane bende bildiklerimi paylaşacağım...

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Ben bu baslık sayesınde bu siteyi buldum,google jumbo üretimini araştırıyordum.Teşekkürler.

MEMDUHTUNCEL

Üyemiz
Adı
M.H.Memduh
Soyadı
TUNCEL
Ahmet EROL' Alıntı:
Eline sağlık çok güzel makle olmuş. İşinpüf noktalarını açık yüreklilikle yazmışsın diğer jumbo yetiştirici arkadaşlarında katkılarını bekliyoruz selamlar...

gürhan

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
GÜRHAN
Soyadı
KOÇAK
harika paylaşım. Allah razı olsun Gürkan bey. bazıları sanki bilgi eksilecek gibi paylaşmaz bilgiyi.( KENDİSİYLE MEZARA GÖTÜRMAK İSTER HEP BENDE OLSUN DİYE.) alkisd alkisd

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Gürhan KOÇAK' Alıntı:
harika paylaşım. Allah razı olsun Gürkan bey. bazıları sanki bilgi eksilecek gibi paylaşmaz bilgiyi.( KENDİSİYLE MEZARA GÖTÜRMAK İSTER HEP BENDE OLSUN DİYE.) alkisd alkisd
alkisd

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
verdiğiniz bilgiler çok güzel teşekkürler.
bir kaç ekleme yapmaya izin var mı?

internette dolaşıyoruz okuyoruz, buralarda paylaşıyoruz sürekli ve herkesin ortak fikri jumbo işi zor, öyle ha deyince yavru alınmıyor yeri geliyor bi sene yem yiyor oturuyor kuşlar tünekte. ama işte üremeye başlayınca da yapmamız gerekenler var. ya da üremeden önce eş seçiminde.

ünlü üreticilerin sitelerinde anlattıkları tavsiyeler ışığında bir kaç konuya dikkat etmek gerektiği kanatine vardım. bunlar;
1-eşlerini kendilerinin seçmelerini sağlamak, eş yapmak istediğim eşit vasıflardaki kuşları aynı salmaya atıp kendileri beğensinler bir kaç seçenek arasından. hazır olduklarınnı gördüğümüzde kafese almak.
2- jumbolardan genelde verim alabilmek diğerlerine göre biraz geç oluyor. jumbolar ikinci hatta üçüncü sezonda vasıfları daha iyi yavrular veriyor. yani yaklaşık sezonda 2 ağız yavru alsanız en az 3.-4. ağızda daha kaliteli yavrular vermeye başlıyor. buna paralel olarak da daniel lütolf sitesinde 4-5 yaşında kuşları kullandığını söylemiş yani gerçek anlamda vasıflı kuşları bu yaşlarda alabiliyor. bizse 2 yaşından sonra elden çıkarıp genç kuşlar almaya çalışıyoruz. bu sene gördüğüm bir çok üretici elindeki hadi 2010 lar tamamda 2011 leri bile çıkartıp 2012 kuşları üretim sezonuna hazırlıyordu.
3-2 sezondan sonra aynı kandan gelen kardeşleri yada en fazla kuzenleri eşleyerek kanı muhafaza etmek.
4-iyi dinlendirmek ve yaşına gelmeden salmalardan alıp eşe atmamak. kuşlar salmalarda kas yapılarını oluşturuyor güçlendiriyor. kafeslere geçince yağlanma başlıyor. kas sistemi zayıf bir kuş iyi bir bakıcı ve ebeveyn olamıyor.

teşekkürler.

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Diger jumbo yetiştiricisi arkadaşlarında katkılarını bekliyoruz .